Бяла козметика - лице и тяло! (#3)

• 111 671
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • София
На мен започва да ми се оформя идея, че петната стават от... слънцезащитните

# 76
Това донякъде обяснява петната, които получих през лятото, въпреки употребата на 50+ в/у лицето. Миналата зима за първа година ползвах ретинолови продукти. Обаче спрях употребата им към март, април ... а се пигментирах през август ... дали е възможно да е от тях, но да се отразят след месеци?

Едва ли, според мен- не, какъв 50+ си използвала ?
Не бих имала доверие на някой крем/лосион с редичка текстура, имала съм проблем с петна и използвах крем с плътна мазна текстура, трябва да се слага по много, лицето ми лъсваше, даже леко белееше, но хич не ме интересуваше- исках да нямам петна,
едно семпло намазване с лек сл.-защ. крем хич не върши работа, ако искаш сериозна защита, според мен ....

# 77
Има резон донякъде.
Има теории, че химичните филтри могат да предизвикат поява на петна, ако температурата на тялото(лицето) се повишава. Затова при спорт, трябва специален крем.
Ако намеря статията, ще я пусна.
Намерих:
Can possibly cause an increase in existing brown spots and discoloration due to a higher internal skin temperature (Yes, over-heated skin can make brown spots worse. Read why here.
http://blog.reneerouleau.com/how-do-you-get-rid-of-brown-spots-o … n-avoid-the-heat/
http://blog.reneerouleau.com/chemical-vs-physical-sunscreens-pros-cons/

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 21:11 от Melany99

# 78
  • Бургас/Пз
Момичета, како ви е мнението за двойното почистване на лицето - първо с маслен продукт , който да разтвори мръсотията и грима и след това с измиващ, който да махне последните остатъци?

# 79
Аз вече няколко месеца го прилагам успешно. Така кожата ми хем не се пресушава, хем се почиства идеално. А и елиминирам памучните тампони, които май се оказва, че наистина като ги ползвам при първа стъпка за почистване и само ми набиват мръсотията в кожата. Откакто започнах по новия начин, проблемът ми с пъпките клони към нула. Първоначално използвах масов олио продукт (олиото на Юриаж, олиото на Ориджинс и др.), но преди време си направих смеска от натурални масла по собствена рецепта и съм много по-доволна. За втора стъпка ползам течен черен африкански сапун.
Накрая винаги минавам с тоник.

# 80
  • Велико Търново
Аз не съм правила точно такова почистване - използвала съм почистващо олио/обикновено, на сухо лице разтърквам добре навсякъде и изплаквам/ и след това - мицеларна вода или тоник Peace Моята кожа през зимата е по-суха и не бих рискувала премиване Thinking

Епона, сега те прочетох - може ли да споделиш твоята смес, и откъде купуваш течен африкански сапун? Каква е твоята кожа? bouquet

# 81
  • София
Аз също практикувам масленото сваляне на грима (не ползвам ФДТ, пудра, коректор).
Първо намокрям добре лицето, в часност спиралата, за да се размекне. Обтривам с двуфазен маслен разтвор, който си правя с масло (обикновено каквото имам и искам да изхабя) и розова вода или тоник, който не харесвам. След това мия с измиващ продукт и четка.
Веднъж седмично почиствам със сапун детокс на Натура Сиберика, доста ми допада, но поизсушава кожата. http://explorecosmetics.com/productbg/1327

# 82
  • Букурещ
Живея в Азия и все се каня да ползвам азиатска козметика, но общо взето рядко пробвам, просто хилядите им емулсии, серуми, лосиони ме объркват и решавам, че трябва да проуча повече. Засега съм се насочила към Sulwhasoo, ако някой има опит с тази марка, ще се радвам да сподели. От азиатките корейките и понякога японките имат много чисти лица, но голяма част от индонезийките, китайките и малайзийките са с много неприятни белези от акне, аз го отдавам на това, че често водата не е чиста и се хранят с изключително мазна и пържена храна.

# 83
Момичета, како ви е мнението за двойното почистване на лицето - първо с маслен продукт , който да разтвори мръсотията и грима и след това с измиващ, който да махне последните остатъци?

От много отдавна така почиствам лицето си - 1.мицеларна вода(ползвах и олио,но предпочитам МВ),след което измивам с 2.гел, 3.ексфолиант (нежен,за ежедневна употреба) и наред - серум,крем за околоочите,крем за лицето и шията.Това сутрин/вечер.През деня освежавам с тоник/тоалетно мляко и пак нанасям доза кремове.

Sulwhasoo ги заглеждам отдавна,но нямам опит.Аз бих ти препоръчала(пак азиатци и пак висок клас козметика,в същия ценови диапазон)AmorePacific.Няма продукт,който да съм пробвала и да не ме е очаровал.

# 84
Пак съм аз,да си допиша  Mr. Green

Квартала ми е корейски(мн свестни хора)и не съм видала корейка с ЕДНА пъпка.Вярно,че не се вторачвам в лицата им(ще ми се,ама е някак си неудобно)  Laughing обаче толкова порцеланови,бистри кожи не съм виждала в друга нация.И дори възрастни двойки,които вечер се разхождат из улиците и докато аз си разхождам кучето - ами и бръчките им не са като нашите.Козметика ли е,ген ли е..

# 85
  • Букурещ
Beautyholica, благодаря за препоръката, ще се огледам за тях  Simple Smile

# 86
  • Чукарландия
Това донякъде обяснява петната, които получих през лятото, въпреки употребата на 50+ в/у лицето. Миналата зима за първа година ползвах ретинолови продукти. Обаче спрях употребата им към март, април ... а се пигментирах през август ... дали е възможно да е от тях, но да се отразят след месеци?

Когато се ползват ретинолови продукти, защитата трябва да е 50+, но със смесени филтри (физични + химични) за най-добра защита. Peace

Ето в тази тема много се коментира това. Hug

# 87
  • Бургас/Пз
Почнах аз сега една корейска марка отскоро е на бг пазара , та да видим дали ще има ефект това тяхно натрупване. Снощи си направих маска, учудващо тя не се измива, а след нея направо се нанася лосион и след него крем за лице. Преди маската пък два измивни продукта и един тоник. направо свят ми се зави  Joy От първо ползване нищо не мога да кажа, освен че от олиото съм повече от очарована.

# 88
  • Чукарландия
ani_d, сподели коя е марката, моля те! Hug
И олиото! Wink

# 89
  • Бургас/Пз
ani_d, сподели коя е марката, моля те! Hug
И олиото! Wink
Белл, ето това е http://kocos.bg/bg/SKIN-UOTChYRS-NATURALNO-DYLBOKO-POChISTVAShtO … LIO-150-ml-.p2092

Общи условия

Активация на акаунт