С брак или без?

• 37 623
  • 663
  •   1
Отговори
# 465
  • Вестерос
То няма спор, тя плаши хората как мъжете им ще ги оставят и ще им натресат като съсобственици мангали  Grinning

# 466
То няма спор, тя плаши хората как мъжете им ще ги оставят и ще им натресат като съсобственици мангали  Grinning

Мани майтапа но един приятел си взе детето при развода, купи съгласието й с една панелка че по-евтина но съпружеска собственост и настани наематели  Mr. Green
Тя беше от тия, бързо излетели от тоалетната на двора но и бързо се приземи

# 467
  • София
Абсурт,  правно неграмотна си. Спирам до тук и игнорирам обидите ти, които явно са с цел да изпъкнеш с интересните си умозаключения, но не ти се получава.
Съгласна съм, правно неграмотна съм, нали затова няколко пъти те подканям като силно правно грамотна, да обясниш и дадеш линк към закон, алинея и каквото там има- ти знаеш, че да ограмотиш всички ни.

# 468
  • Вестерос
 Бг мама не е място за изнасяне на лекция по семейно, облигационно и вещно право.  Ако нещо теб конкретно те притеснява, свободна си да ми пишеш, ако мога ще помогна със съвет по конкретен казус. Но когато човек не е запознат с дадени неща не се изказва така категорично без да се замисли , че може да всее смут сред други потребители. Два пъти те поправих, което доведе до лични нападки и обиди по мой адрес. Повече не смятам да се занимавам.

# 469
  • София
Не се занимавай с  мен, не аз съм поставила темата и не аз тепърва ще живея на семейни начала.
Така че, не се измъквай по крилото, а ако наистина можеш да кажеш аргументирано кое- как е, направи го, опровергай ме.
Да видим истината според закона, който аз, въпреки търсенията си, не можах да намеря..

# 470
Апсурт - отвори ГПК - виж 349 - същото е и при иск за делба при наследници , отвори 225 ЗЗД.Не знам за какво спорите, но и идеални части закона позволява да се продават при определни квадрати.Виж също и давностните срокове при оспорване от съпруга недлъжник/нестрана в сделката и подобни

# 471
да се включа и аз. За жената като индивид брака не е изгоден - ама го разбира твърде късно - само танци печка-прахосмукачка , пюрета и помпане на мъжкото его.Не винаги насрещната престация е удовлетворяваща. От друга страна , от гледна точка на детето е много по - добре двамата да са в брак,тъй като  би следвало при проблеми , да не си хващат чантата ей така просто.А и няма по - романтичен момент за жената от това мъжа да й поиска ръката....Мнението ми е,че без деца по - добре без брак,но ако ще се множите - нека е както си му е реда....
Нима ако нямаш брак с човека, с когото живееш, няма един от двамата (защото нито с или без брак е задължително това да е жената) да готви, да чисти, да храни евентуалното бебе и т.н.?! Да, ако жената е прекалено гладка под черепа, вероятно само и единствено тя ще върши тези неща и ще се вживява като домашна прислужница, но тези неща не са "бонус" само към брака, а към всяко съжителство - дори съквартирантите в общежитията имат подобни задължения като чистене и готвене/подсигуряване на храна за деня.
Бракът е изгоден за всеки индивид, хванал се за по-заможен партньор, който гледа да си влага средствата в нещо материално, защото накрая първият ще вземе половината от това без да е платил за това. И това ако не е далавера?

absurT, и аз като теб съм правно неграмотна, но майката на един от най-добрите ми приятели живее вече 9 години в апартамента на бащата на най-малкото си дете, без да са имали сключен брак. Не знам по кой член и коя алинея е присъден, но е факт, че тя няма брак нито с първият, нито с вторият, но и в двата случая е живяла (и в момента все още живее) в имоти на бившите, предоставени от съда. А не е като да е връзкарка или с пари - бедна и (откровено казано) простовата жена си е, свикнала да живее на чужд гръб - било то на бившите си или на вече порасналите си две по-големи деца.

# 472
  • София
Апсурт - отвори ГПК - виж 349 - същото е и при иск за делба при наследници , отвори 225 ЗЗД.Не знам за какво спорите, но и идеални части закона позволява да се продават при определни квживеещи на семейни начала.
Наистина не си разбрала за какво спорим.
Тя твърди, че когато двама живеят на семейни начала и се разделят, съдът ще даде родителските права на майката, дори да няма собственост и ще я настани в чуждата собственост, за да отглежда детето си до пълнолетие, само защото то е дете на човека, който на нея не ѝ е никакъв.
Освен това, твърди, че ако двамата са съсобственици на жилище, той не може да продаде своята идеална част, защото бил длъжен да я предложи първо на нея, което не съм и помисляла да отричам, но е достатъчно тя да не може да му плати и той пак може да го направи, а съда не може да го спре.
Това са разликите, според мен, при раздяла на хора в брак и такива- без брак.
Каквото намерих във връзка със Семейното право, постнах, дадох и линк.
Продължавам да чакам опровержението.

# 473
честно казано - представям си заведен иск щом няма споразумение.Там Съда не е обвързан нито от исканията , нито от свидетели , че дори и от "Закрила на детето" - сам си решава какво да си прави.Съобразява се единствено с интереса на детето и му е през оная работа женени ли сте , на кого са имотите и какво твърдят баба и стринка,да не говоря при развод пък - относно вината.ТА,няма проблем тя да съедини иск за РП с поставяне в имота - практиката показва,че обикновено се дават РП на жените,НО напоследък не е така.Относно съсобственост - лесно се заобикаля като дари , за продажба - зависи от квадратите ( ако правилно помня по 36 на човек трябва да се пада ,за да може да продава).Ако продаде на мангал - аз бих пробвала да доказвам привидна/фидуциарна сделка.

# 474
  • Пловдив
Апсурт - отвори ГПК - виж 349 - същото е и при иск за делба при наследници , отвори 225 ЗЗД.Не знам за какво спорите, но и идеални части закона позволява да се продават при определни квживеещи на семейни начала.
Тя твърди, че когато двама живеят на семейни начала и се разделят, съдът ще даде родителските права на майката, дори да няма собственост и ще я настани в чуждата собственост, за да отглежда детето си до пълнолетие, само защото то е дете на човека, който на нея не ѝ е никакъв.
Освен това, твърди, че ако двамата са съсобственици на жилище, той не може да продаде своята идеална част, защото бил длъжен да я предложи първо на нея, което не съм и помисляла да отричам, но е достатъчно тя да не може да му плати и той пак може да го направи, а съда не може да го спре.
При развод единият може да продаде своята си половина жилище и съда не може да го спре, ако там има настанено дете може да изчака, но навърши ли детето 18  нищо не може да го спре. Освен това когато ти е присъдено да живееш с детето в общото жилище или пък собственост на бившия съпруг до навършване на пълнолетие на децата, то ти трябва да полагаш грижа на добър стопанин на своята част, както и на частта на бившия съпруг. Освен всичко останало омъжиш ли се втори път или пък приютиш мъж при себе  си всички облаги от към жилище се прекратяват независимо, че детето още не е навършило пълнолетие.
С други думи ако се разведеш със съпруга си когато детето ти е на 8 г. например и нямаш къде да живееш съда естествено ако ти присъди правата ще те настани и в жилището на мъжа, но ако искаш да се възползваш от това жилище си обречена едва ли не на поне 10 г. самота ако искаш да обитаваш това жилище. Освен това апартаменти в съсобственост трудно се продават, но когато съсобствениците не могат да се разберат съда постановява апартамента да бъде продаден и всеки собственик да получи пари срещу съответния си дял. Освен това ако бившия съпруг се ожени или заживее с друга жена и има други деца, а ти през това време обитаваш неговото жилище или жилище в съсобственост, всичките му отрочета имат право на наследство върху апартамента, в един момент може да се окаже, че наследството на твоето дете е твърде малко, особено ако то има още 2-3 или повече полу-братчета и сестричета.

# 475
  • Вестерос
Няма и да получиш отговор след държанието си. Обиждаш , а очакваш разсъждения върху правни казуси и решенията им. Не е ли леко нахално? Хората си плащат за това, по форуми няма да седна да ти развивам кое как се прави. Всеки цени труда си малко или много. Не е и това целта на темата, нито имам желание. И стига , кой нормален нотариус ще изповяда такава сделка, кой нормален родител ще дарява част от имуществото си на мангали и прочие и прочие. Не е толкова лесно всичко. Когато си в съсобственост и решиш да продаваш първо трябва да питаш другия съсобственик, да става с някаква декларация, но си е процедура. Няма квадрати и една десета да е, това не са запазени части. И нещо в заключение- не всичко го пише в закона, има си практика и да има начин без да си в брак и като несъсобственик да останеш в апартамента с детето/децата на бившия.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 08:18 от Tiffany Aching

# 476
Тифани , пълно е с такива нотариуси - да не казвам още на какво съм се натъквала.За съсобственост , но май за реална делба ставаше дума дали имота е възможно да бъде обособен - понеже не съм сигурна,няма а го твърдя.Познавам и бащи(явно е нова тенденция) които си отглеждат децата,щото майките им искали да живеят и не можели те да ги гледат ( говорим за на по 5г).Забелязвам обаче , че масово се настървяват как бащите ще правят цял футболен отбор и отрочето им , видите ли , щяло да дели....

# 477

absurT, и аз като теб съм правно неграмотна, но майката на един от най-добрите ми приятели живее вече 9 години в апартамента на бащата на най-малкото си дете, без да са имали сключен брак. Не знам по кой член и коя алинея е присъден, но е факт, че тя няма брак нито с първият, нито с вторият, но и в двата случая е живяла (и в момента все още живее) в имоти на бившите, предоставени от съда. А не е като да е връзкарка или с пари - бедна и (откровено казано) простовата жена си е, свикнала да живее на чужд гръб - било то на бившите си или на вече порасналите си две по-големи деца.
Защо мислиш, че имотите са ѝ присъдени, а не са ѝ предоставени от мъжете, за да не са децата на улицата?

Тифани, наистина ми е интересно какви са тези начини. Би ли споделила по-конкретно?

# 478
Идеални части могат да се продадат и на трети лица, без да се предлага на съсобствениците. Лично съм извършвала две сделки. В единия случай беше договор за покупко-продажба срещу издръжка и гледане, във втория замяна на идеална част от недвижим имот срещу движима собственост. Ако има брак, предполагам, че единия съпруг не може да извърши подобна сделка със СИО. Без брак са просто съсобственици.

# 479
при замяна правилото на 33 ЗС не намира приложение , тъй като се приема че насрещната престация другите съсобственици не могат да я осигурят, тя намира само при покупко-продажбата .част от СИО би могла да се прехвърля ако е към търг. предприятие на ЕТ

Общи условия

Активация на акаунт