С брак или без?

• 37 640
  • 663
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ясно е, че не става общо. Говоря при евентуален развод при това положение мъжът ми ще има ли право на повече претенции отн. жилището?

# 151
Ясно е, че не става общо. Говоря при евентуален развод при това положение мъжът ми ще има ли право на повече претенции отн. жилището?
Ако жилишето е твое и ти получиш родителските права, съпругът не може да претендира. Ако жилището е негово, а ти получиш родителските права, схемата е като тази, която описах- право да живееш там докато детето навърши 18.

# 152
Не винаги. Зависи от решението на съда. В някои случаи не, в други може да остане с детето дори в имот, който не се води на негово име, а на родителите му, примерно.

# 153
Не винаги. Зависи от решението на съда. В някои случаи не, в други може да остане с детето дори в имот, който не се води на негово име, а на родителите му, примерно.
Законът предвижда това оставане да е не повече от 1 година.

# 154
Така е. Но 1 г. не е малко време, в което не можеш да се разпореждаш с имота си.

# 155
Така е. Но 1 г. не е малко време, в което не можеш да се разпореждаш с имота си.
Да, но за родителят, който остава с детето, а няма имот е стресиращо малко време. По-лесно ще изкарам една година под наем без дете, отколкото една година, през която трябва трайно да реша проблема къде да живея с детето.

# 156
  • София
Ако жилището е твое отпреди брака, ако е семейното ви жилище и мъжът ти няма друго собствено отпреди брака, и ако са му присъдени родителските права, може да му бъде постановено от съда, да отгледа детето до навършване на 18 годишна възраст, там.
Но, не може да има претенции за собственост върху имота, колкото и години в брак с теб да е бил.

# 157
  • Down south
Аз съм от дъртите, които са на принципа " без голо доверие".
Ако иска семейство, да сключи брак.
Ако има специални изисквания и условия- да подпише предбрачен договор.
Но, да има черно на бяло кой с какво се ангажира.

Не съм сигурна от кои съм, но най-вероятно влизам в графата "дърти"  Crazy до година -две ей, ги четиридесетте.
Та, присъединявам се към горното мнение, определено "за" брак или някакво официално финансово споразумение.

Миналата седмица тук загина една от звездите на известен бейзболен отбор - Miami Marlins. Живял с приятелката си без брак, тя бременна. Той загина на 24 г. при инцидент с яхта. Всичките $ 15 милиона, които е имал плюс застраховките, ги получава майката му, а за майката на бъдещото му дете, нищо Sad

# 158
Миналата седмица тук загина една от звездите на известен бейзболен отбор - Miami Marlins. Живял с приятелката си без брак, тя бременна. Той загина на 24 г. при инцидент с яхта. Всичките $ 15 милиона, които е имал плюс застраховките, ги получава майката му, а за майката на бъдещото му дете, нищо Sad
А законът при вас не предвижда ли в такива случаи част от наследството да получава бъдещото дете? След като и ако се роди, разбира се?

# 159
  • Пловдив
За майката на детето нищо, но за самото дете, когато се роди, би следвало да има, няма как иначе.
Бащинството има как да се установи.
----
Почти съм сигурна, че във всички държави по света това се предвижда.

# 160
  • Down south
За детето, като му дойде времето, в случая акцентирах, че за жената, с която е живял на семейни начела или както там се казва, няма нищо.

Като цяло, тук този тип съжителства не са популярни, а този момък беше и кубинез по произход, което пък съвсем прави ситуацията необичайна.

# 161
Да, но за родителят, който остава с детето, а няма имот е стресиращо малко време. По-лесно ще изкарам една година под наем без дете, отколкото една година, през която трябва трайно да реша проблема къде да живея с детето.
Да де, но ако се наложи на бабата и дядото да нямат къде да живеят на стари години, а имотът им е зает заради развода на сина им...
Или болест налага продажбата.
Варианти всякакви, лично според мен е по-разумно да бъде задължен да им плаща квартира, отколкото да бъде лишен от това да се разпорежда със собствения си имот или трети лица със своя.

# 162
Да де, но ако се наложи на бабата и дядото да нямат къде да живеят на стари години, а имотът им е зает заради развода на сина им...
А, не законът не предвижда изваждане на бабата и дядото от собственото им жилище.

# 163
  • Sofia
Или болест налага продажбата.
Варианти всякакви, лично според мен е по-разумно да бъде задължен да им плаща квартира, отколкото да бъде лишен от това да се разпорежда със собствения си имот или трети лица със своя.
Доколкото знам, не пречи да се продаде апартамента.

# 164
  • Пловдив
А законът при вас не предвижда ли в такива случаи част от наследството да получава бъдещото дете? След като и ако се роди, разбира се?

Ако става въпрос за щатите там си има по-различен закон за наследството, според който човек приживе разполага напълно с имуществото си, т.е. ако аз имам съпруг и четири деца мога да завещая половината на майка ми, една четвърт на иконома си и една четвърт да даря на фондация и никой нищо не може да ми каже. В България не е така, нямаш право да се разпореждаш чрез завещание с цялото си имущество понеже наследниците ти имат запазена част от него. Що се отнася за застраховката живот, човек може да си направи застраховка живот, в полицата изрично се посочва, кой се ползва от нея в случай на настъпване на застрахователното събитие - смърт. Аз например имам застраховка живот направена от майка ми, ако настане събитие злополука и временна или трайна неработоспособност ползвател съм аз, ако обаче настъпи смърт, ползвател е дъщеря ми, не майка ми, брат ми или съпруга ми ако имам такъв,а изрично посочения в полицата човек. Същото е и за застраховката живот например на човека с който съжителствам на семейни начала, не е в полза на майка му или някой друг, а на мен. Така че закона предвижда много възможности да се уредят отношенията между двама души. Закупуването на апартамент може да е и от двамата, купуването на кола ще е на единия, следващата ще е на другия. Що се отнася на подписа положен тихоълком пред 4-5 човека ми идва малко ..... като един вид обичам  те ама дай да си уредим сметките.

Общи условия

Активация на акаунт