С брак или без?

• 37 504
  • 663
  •   1
Отговори
# 90
  • Вестерос
Аз познавам една двойка, която живее заедно и единият ако плати тока 60 лв, другият му дава 30лв и така за всичко, дори за храната. Тя като напазари за 20 лв той й дава 10. За мен това не е нормално и аз съм за общия бюджет. При нас е , който има в момента плаща сметки, другия месец може да ги плати другия и така.И двамата купуваме храна и други неща, които трябват за едно домакинство. Ако ми трябват обувки, а нямам да заделя той ми ги взема и прочие подобни примери.

# 91
  • София
Никога не съм харесвала институцията "брак"...

От 14 години живеем заедно и имаме прекрасна щерка, която отглеждаме заедно и по равно в ангажиментите Simple Smile . Имаме много приятели, но това лято се оказа, че само ние и още една двойка (също без брак) сме единствените, които са все още заедно. ВСИЧКИ останали са вече или щастливо разведени и живеещи в съжителство, или в процес на нещастен развод чакайки да станат щастливо разведени... Някои дори не си направиха труда да се развеждат, а само се разделиха физически и емоционално. Това, което видях в последните години само затвърди и без това бетонната ми позиция на противник на брачната институция... В душата и сърцето си аз винаги ще принадлежа на този мъж, а той дори и да се беше подписал (в което няма как да ме убеди да направя) няма да ме обича ни повече, ни по-малко...

# 92
Личи си кой е опростял-коя си ти ,че да ме обиждаш.Това ,че имам коренно различно мнение за важните неща в живота от твое величество.Имам страхотен личен пример-живеем си супер и без подпис и то не е ден или два.

# 93
Аз познавам една двойка, която живее заедно и единият ако плати тока 60 лв, другият му дава 30лв и така за всичко
Аз познавам двойка, която има брак и пак са така....
Е,и?!
Всеки решава за себе си как ще му е по-добре.
Това, че родителите на детето в ДГ били още гаджета е страшна простотия....

# 94
Аз съм за брак , но не ЗА да е задължително.Ние живеем от 5 години на семейни начела и ни е добре така.Не виждам подписът какво ще направи повече  Party И двама си знаем задълженията и т.н.

На първо време, чукай на дърво някой от вас да не пострада или да не се разболее.
Ще разбереш какво повече прави подписа.
Никой не е безсмъртен, но когато е млад, здрав и прав, не го осъзнава.
И не иде реч за това, дали си знаете задълженията, а за сдобиването ви с повече права и гаранции. Peace

Подкрепям. Въпреки че и аз съм откъм "младите". С приятеля ми имаме не малка разлика в годините. Живеем заедно вече почти година. Типичен семеен живот. Само че, за семейното право, както в цитирания пост е написано, така и още в първите страници. Има и друго. Научена съм да уважавам семейството и за мен бракът е важен. Защото какви сме сега? Реално - просто любовници. Измислили са го по-меко: "приятелят ми", "приятелката ми", но пак реално говорим за любовници, а не за съпрузи. Не искам да родя, без да съм се омъжила. А определено искам да имам деца. Законни. Ако ще прекарам живота си с някого, искам да е като семейство - законно, официално. Сега всеки път, когато се скараме, се чудя, дали пък няма да реши да ми набие шута? Не, че и ако сме женени не може да се случи, само че нещата не опират до събиране на багажа и честно казано, аз бих се чувствала по-сигурна и по-спокойна. Пък и коя жена не мечтае да се види булка?  

# 95
  • Вестерос
Децата извън брака също са законни деца и пълноправни. Не сме средата на 20-ти век.

# 96
Ооооо, толкова много жени НЕ мечтаят да се видят в рокля като сметанова торта Stop

# 97
Аз живея без брак,дори чакаме бебе скоро,направихме си документ за признаване на детето,това до момента е била единствената пречка че нямаме брак,един подпис не променя нищо,не съм изпитала нуждата да сключвам брак и  само защото така е редно  да се направи.Направи самата ти това което усещаш за необходимо!!! Simple Smile

# 98
  • София
Скрит текст:
Аз съм за брак , но не ЗА да е задължително.Ние живеем от 5 години на семейни начела и ни е добре така.Не виждам подписът какво ще направи повече  Party И двама си знаем задълженията и т.н.

На първо време, чукай на дърво някой от вас да не пострада или да не се разболее.
Ще разбереш какво повече прави подписа.
Никой не е безсмъртен, но когато е млад, здрав и прав, не го осъзнава.
И не иде реч за това, дали си знаете задълженията, а за сдобиването ви с повече права и гаранции. Peace

Подкрепям. Въпреки че и аз съм откъм "младите". С приятеля ми имаме не малка разлика в годините. Живеем заедно вече почти година. Типичен семеен живот. Само че, за семейното право, както в цитирания пост е написано, така и още в първите страници. Има и друго. Научена съм да уважавам семейството и за мен бракът е важен. Защото какви сме сега? Реално - просто любовници. Измислили са го по-меко: "приятелят ми", "приятелката ми", но пак реално говорим за любовници, а не за съпрузи. Не искам да родя, без да съм се омъжила. А определено искам да имам деца. Законни. Ако ще прекарам живота си с някого, искам да е като семейство - законно, официално. Сега всеки път, когато се скараме, се чудя, дали пък няма да реши да ми набие шута? Не, че и ако сме женени не може да се случи, само че нещата не опират до събиране на багажа и честно казано, аз бих се чувствала по-сигурна и по-спокойна.
Пък и коя жена не мечтае да се види булка?  
Аз. Цялата церемония и всичко, свързано с нея, ми бяха безкрайно досадни и все още съжалявам, че хвърлихме толкова пари на вятъра, а не отидохме на някоя хубава екскурзия вместо това. Така че, моля не проектирай собствените си желания върху непознати хора.

# 99
Просто в момента в България е модерно да не се женят хората. За родителите ни е било задължително, за нас е по избор. И тази мода ще отмине, а нищо чудно да станем като Германия, където съжителството с човек като цяло не е модерно, те живеят с куче, котка, някои си имат собствен кон ( нищо, че са в столицата и са на 40+ години) - от собствени впечатления коментирам.
Така че човек е добре да прецени сам за себе си.
За мен бракът е доказателство за любов и ако ММ не беше съгласен, твърде вероятно беше да се разделим.

# 100
На мен пък ми се струва, че модата мина, все повече хора си се женят married

# 101
  • София

Това щях да кажа и аз, работя в голям колектив с млади хора, масово се сгодяват, женят, хубаво е. Аз, очевидно, съм от привърженичките на брака  Laughing

# 102
Миналият месец бяхме на сватба, за която са чакали 1 година ред за точно този ресторант.... Rolling Eyes

# 103
То не става въпрос за мода а за лични нужди и възгледи Simple Smile

# 104
Баш мода си е, маскирана под лични нужди и възгледи  Laughing как пък десетилетия преди това никой нямаше такива възгледи...

Общи условия

Активация на акаунт