С брак или без?

• 37 596
  • 663
  •   1
Отговори
# 435

Ако се разведат - нещата стоят по същия начин. Съда винаги е на страната на родителя, който ще отглежда детето, и ако това е майката то апартамента ще се присъди на нея докато детето навърши пълнолетие.
Предполагам, имала си предвид "разделят", а не "разведат", защото пишеш за партньори без брак. Ако става дума за раздяла на такива партньори, съдът нищо няма да присъди на майката на детето, защото раздялата на тези родители не е обект на дейността на съда. Тази двойка не е семейство по смисъла на закона, дори да е такова в моралния смисъл на думата. Това е един от потенциалните проблеми на съжителството без брак- ако бащата не е достатъчно свестен, може да остави майката и детето на улицата и много трудно ще му се накриви шапката.
Ако прочетеш поста, на който съм отговорила, ще разбереш, че пиша точно за развод, а не за раздяла.
АбсурТ е писала "Нали тези деца трябва да ги гледа някъде майката, ако с бащата се случи нещо или ако се разведат?" и аз отговарям именно за тези два случая - смърт на партньор без брак и развод след брака Peace
Вече ако тя е допуснала грешка в изразяването си, то и аз съм допуснала в отговора към нея.

# 436
  • Пловдив

Стига с тези деца, децата винаги са наследници на родителите си независимо дали са родени в брак или не. Ако една жена например живее с мъж без брак и има дете от него, при смърт на мъжа детето ще получава вдовишка пенсия понеже е полусирак, както и ще наследи имуществото на баща си на 100%. Същото се отнася и за издръжка ако бащата не полага грижи за детето си.
О, трябва ли да ти се прави чертеж за всичко, след като казваш, че си преживяла развод?
Нали тези деца трябва да ги гледа някъде майката, ако с бащата се случи нещо или ако се разведат?
Омръзна ми едно и също да се опонира на принципа " важно е да се обичаме, пък на всичко друго- майната му.
Както и да е, който има средна интелигентност, чете законите и си вади заключенията.

Ами аз има къде да си гледам децата без значение дали имам брак или не, и какво с кого ще се случи. Това искам да кажа, че когато една майка е бедна като църковна мишка, не може да разчита, че като се разведе с бащата на децата си и бившия мъж ще й предостави всичко на тепсия. Нито жилище ще получи ако нямат такова, а дори и да го получи то ще е част от него, а ще може да пребивава до определен период, издръжка я й плащат, я не. Понеже моята интелигентност е над средната, затова знам, че с брак или без брак човек трябва да разчита финансово преди всичко на себе си и това не означава, да сме едно домакинство с два отделни бюджета, а всеки да се развива, да гради кариера, да инвестира.
Моя любима поговорка е "Защо на вълка му е дебел врата, защото си върши работата сам.

Като ти чета писанията и имам усещането, че за теб брака е финансово изгоден за жената съюз и нищо повече, но това е често срещано. Едно време (пък е сега) всяка трета селяндурка съветва дъщеря си непременно да се ожени за заможен, имотен, работен и т.н, а пък от нейна страна пет парцала и едни токченца. След 5 години брак и едно дете и дъщерята вече е наперена като пуйка и счита всичко за нейно, не общо, а нейно, мъжа, детето, колата, панелката и живота на съпруга й. Преди години даже ако зетя пребива дъщеря й като куче, маминка я съветва "Трай мама, трай, той е мъж, къде ще ходиш? Какво ще кажат хората?"

Не можеш да твърдиш, че обичаш някого и сте семейство, а непрекъснато да изтъкваш законните ти права над имущество и авоари, все едно пустата му собственост и имоти са най-важното на света. Някак фалшиво ми звучи, тези които са без брак не са семейства, защото не са сложили чатала на врата на партньора си и не го държат за т...те, а е мръднал, а му се е разказала играта.

# 437
  • Пловдив
Стига с тези деца, децата винаги са наследници на родителите си независимо дали са родени в брак или не.
По принцип да. Но ако има деца от 2 връзки и едната е в брак, познай кой ще има сигурен покрив в семейното жилище. Така че равни, равни, но пак е относително докато е жив...

Съда не прави разлика между децата родени в брак или тези без брак.  Права да живеят в жилището на баща си имат всичките деца. Това е като и при децата родени в брак ако един баща има три деца, те го наследяват по равно и никой не може да изгони другите от дома на баща им. Ако бащата е имал един брак зад гърба си и след това връзка без брак, но с деца, бившата съпруга не е наследница на мъжа, а само тези нейни деца, които са от него.

# 438
Това искам да кажа, че когато една майка е бедна като църковна мишка, не може да разчита, че като се разведе с бащата на децата си и бившия мъж ще й предостави всичко на тепсия.
О, не. Аз може да съм по-богата и от Крез, но тази част от имуществото и парите на бащата, която се полага по закон на децата, си е тяхна и съвсем нямам никакво намерение да допусна те да не я получат. Не, няма да я получат на тепсия, а ще им я даде Законът. По простата причина, че е тяхна.

Относно правото на децата, които не са родени в брак, да живеят в жилището на бащата, Законът не им осигурява такова. Точно в тази част Законът определено прави разлика между деца, родени в брак и такива, чиито родители нямат брак.

# 439
  • София

Съда не прави разлика между децата родени в брак или тези без брак.  Права да живеят в жилището на баща си имат всичките деца. Това е като и при децата родени в брак ако един баща има три деца, те го наследяват по равно и никой не може да изгони другите от дома на баща им. Ако бащата е имал един брак зад гърба си и след това връзка без брак, но с деца, бившата съпруга не е наследница на мъжа, а само тези нейни деца, които са от него.
Дадох линк, че и постнах как стоят нещата по силата на нашето Семейно право, но ти отново караш на копи- пейст изсмукани от пръстите ти твърдения. hahaha
1. никъде не съм твърдяла, че съдът прави разлика между деца, родени в брак и извън брак.
2. Твърдя, че съдът прави разлика между двойка в брак и двойка, живееща на семейни начала.
3. Разликата е, че
- за съда ти си никоя и когато решиш да се разделиш с партньора си, къде ще отидеш да живееш, е твой проблем
- за съда е важно да имаш условия да се грижиш за детето, щом претендираш да остане с теб
- съдът няма законовото право да те натресе в чужд дом, само защото си родила дете на човек, който по закон не ти е никакъв.
- дори и да си съсобственик на жилището, в което сте живели, съдът не може да забрани на другия съсобственик да си отчужди идеалната част.
А, реши ли " онзи/ онази, на който/ която безрезервно вярваш без подпис, да го направи, може да се окажеш и в съсобственост с цигани или мутри.

# 440
  • Вестерос
Глупости, при продажба на идеална част от съсобствен имот продавачът е ДЛЪЖЕН да покани първо другите/другия съсобственик да изкупи идеалната част. Не разсъждавай за неща, които не разбираш.  Peace  Rolling Eyes

Другият човек по закон на теб не ти е никакъв, НО на детето ти е РОДИТЕЛ! А ти се водиш на детето си настойник/попечител, освен родител!

# 441
  • Down south
На предните страници писах, че определено съм "за" брак.
Вчера получаваме покана за сватба, вследствие на което си казвам, по-добре да бяха си живяли без брак.

Брак ще сключва далечен чичо, но тъй като роднините тук са кът, поддържаме някакви връзки, най-вече по празниците.
Малко предистория.
Чичото е братовчед на баща ми, живее в друг щат, има/ше семейство, съпруга, трима сина, които са ми N-ти братовчеди, снахи, внуци.
Развел се е със съпругата си и сега ще сключва брак с негова студентка, китайка.
Силно се надявям, че ще има предбрачен договор, най-вече заради децата и внуците.

# 442
Относно правото на децата, които не са родени в брак, да живеят в жилището на бащата, Законът не им осигурява такова. Точно в тази част Законът определено прави разлика между деца, родени в брак и такива, чиито родители нямат брак.
Именно.
Няма съд, който да настани и децата извън брака в бившето семейно жилище при развод. А родените в брак ще имат подсигурен покрив над главата.

In4hi., написах - при жив баща. Не говоря за наследяване.

# 443
  • Пловдив

Дадох линк, че и постнах как стоят нещата по силата на нашето Семейно право, но ти отново караш на копи- пейст изсмукани от пръстите ти твърдения. hahaha
1. никъде не съм твърдяла, че съдът прави разлика между деца, родени в брак и извън брак.
2. Твърдя, че съдът прави разлика между двойка в брак и двойка, живееща на семейни начала.
3. Разликата е, че
- за съда ти си никоя и когато решиш да се разделиш с партньора си, къде ще отидеш да живееш, е твой проблем
- за съда е важно да имаш условия да се грижиш за детето, щом претендираш да остане с теб
- съдът няма законовото право да те натресе в чужд дом, само защото си родила дете на човек, който по закон не ти е никакъв.
- дори и да си съсобственик на жилището, в което сте живели, съдът не може да забрани на другия съсобственик да си отчужди идеалната част.
А, реши ли " онзи/ онази, на който/ която безрезервно вярваш без подпис, да го направи, може да се окажеш и в съсобственост с цигани или мутри.

Аз не мога да разбера защо тук се обсъжда само варианта бедна жена живееща в имот на мъжа без значение дали има или няма брак!? Ами в интерес на истината аз бях по-имотна от бившия си съпруг и бях ощетената страна от брака при развода, по-имотна съм и от сегашния си мъж, той може да изкарва повече пари, но аз пък имам повече имоти.
Отделно от това всичките ни близки семейства са семейства с равностойни партньори без значение с брак или не. Едните, които нямат брак например, но имат три деца, за всяко дете по отделен имот и то доста луксозен, жената, която не е съпруга има толкова имущество на нейно име, че цял живот само от наеми може да живее и най-важното в случая това всичко й е купено от мъжа с когото живее и се води на нейно име.
Аз не мога да дам мнение от гледна точка на жена, която няма нищо или никой зад гърба си и разчита само на това да се омъжи, че да има къде да живее.

# 444
Ей това жените умрете с чужда пита помен да правите, да вземем от мъжа за да са осигурени децата  Mr. Green
ОК, дайте да видим какво ще даде майката след като гледа в канчето на бащата. В 90% от случаите НИЩО, щото нищо не е постигнала оправдавайки се че е задължение на мъжа. И като изпадне от борда гледа какво да докопа, уж ,,за децата,,.
Че от тоя мъж щом има какво да вземете значи е постигнал повече от жената, разчитаща на брака за да ,,осигури,, децата си. Но реално не ги осигурява тя а пак баща им. Проблема на майката е че осъзнава че остава на улицата и затова уж за децата гледа да подсигури себе си.
Тоя мъж така или иначе ще остави всичко на децата, не е необходима ,,грижата,, на бившата при раздяла да разпределя имуществото му.
Има и друг аспект - децата след 18 са самостоятелни личности. Не виждам тогава майка им какво ще иска.
Но квото и да ми говорите, с изключение на  In4hi брака за жената си е опит да бъде подсигурена от мъжа, в началото на базата на любовта на мъжа, а после уповавайки се на брака.
И самите жени го съзнават след като гледат какво ще докопат
А нека жените да не гледат какво да вземат на мъжа чрез брака уж за децата а да се напънат да постигнат същото.
Щото майката сменя пелени до 2-3 години а после е на пазара на труда така че възможностите им за реализация са равни с тези на мъжа.
Взела майката уж за децата квото взела но 18-тата им година, после излита защото имота си е на мъжа и той ще прецени като собственик на кого да го даде

# 445
Аз мисля, че бръкът узаконява връзката и любовта на мъжа и жената. Те дават клетва за вярност и пред Бога и обществото стават съпруг и съпруга. Бракът е свещен съюз. Животът на семейни начала е като любовна връзка без брачен съюз. Аз съм за брака и семейните ценности.

# 446
Аз мисля, че бръкът узаконява връзката и любовта на мъжа и жената. Те дават клетва за вярност и пред Бога и обществото стават съпруг и съпруга. Бракът е свещен съюз. Животът на семейни начала е като любовна връзка без брачен съюз. Аз съм за брака и семейните ценности.

Че защо любовта трябва да бъже узаконявана пред държавата??? Кво й пука на държавата за любовта???
Или пред обяеството??? Да, ако ти пука за кварталните клюкарки

# 447
да се включа и аз. За жената като индивид брака не е изгоден - ама го разбира твърде късно - само танци печка-прахосмукачка , пюрета и помпане на мъжкото его.Не винаги насрещната престация е удовлетворяваща. От друга страна , от гледна точка на детето е много по - добре двамата да са в брак,тъй като  би следвало при проблеми , да не си хващат чантата ей така просто.А и няма по - романтичен момент за жената от това мъжа да й поиска ръката....Мнението ми е,че без деца по - добре без брак,но ако ще се множите - нека е както си му е реда....

# 448
да се включа и аз. За жената като индивид брака не е изгоден - ама го разбира твърде късно - само танци печка-прахосмукачка , пюрета и помпане на мъжкото его.Не винаги насрещната престация е удовлетворяваща. От друга страна , от гледна точка на детето е много по - добре двамата да са в брак,тъй като  би следвало при проблеми , да не си хващат чантата ей така просто.А и няма по - романтичен момент за жената от това мъжа да й поиска ръката....Мнението ми е,че без деца по - добре без брак,но ако ще се множите - нека е както си му е реда....

Ей тоя женски егоизъм  Mr. Green А от гледна точка на мъжа?
П.С. Бах тва дете на 15 яде пюрета  Mr. Green

# 449
Ей това жените умрете с чужда пита помен да правите, да вземем от мъжа за да са осигурени децата  Mr. Green
Не, не е това. Поне не във всички случаи. Става въпрос за това бащата да не се изнизва като мокра връв, оставяйки детето си на улицата, само защото то е в комплект с бившата. За съжаление, има и такива бащи, а останах с впечатлението, че и ти самият не одобряваш това. Сам знаеш, свестни има и сред мъжете, и сред жените, както и обратното. Важно е децата да са максимално защитени, когато единият родител попада в графата "боклук".

Общи условия

Активация на акаунт