С брак или без?

• 37 538
  • 663
  •   1
Отговори
# 645
Абе, чудя ви се честно на акъла, що се връзвате на глупостите на Скрудж... тъй де на Scooba...  Rolling Eyes
Той е мултимилионер и всяка жена около него е зла златотърсачка, която само гледа как да му открадне палатите, докато си клати краката по цял ден. Rolling Eyes
Разбира се това важи и за останалите 99,9% от женското съсловие. А горките мъже се бъхтят по цял ден империи да градят.  Rolling Eyes

# 646
Scooba, а сега обърна нова песен. Нали беше до 5000  Laughing
Пишеш колкото да се заядеш, ясно стана какъв бизнесмен си, щом не знаеш основни неща за същността фирмата, която имаш. Иди лъжи жена си и детето, тук не става  Peace

Разбира се, че и за нея си е чистила, тя като всеки човек има отговорности за дома си, обаче е поела и твоите, щото ти имаш абсолютно същите като нея. С една дума х2.
И не само задълженията ти към ежедневните битовизми, ами доколкото разбрах и към детето  ooooh! От 0 до 9 тя е била и майка, и баща.
Ама разбира се това не е нищо.
Ако беше някоя кариеристка, и се налагаше да зарязваш ти работата си и да гледаш болно дете или бебе, щеше да видиш фирма друг път. Имал си винаги на разположение човек, който да ти поема нещата, за да можеш да работиш. Грозно е, че не го оценяваш.

И говорим за семейното ви жилище все пак, не за това как да си вършиш работата. Естествено, че трябва да знае какво се случва с него.

# 647
  • София
Човече, за това е ЕООД, отговаря до 5000 лв. Една фирма СЕ фалира и преди това са взети мерки.
ООД-то, мой човек, не отговаря "до 5000 лв.", а с цялото си имущество. Между другото, и минималният капитал отдавна не е 5000 лв.
Разбира се, почтен човек като теб е напълно способен с всички врътки да отърве дружеството от собственост и всякакво имущество, от което кредиторите да си съберат вземанията, преди да ГО фалира, но тук не говорим за това - то си е все пак проблем само на кредиторите на такива почтени хора като теб и управляваните от тях дружества.

Чети моме, чети - ЕООД мила  Mr. Green
Да, новите ми са с по 2 лв но първото ми, вече 25 години на пазара е с 5000 лв.
Да, способен съм да защитя всичко с всякакви средства, нали все пак остава за детето. Жените нали точно това искате? Или ако е защитено от вас на гърба на мъжа е почтено но ако е защитено и осигурено от мъжа е непочтено  hahaha
Те заради лицемерието ви и двойния ви стандарт мъжете не щат да се обвързват

Ти чуваш ли се - или по-скоро, четеш ли се какво пишеш!?
Ще лъжеш, мамиш и крадеш, въпреки, че изобщо не си стигнал просешка тояга - и това в името на децата си, понеже жена ти (добре де, бившата) го иска!?
Леле, леле.
По мое време децата се възпитаваха с Тимур и неговата команда.
Сега, изглежда, с наръчника на джебчията с вратовръзка...  Sick
Гади ми се, честно.

# 648

Ти чуваш ли се - или по-скоро, четеш ли се какво пишеш!?
Ще лъжеш, мамиш и крадеш, въпреки, че изобщо не си стигнал просешка тояга - и това в името на децата си, понеже жена ти (добре де, бившата) го иска!?
Леле, леле.
По мое време децата се възпитаваха с Тимур и неговата команда.
Сега, изглежда, с наръчника на джебчията с вратовръзка...  Sick
Гади ми се, честно.

Единствената ми опция е да харесам коментара ти  Hug
Това жената какво иска си е проблем на жената, бивша, настояща все тая
Много е важно така да си поискаш, че да ти бъде дадено. Същото е като лафа ,няма жена, дето да не дава, има мъже, които не могат да си поискат,,

Обаче, защо мъжа не е пуснал такава тема а все жените драпат за брака?
Аз не знам мъж да е приритал да се жени  Mr. Green Самите вие казвате че след брака, изобщо във връзката нещата няма да са по-лесни, дори напротив.
Защо тогава мъжете да си разваляме рахатлъка? Защо да се женим ако ще живеем по-зле?

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 13:54 от Анонимен

# 649
  • София
Магдена, важното му е само да няма нищо за жена му, друг който и да го вземе все ще е добре.

Чети моме, чети - ЕООД мила  Mr. Green
Не тя, ти иди почети малко, та да видиш, че двете са една правна форма, единствената разлика м/у тях е броя на съдружниците.
Не отговарят с личното си имущество, но фирменото заминава. Така че ако фалираш ще загубиш имота. Ако е лична собственост - не.

Човече, докато всичко е ОК е така. Но преди да се фалира едно ЕООД баш управителя знае кога го е насочил към пропастта и тогава отговаря до каквото е останало. А то много преди това не е много  Mr. Green Въпрос на сметки. Имам едни дружки, всеки 2-3 месеца са нови фирми пък като гледам никак не са фалирали  Mr. Green

Но да се върнем към брака - Зизу много правилно го каза, идеална възможност за партньора имащ по-малко и нежелаещ да се тормози но пък чрез ,,подкрепя, подбутва, разбира,, да намаже при развода. Аз що не познавам ни един мъж, прокопсал щото жена му го е подбутвала? Освен разни дребни мениджърчета със служебна кола, костюмче и телефон на 5-6000 лв заплата. Но все пак на заплата а не се знае докога. Тръгне ли жената да подбутва, подкрепя и не знам какви си още бгмамма бисери ебем ти мъжо, дет сам не се сеща че за деца и жена треа се работи. Ма нали уж жената избирала  Mr. Green Та все такива си избирате, дето жената трябва да го подкрепя и подбутва. Нормалните мъже нямаме нужда от това а от друго - жената да не пречи, не ща да ме разбира, не й е работа.
Това, дето перяла, чистила гледала децата е без коментар - отдавна пералнята пере, има химическо, домашни помощници. Та е чистила не само на мъжа а и на себе си. А, и на детето си. А то е И нейно.
А да видим кат мъжо няма нищо кво ще му вземе при развода? Опс, тогава май жената не е много склонна на брак  Mr. Green
Щото каквото и да си говорим в природата на жената е да се подсигури. В което няма нищо лошо разбира се, само трябва да внимава при избора  Mr. Green
И с кой акъл си помислихте че актив на фирмата трябва да се съгласува с жената при положение че тя не е никаква в тая фирма. Тя е съпруга на мъжа си а не на управителя.
Ми кат иска да участва в решенията що иска да участва само при активите?  Mr. Green
Малко циганска работа - има права ма няма задължения. При актива е първа ма при пасив първа изчезва.
Жената - далече от деловата активност на мъжа. Иска фирма - ЕООД струва 2 лв, да работи, да се развива, да придобива активи, халал да са й. Щото аз не познавам мъж взел нещо от жена си при развода, обикновено сам си тръгва, оставя всичко и започва наново, и обикновено успява без да бъде ,,подкрепян, подбутва и разбиран,,. Но пък жената квото е взела от развода обикновено не може режийните да си плаща камо ли да го поддържа

Момче, имаш сериозни проблеми. Ама много сериозни. Не го казвам с цел да те засегна или нараня, а с надеждата да си обърнеш внимание.
Потърси помощ. Не жена ти, а ти гледаш на себе си като на банкова сметка. Не жена ти, а ти нямаш никакво самочувствие извън формалните материални активи - на фирмата, не твои дори. Не жена ти, да ти го вменява а ти имаш ниско или липсващо самочувствие - не виждаш да струваш нещо сам по себе си, не вярваш, че би могъл да представляваш ценност за някого - ти, не парите ти - и се опитваш да компенсираш това с приказки за сметки, фирми, апартаменти, "мъжки работи"... вятър и мъгла! Сигурно именно поради тази причина си си и намерил жена с... ами, възможно съмнителни качества. Ти нямаш чувството, че заслужаваш стойностен човек до себе си. Ти нямаш чувството, че заслужаваш дори обичта на децата си (и поради тази причина и последващо си неадекватно поведение всъщност ставаш прав)... Потърси помощ - потърси психолог, група за взаимопомощ, нещо, докато не е късно или поне докато не си съсипал още някоя връзка.

# 650
Няма такова нещо. Взаимно е. Всъщност много рядко съм попадала на двойка, в която жената е била искащата страна.

# 651
  • София
Единствената ми опция е да харесам коментара ти  Hug
Това жената какво иска си е проблем на жената, бивша, настояща все тая
Много е важно така да си поискаш, че да ти бъде дадено. Същото е като лафа ,няма жена, дето да не дава, има мъже, които не могат да си поискат,,

Аз не знам мъж да е приритал да се жени  Mr. Green Самите вие казвате че след брака, изобщо във връзката нещата няма да са по-лесни, дори напротив.
Защо тогава мъжете да си разваляме рахатлъка? Защо да се женим ако ще живеем по-зле?

С надеждата, че ако не се осерете сериозно, няма някой ден да умрете сами на дивана, гушнали фирмените сметки, да бъдете намерени седмици по-късно, полуразложени, а фирмените сметки - омазани от съдържимото на червата и накрая плода на живота ви да отиде при децата и внуците на брата, който е бил по-малко хитър, но пък е прекарал последните си дни заобиколен от грижовни и любящи близки.

Ей затова се женят мъжете - друга причина няма.
За повечето... това е напълно достатъчно.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 13:53 от Не се сърди, човече

# 652
Самите вие казвате че след брака, изобщо във връзката нещата няма да са по-лесни, дори напротив.
Аз не виждам разлика в отношенията ни преди и след брака.
И никой не те кара да се жениш. Не е задължително да имаш деца и семейство, кукувай си сам и си стискай имотите.

# 653
  • София

Е, сега, Никол. Да не се лъжем - разбира се, че има разлика. Но не толкова преди и след брака, колкото просто... ами, хората се променят. Остаряват, помъдряват, кожата се отпуска, трупат се спомени... В смисъл - не можем да си останем на едно и също място. Ако можехме, подозирам, че повечето от нас биха си избрали възрастта някъде м/у 2 и 3 години. Ама не става така. Променяме се, и всичко, свързано с нас се променя - и важното тук е и двамата партньора да се променят... еднакво, или, може би, съответстващо - ако единият си остане на едно място това не води до добър съвместен живот. В един момент другия започва да го усеща като допълнително дете, не като партньор, а е един последващ момент почва да му писва.

Променят се хората, да, и отношенията, и става по-тежко, да, не по-леко - няма как, така е винаги с порастването. На всеки следващ етап от стълбицата е по-трудно, не по-лесно.
Но пък... и по-интересно. Повече неща се виждат от високото, макар въздухът да е разреден.

# 654
  • Бургас
Самите вие казвате че след брака, изобщо във връзката нещата няма да са по-лесни, дори напротив.
Аз не виждам разлика в отношенията ни преди и след брака.
И никой не те кара да се жениш. Не е задължително да имаш деца и семейство, кукувай си сам и си стискай имотите.

В личен план бракът не може да промени нищо. Бракът няма да те накара да обичаш повече или по-малко половинката си. Наистина си мисля, че нещо много си повреден Scooba. Как бракът сам по себе си ще направи живота ти по-гаден и как точно той би могъл да ти развали "рахатлъка", което съвместното съжителство без брак не е могло.

# 655
Цитат
Та е чистила не само на мъжа а и на себе си. А, и на детето си. А то е И нейно.
Така ами. Никакво значение няма дали тя по 8 часа дневно домакинства, пазарува, води и прибира детето от училище и занималня, а мъжът живее като на хотел. Все пак тя чисти и за себе си, детето е и нейно, пералнята пере (и простира), а парите на мъжа са само негови.
Ако трябва да издребняваме съвсем, то жената може да си слугува и денонощно, но мъжът й плаща за това като осигурява пари за храна, дрехи, козметика, пари за училища, уроци, градини, за битови сметки и т.н. Така хем тя тегли двойно с бягането напред-назад, хем той тегли двойно от финансова гледна точка, а накрая трябва и пари за общото жилище да отделя сам.

Аз не знам как въобще още се намират жени, които доброволно да се превръщат в прислужници и в какви семейства са живели мъже, които не пипват нищо вкъщи ooooh!

# 656
katiABV, да, но тези неща нямат връзка с брака.
Достатъчно години съм живяла на семейни начала, за да мога да видя, че промените си ги има и без подпис.

Зизy, всъщност става дума за работещи жени.
Които обаче избират по-зле платена работа, защото са затрупани с отговорностите и на мъжа. Другият вариант е и тя като него да си бие камшика и детето да го гледа чужд човек. Но ако имат малко акъл двамата ще подредят нещата в полза на децата, въпреки че хартийките ще са с няколко по-малко. И ще оценят жертвата на този, който остане, или ще се редуват в отглеждането.

# 657
katiABV, да, но тези неща нямат връзка с брака.
Достатъчно години съм живяла на семейни начала, за да мога да видя, че промените си ги има и без подпис.

Зизy, всъщност става дума за работещи жени.
Които обаче избират по-зле платена работа, защото са затрупани с отговорностите и на мъжа. Другият вариант е и тя като него да си бие камшика и детето да го гледа чужд човек. Но ако имат малко акъл двамата ще подредят нещата в полза на децата, въпреки че хартийките ще са с няколко по-малко. И ще оценят жертвата на този, който остане, или ще се редуват в отглеждането.

Че кой ги кара тия жени да се омъжват след като са затрупани с мъжки задължения???

По тая логика смисъл от темата няма

# 658
Мъжки? Да си гледаш собственото дете и да си чистиш собствения дом не са нито мъжки, нито женски задължения, това са нормални неща за всеки възрастен.
Никой не ги кара. Правят го, когато попаднат на безотоговорен човек и не искат детето им да страда, растейки без двама родители.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 14:32 от Не се сърди, човече

# 659
Аз не знам мъж да е приритал да се жени  Mr. Green
Ти ще кажеш! Имаше един младеж с ник душата, който на 27 години се беше оженил, направил две дечица и беше пуснал тук специална тема да набива канчетата защо връстниците му били толкова несериозни, че не са се оженили и обебили и те. Мързи ме да търся, но беше много поучителна тема. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт