С брак или без?

• 37 575
  • 663
  •   1
Отговори
# 120
  • Вестерос
За мен това е сметкаджийство.

# 121
Да вметна, че освен имоти и разни други придобивки се наследяват и дългове....

о да, това е вече кошмар , имам позната, разведена отдавна сега детето и е наследило дълга на" баща си" Weary човешко ли е това

# 122
  • София
За мен преди всичко е детето - от там нататък ще го мисля милото и себе си Simple Smile. Нямам си на мен доверие, та камо ли на мъж... Вярно, че най-свестният родил се на земята е до мен, но не знам кога някоя по-свястна от мен ( Wink ) ще му завърти главата и ще трябва да делим пералня, сешоар и обувки... Та за това - който реши да си бие шута - да си събира багажа и да си търси щастието...

# 123
Неприятна история, но такава е действителността. Хората си нямат доверие дори да общуват честно по между си и да се разберат. Но какво да направи девойката, ако няма средства и не работи. Единственото възмоцно е да вземе решение за аборт по желание. Тъжно. В такъв случай не виждам радост от общото съжителство. Не бих искала да живея аз примерно с мъж без мечти за нещо общо и деца. Струва ми се безсмислено.

# 124
  • Вестерос
Наследствената маса не обхваща по закон само активите, наследяваш  всички пасиви. Човешко е да. Децата приемат наследство по опис, има варианти да се отървеш от пасива, за сметка на актив обаче.

# 125
Неприятна история, но такава е действителността. Хората си нямат доверие дори да общуват честно по между си и да се разберат. Но какво да направи девойката, ако няма средства и не работи. Единственото възмоцно е да вземе решение за аборт по желание. Тъжно. В такъв случай не виждам радост от общото съжителство. Не бих искала да живея аз примерно с мъж без мечти за нещо общо и деца. Струва ми се безсмислено.

Ако коментираш по случая, който разказах, и двамата работят. Тя изтъкна даже, че нейната заплата е по-висока, над 30 г. са, ако има значение и детето е планирано и желано. Но, както се казва в такива ситуации - свят широк, хора разни

# 126
ами доколкото знам, за детето няма активи, само кредита му е останал, не съм разпитвала , че не е прииятно, но може ли да се откаже от бащиния заем и евентуално наследство ако има

имам и друго питане , ако се сключи втори брак, децата от първия стават наследници на общото имущество  от втория брак нали

# 127
В момента според мен модата е да се жениш и да направиш сватба с между 75 и 150 човека. В моето обкръжение имам много приятели и познати, които без да са притиснати от конкретно събитие, се женят и правят такава сватба. Винаги е едно и също - взема се булката, играе се хоро, подпис, църква, ресторант с програма, после волна програма, накрая по желание дискотека. Има някои вариации - изнесени ритуали, без църква, но като цяло е това. Даже кума бях на едната сватба. Няма лошо, щом ги кефи, щом искат, нека  Whistling

Чувала съм и за по-интересни тържества, но не съм присъствала: пижамено парти, на излет с палатки и т.н., също и това с романтичната сватба на плаж само младоженците, също знам такива хора.

Но със сигурност е модерно в момента и бракът,  и тържеството.

# 128
  • София
о да, това е вече кошмар , имам позната, разведена отдавна сега детето и е наследило дълга на" баща си" Weary човешко ли е това
Винаги може да се откаже от наследството и готово!
Всичко е човешко, затова са законите- опитват се да защитят изправната страна. Peace

# 129
Добре де,че когато има сключен брак всичко се дели с цената на много разправии,губене на време и пари, е ясно,но когато двойката живее без брак,нали пак трябва някак да си поделят .. апартамента,примерно,който са купили заедно.   Rolling Eyes

# 130
sunrise_67, хич не се връзвай на крокодилски сълзи в измислени истории. Задължения по дълг има, само ако приеме наследството. Ако има активи и са по-големи от дълга ще прибере разликата. Щом няма активи няма никаква причина да го приеме и никой не може да я принуди.

Добре де,че когато има сключен брак всичко се дели с цената на много разправии,губене на време и пари, е ясно,но когато двойката живее без брак,нали пак трябва някак да си поделят .. апартамента,примерно,който са купили заедно.   Rolling Eyes
Ако някой от двамата е решил да прави мръсно на другия ще го прави и без да имат брак. Може да откаже да продава неговата част, например, и да стане само чрез съд, от което и финансово ще са ощетени, и от към загубено време, за нерви - пак.
Така че неизбежно е, когато хората са отмъстителни и имат общи неща. Самият брак не е фактор.

# 131
да , нали аз чак сега се замислих, че може да се отърве по този начин от дълга

# 132

Мда и е прекрасно когато нямате брак, а малолетното дете ги наследи. Щото малолетните не могат да правят отказ от наследство...

# 133
  • София

Мда и е прекрасно когато нямате брак, а малолетното дете ги наследи. Щото малолетните не могат да правят отказ от наследство...
А в брака могат?

И в двата случая живият родител го прави (при нормални обстоятелства).

# 134
Без да претендирам наблюденията ми да са представителна извадка, смятам, че в по-голямата си част жените-застъпнички на живота без брак са такива, които не са получили предложение за такъв и един вид легитимират нежеланието на мъжът до тях да го стори.
Разбира се, наясно съм, че няма как това да се случва при 100% от неискащите брак, но поне хората без брак около мен отговарят на горната характеристика и на даден етап от връзката си вече започват да повтарят в един глас един с друг как бягат от брака като дявол от тамян  Laughing Да се чуди човек, щом подписът не бил важен, какво толкова ще стане, ако все пак го има.
За мен беше важно да имам истинско семейство, пак за мен - такова е това, в което има брак. Важно ми е и децата ми да са родени след сключването на брака. Естествено, нищо не е сигурно, но това е една сериозна заявка от страна и на двамата, че  намеренията са да са заедно "докато животът ги раздели". Той, животът, си тече и никой не знае какво му готви утрешния ден, но бракът си е брак и никой, който го отрича и се чувства удобно в "съвместното съжителство" не може да промени това.

Общи условия

Активация на акаунт