С брак или без?

• 37 628
  • 663
  •   1
Отговори
# 315
Някои казват и дете, но този мотив отпада - като се има предвид колко жени раждат от случайни връзки или го правят само с идеята да имат дете, без значение от кого...
То и не малко хора се женят по сметка ... Whistling

Под другите имам предвид партньорите ни.
За мен е изключително важно мнението им, особено на важните.
И на думи не вярвам, т.е. ако той с нищо конкретно не е отличил нашата връзка от предишните си, ако ще 100 пъти на ден да ми казва, че ме обича и не е обичал друга така, пак няма да повярвам.
А ако човека е разведен и се ожените, това с какво ще отличава сегашната ви връзка от предишните? Или ти си категорична, че не би имала връзка с човек, който вече има един неуспешен брак зад гърба си, защото няма как такъв човек да направи нещо повече, с което да засвидетелства любовта си към теб?

# 316
  • София
Разбира се, че има - партньорът в живота ми е именно това - мой съдружник в живота Simple Smile Той е до мен в ежедневието и не виждам причина да го декларирам пред когото и да било... Пред нас самите - това е напълно безсмислено, ако не го правим с ежедневни постъпки! Докато ни е добре в съдружието всичко е ОК... Когато обаче единият охладнее? Просто като нормални зрели хора всеки поема по пътя си Simple Smile .

# 317
Зизy, и няколко брака да има човек, пак ги е отличил от незначителните връзки  Simple Smile
За сметката - всъщност не са чак толкова много, в сравнение с другите, които използват връзки без брак за трамплин нагоре...

Сиската_, когато нещата не вървят и в двата случая просто си тръгват. А за това колко лесна или трудна ще е раздялата си зависи от хората, както и напред обсъждахме - при общи неща и без брак могат да си стъжнят живота един на друг.

...не виждам причина да го декларирам пред когото и да било...
Е, уж не виждаш причина, но тук го повтаряш във всеки пост. Щом не ти е важно да покажеш, че тази връзка е по-различна от другите, няма да го правиш и в темата, а щом го правиш, явно все пак ти е важно...

# 318
  • София
Не си ме разбрала правилно, но е нормално - аз имам моите разбирания, а ти твоите. Simple Smile Мен например няма какво да ме убеди, че сключването на брак има някакъв смисъл Simple Smile . До сега поне никой не е успял да ми даде причина, която да е основателна за мен Simple Smile . Единственото, което ме накара да се замисля за момент е медицинската причина, но и там има начин нещата да се случат без да се сключи брак Simple Smile . Възложила съм на адвокатката ми да ми изготви подходящ документ по темата, за да може един ден за живота ми решение да взима човек, който аз определя, а не законът да ми определя Simple Smile по подразбиране... Защото при раздяла без развод какво правим?

# 319
  • София
Различават се спрямо човекът, който е срещу теб. Нямам кой знае какъв опит, но почти всяка връзка ми е била различна. Може би е хубаво, защото смятам, че не повтарям една грешка два пъти.

Ясно е, това че, пред него и за него съм казала/направила това, което е нужно, за да стане ясно, че той е моят човек и другото няма значение. Получила съм, това което ми е нужно, за да видя отсреща, че нещата са разбрани, взаимни и т.н. Пред други хора - било то и семейството ми или неговото, не дължа обяснения и излияния. Моят живот си е мой и ще го свържа с когото аз реша, както аз реша... Peace
И защо си мислиш, че някой се е заинтересувал толкова от твоя личен живот, че да дължиш обяснения, чак? Peace
Законът е създаден, за да даде сигурност и повече права на хората, решили да живеят заедно и да създадат деца, в режим на цялост, а не на съквартиранственост.
И да си покажат един на друг, че си имат доверие дотолкова, че да си сложат подписите под договора за тази цялост.

# 320
  • Най-красивата страна
Като се замисля,аз бих се обидила и не бих живяла с мъж,който го е страх да се ожени за мен .
Значи хем ще ми каже ,че много ме обича и иска да имаме деца ,хем няма да се женим ,защото после може да се разведем и защото подписа нямал значение.Ами за мен има. Crossing Arms

# 321
  • София
Като се замисля,аз бих се обидила и не бих живяла с мъж,който го е страх да се ожени за мен .
Значи хем ще ми каже ,че много ме обича и иска да имаме деца ,хем няма да се женим ,защото после може да се разведем и защото подписа нямал значение.Ами за мен има. Crossing Arms

Това е чудесно Simple Smile . Имам предвид - щом така се чувстваш добре и това искаш - какъв е проблема? Simple Smile Значи това е твоя начин Simple Smile

# 322
  • Най-красивата страна
Аз проблем нямам.Омъжена съм вече 23 години. Hug
Просто темата ми е интересна .

# 323
  • София
Бракът не би я отличил по нищо (за мен) - брак може да се сключи с ВСЕКИ партньор... Единствено с действията си би ме убедил, че е сериозен към мен... С това да имаме общи планове, да гледаме в една посока и да споделяме общи идеи. И разбира се, че той може да е "поредния" партньор за мен, така както и аз за него... Човекът е животно и по своята същност е полигамен. Единствено битовите трудности и малко по-високото интелектуално ниво ни прави до някъде моногамни. Не обичам да живея в сляпа заблуда, че ще се обичаме докато смъртта ни раздели... - ако се случи прекрасно, но ако не... по-добре да сме подготвени поне психически...
Е, тук пресоли манджата. Peace
Можеш да заживееш с всеки, който ти падне пред очите- днес с този, утре с друг, но не можеш да се жениш всеки ден.
Не и защото поемаш ангажименти, които не се изчерпват с креватната гимнастика.
За мен, ако някой  с всички действия показва че е сериозен, но само мисълта да го гарантира с подпис, го изприщва, не бих му вярвала.
От друга страна, това клише " Докато смъртта ни раздели" няма нищо общо със СК, където има цял раздел, посветен на развода.
Явно, бъркаш институциите. Mr. Green

# 324
  • София
Не мога да живея с човек, който не е МОЯ човек - психическа нагласа, но мога да сключвам "брак" с когото дойде - просто защото за мен това не значи нищо на емоционално ниво Simple Smile

Пак питам - аз казвам какво мисля и как се чувствам аз - защо ме убеждавате как ТРЯБВА да се чувствам...? И не само мен, а и всички, които сме направили своя избор? Ние все пак сме големи хора Simple Smile Щом нашите родители и свекъри не са успели да ни убедят защо смятате, че вие ще успеете?

# 325
До сега поне никой не е успял да ми даде причина, която да е основателна за мен Simple Smile .
Въобще не става дума за убеждаване, нито някой трябва да ти дава причина. Бракът е просто етап от връзката. И нищо лошо няма в това, ако не си успяла да стигнеш до него, просто не е нужно да обясняваш, че няколкото ти връзки, стигнали до едно и също положение са различни Peace

Защото при раздяла без развод какво правим?
Е, а какво ще направиш при раздяла във връзка на семейни начала?
За всяка отговорност, която поемаме си има съответните документи и ред, който се следва. Дали по отделно ще ги цъкате тези за решения при здравословен проблем, за имоти и пари, признаване на бащинство и т.н. или ще го направите накуп с подпис за брак, все същото.

# 326
  • София
Скрит текст:
До сега поне никой не е успял да ми даде причина, която да е основателна за мен Simple Smile .
Въобще не става дума за убеждаване, нито някой трябва да ти дава причина. Бракът е просто етап от връзката. И нищо лошо няма в това, ако не си успяла да стигнеш до него, просто не е нужно да обясняваш, че няколкото ти връзки, стигнали до едно и също положение са различни Peace

Защото при раздяла без развод какво правим?
Е, а какво ще направиш при раздяла във връзка на семейни начала?
За всяка отговорност, която поемаме си има съответните документи и ред, който се следва. Дали по отделно ще ги цъкате тези за решения при здравословен проблем, за имоти и пари, признаване на бащинство и т.н. или ще го направите накуп с подпис за брак, все същото.

Само ще се усмихна и ще продължа да си живея в рая на безетапността Simple Smile на връзката си Simple Smile Какъвто и етап да достигна във връзката си с един човек брак няма да сключа. Няма причина това да се случва. А това, че Вие имате нужда от това някой, някъде поради нещо да Ви декларира на хартия, че е Ваш - си е Вашето разбиране за живота Simple Smile.

# 327
  • София
Не мога да живея с човек, който не е МОЯ човек - психическа нагласа, но мога да сключвам "брак" с когото дойде - просто защото за мен това не значи нищо на емоционално ниво Simple Smile

Пак питам - аз казвам какво мисля и как се чувствам аз - защо ме убеждавате как ТРЯБВА да се чувствам...? И не само мен, а и всички, които сме направили своя избор? Ние все пак сме големи хора Simple Smile Щом нашите родители и свекъри не са успели да ни убедят защо смятате, че вие ще успеете?
Никой не е тръгнал да те убеждава в нищо.
Просто, аз лично, обяснявам защо намирам разлика между " семейство" и живот " на семейни начала".
И защо не мога да вярвам на човек, който няма доверие и на себе си, бягайки от един подпис, с който да удостовери думите и действията си до този момент, както и готовността си да продължим заедно с всичките отговорности, поети с този подпис.
И без да се приема за заяждане, но продължавам да се изумявам, защо хора, които не искат да са семейни, упорито се наричат семейство и говорят за свекъри? newsm78

# 328
  • Най-красивата страна
Всъщност не е проблем,ако и двамата искат да живеят заедно без брак.Обаче, ако единия иска и се надява,а на другия му е добре, не се получава.

# 329
  • София

Аз съм семейна - хората с които живея и обичам са моето семейство - независимо кои са те. Дали това ще са хората с които съм в момента или ще е само детето ми - все е моето семейство - емоционално такова. Има толкова много бракувани жени, които цял живот казват "майко" само по принуда, а аз го казвам, защото го усещам и защото обичам родителите на МП като свои, че и повече... Те СА семейството ми Simple Smile. И не МП не иска да сключи брак, а аз та няма за какво да му нямам доверие.

По никакъв начин не убеждавам никого как трябва да живее - казвам само, че на мен така ми се живее и така се чувствам прекрасно Simple Smile и за мен няма причина да съм от другата страна - на "бракуваните". Те пък щом така се чувстват щастливи - нека си живеят техния си живот, но без да ме убеждават в разбиранията си.

Дискусията взе да прилича на вегани срещу месоядни или кърмачки срещу некърмили... Вече придобива куриозен характер Simple Smile. Аз спирам да пиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт