Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 406
  • 783
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ви, ще изчакам малко тогава. През това време ще пусна и B 12. Най-много искам при Сигридов да се вредя, обаче не знам дали ще успея. Някой друг да ми препоръчате, овен него?

# 346
Сигридов е в процес на изграждане на свой кабинет. Предвид ситуацията не се знае кога ще започне да преглежда, а и съгласно заповедта се правят прегледи за фм и разбира се спешните състояния, двуплодни бременности.

Др. Ташков следи витамините, др. Колева от Токуда, доц. Русев от клиника малинов - ендокринолог. За тези се сещам на първо четене.

# 347
Относно Омега 3, аз пия това на Nordic naturals. Води се едно от най-пречистените на пазара. След 2-3 дена четене, се спрях на тях. Имат и съответните сертификати.
Омегата е толкова важна, колкото и витамините, аз не бих я пренебрегвала. Четох няколко статии за важните витамини/микроелементи т.н. по време на бременност. Освен йод, Б комплекс, Д и други, беше включена и ДХА киселината, съдържаща се в омега 3.
В момента е кофти, че не можем да се изследваме за нивата на витамините. Аз си пия Д и Б12, но какъв ефект постигам, не е ясно. 🤔

# 348
Относно Омега 3, аз пия това на Nordic naturals. Води се едно от най-пречистените на пазара. След 2-3 дена четене, се спрях на тях. Имат и съответните сертификати.
Омегата е толкова важна, колкото и витамините, аз не бих я пренебрегвала. Четох няколко статии за важните витамини/микроелементи т.н. по време на бременност. Освен йод, Б комплекс, Д и други, беше включена и ДХА киселината, съдържаща се в омега 3.
В момента е кофти, че не можем да се изследваме за нивата на витамините. Аз си пия Д и Б12, но какъв ефект постигам, не е ясно. 🤔
Важни са витамините  , но първите 3 месеца на ембриона му трябва много малко , което може да си вземе от майката и рискът да пиеш допълнителни неща  освен фолиева според мен е излишен . Освен ,ако няма драстичен недостиг на нещо ...  След това аз съм включила всички останали витамини и си ги пия редовно .
Аз днес си пуснах изследвания в Бодимед - бързо стана , по един пациент , с дезинфекция след всеки , така че ако много трябва може да се пускат изследвания - има къде.

# 349
Важни са витамините  , но първите 3 месеца на ембриона му трябва много малко , което може да си вземе от майката и рискът да пиеш допълнителни неща  освен фолиева според мен е излишен . Освен ,ако няма драстичен недостиг на нещо ...  След това аз съм включила всички останали витамини и си ги пия редовно .
Аз днес си пуснах изследвания в Бодимед - бързо стана , по един пациент , с дезинфекция след всеки , така че ако много трябва може да се пускат изследвания - има къде.

Ще се въздържа засега от кръвни тестове заради риска от инфектиране, моята бременност не е рискова или следена от някои от лекарите, споменати по-горе, пуснах и пия витамини покрай една позната и тази тема (след консултация с АГ, разбира се). Омегата си пия на своя глава.

Напълно съм съгласна за първия триместър, съветът ми беше за прием на добавки след това, просто не съм уточнила.

# 350
Здравейте, момичета. Това, че не е хубаво да се пият втамини през първите 3 месеца къде сте го чели? Аз, каквото чета - навсякъде пише, че в началото е най-важно, защото се оформят органите, та дори и преди това трябвало да се пият🤔

# 351

Напълно съм съгласна за Омега та, даже я дават и на новородени под формата на масло. Аз също изчетох всичко преди да я взема и си поръчах от Zdravis, която се води точно пренатална. Само, че ми идва много скъпа и ще ми стигне за 2 месеца ако пия всеки ден. После може да я сменя със Солгар или тази, която казвате. Ще проверя цените. Аз по принцип съм против витамините, но вече пия два вида - фолиева и омега 3. Като чета в тази група ще трябва да започна и с прием на витамин D и витамин В 12, който пък водил до дефицит на желязо и трябва и него да пия.. Направо се отчаях.. И не знам от кога да ги почна, защото съм в 1 триместър. Колкото повече информация имаш, толкова по-объркано.

# 352
Здравейте, момичета. Това, че не е хубаво да се пият втамини през първите 3 месеца къде сте го чели? Аз, каквото чета - навсякъде пише, че в началото е най-важно, защото се оформят органите, та дори и преди това трябвало да се пият🤔

Пият се витамини преди зачеване и пак да се съобразяваме с дозите! След като разбереш че си бременна спираш всичко първите три месеца, освен фолиева киселина. Ембриона ще си тегли от тяб - няма опастност от липси. След това, ако всичко е наред се прави нова схема - дали витамини, омега, желязо. Индивидуално е и е добре да се съгласува с лекар!

# 353
Благодаря ви! Помогнахте ми да взема решение. Ще пия до 12 седмица само фолиева киселина. По изследванията за D и В 12, които имам съм към средата на референтните стойности. Ще се надявам да стигнат до 3 месец на човечето. След това ще си пусна: общ белтък, албумин, хемоглобин, желязо, В12,  D (25 - O - H) , TSH, T4 и ще ходя при Начев на ендокринолог и при този Ташков, овен за който пишете тук.

# 354
Здравейте,момичета,моля споделете какво гледате в Омегата като я избирате?Аз взех RX OMEGA-3  900 mg EPA/DHA ,като EPA e 500 mg,a DHA e 300 mg.Търсих на Солгар но нямаше никъде и АГ ,каза че и тази е подходяща. Моля,кажете си мнението,че вече месец и нещо я приемам и се притесних,дали е подходяща.
Благодаря ви предварително.

# 355
DHA трябва да е 300, а ЕPA по-малко. Потърси на Nordic naturals Prenatal Omega 3.

# 356
Здравейте, мамита някоя от вас пие ли тези витамини?

# 357
Аз съм пила на тази марка преди да забременея и с цел бременност, обаче започнах да качвам кг и минах на фолиева киселина само - за сега. Иначе се водят добри. Имат всичко в едно хапче, само не знам дали са метилирани и ще ги усвоявате. Чрез изследване след известна употреба ще се разбере. От момичетата тук, разбрах, че до 3 месец е необходимо само фолиева киселина да се пие. След това от останалите витамини и следене, за да не се превишават реф. стойности,също много важно! Д-р Сигридов не работи и никой не знае кога ще.. В групата повечето момичета са били негови пациентки.

При изчетена тема по няколко пъти стигнах до извода, че желязото трябва е над 20, Вит. B12 над 500, вит. D (25-O-H) се изследва и трябва да е средна реф. стойност. Хемоглобин около 140. TSH е много важно да е под 2, даже и по-малко. Това е, което аз си синтезирах, пиша го, за да ви улесня, но все пак е хубаво да се консултирате и с доктор. Аз, не мога да се доверя на никой, освен Сигридов и затова си чета сама. Ендокринолог ходя при Начев и той е супер.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 11:29 от AnMary

# 358
Тсх преди забременяване ли? Или след? На мен не ми го изследваха нито веднъж от началото на инвитрото до сега. Трябва ли да го следя?
Аз съм пила на тази марка преди да забременея и с цел бременност, обаче започнах да качвам кг и минах на фолиева киселина само - за сега. Иначе се водят добри. Имат всичко в едно хапче, само не знам дали са метилирани и ще ги усвоявате. Чрез изследване след известна употреба ще се разбере. От момичетата тук, разбрах, че до 3 месец е необходимо само фолиева киселина да се пие. След това от останалите витамини и следене, за да не се превишават реф. стойности,също много важно! Д-р Сигридов не работи и никой не знае кога ще.. В групата повечето момичета са били негови пациентки.

При изчетена тема по няколко пъти стигнах до извода, че желязото трябва е над 20, Вит. B12 над 500, вит. D (25-O-H) се изследва и трябва да е средна реф. стойност. Хемоглобин около 140. TSH е много важно да е под 2, даже и по-малко. Това е, което аз си синтезирах, пиша го, за да ви улесня, но все пак е хубаво да се консултирате и с доктор. Аз, не мога да се доверя на никой, освен Сигридов и затова си чета сама. Ендокринолог ходя при Начев и той е супер.

# 359
Абсолютно несериозно е да не се изследва Тсх и то при инвитро, особено ако си имала стимулация.

Общи условия

Активация на акаунт