Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 278
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 550
  • Sunshine state
Искам да отбележа, че цитирането на постове през мобилната версия не работи и по тази причина е така объркващ постът ми.  Peace

# 2 551
Има нелегални които живеят при приятели и не са на адрес там, за хора с B2 говоря. Така че не обобщавайте.

# 2 552
Едно мнение от препатил:

Първите ми разочароващи впечатления от обслужването в САЩ бяха именно от грешки в документите ми. Когато ми се случи за първи път, си рекох - "Брей какъв късмет да извадя - точно на мен да ми сбъркат данните!" - бях си изградила мнение, че в тая страна няма как да се случват подобни грешки. Нищо подобно! Впоследствие ми се случи доста пъти,..., даже добих впечатлението, че чиновниците много-много не се впрягат. Подобни грешки в България са много по-осъдителни от обществото. Там, не се чувстват особено гузни - извиняват се и си оправят грешките без да се терзаят.

(Това, в контекстра на темата сбъркани адреси, номера на документи и пр.)
 Grinning

Та, съветът ми е - проверявайте си на място всикакви новоиздадени документи и данните, на които разчитате!

... Иначе впечатленията общо погледнато не са само разочароващи, естествено. Просто и там се допускат грешки и то не толкова рядко, колкото си мислим.
 Laughing

# 2 553
  • Down south
Аз съм на противоположно мнение. Не съм имала проблеми, които да запомня, което по моите критерии, означава, че са били незначителни.
Грешки могат да се допуснат но лесно се поправят, най-вече по телефона. За мен това е незаменимо удобство.

# 2 554

(За кейс номера - пробвай да го въведеш без нулите. Мисля, че това беше проблема.)

... Получи се и много благодаря... И сега след като съм попълнил успешно DS 260 в какъв срок приблизително трябва да очаквам имейл за дата за интервю за виза?

# 2 555

(За кейс номера - пробвай да го въведеш без нулите. Мисля, че това беше проблема.)

... Получи се и много благодаря... И сега след като съм попълнил успешно DS 260 в какъв срок приблизително трябва да очаквам имейл за дата за интервю за виза?

Ами ние преди това сме ти отговорили на същия въпрос. Според зависи какъв ти е номера, тогава ще те извикат. Колкото по-голям, по-късно и обратно. Няма да получиш мейл. Като номера ти влезе във виза бюлетина, страницата на която разбра, че си от изтеглените ще промени съдържанието си и ще пише дата и час на интервюто. Ако искаш си напиши номера, като на последните три цифри сложиш 'Х' /примерно 1456 го напиши 1ХХХ/ за да ти кажем горе долу кога да очакваш да е интервюто. Но няма да е преди месец октомври.

# 2 556
  • Варна
Толкова глупости побрани само в едно мнение.. ooooh! Не бих взела нищо от горенаписаното впредвид, залавяйки се с процедурата.

И кое точно са глупостите според вас? Близки познати нелегални живеят в Чикаго ерията от над 20 години и що зелени карти минаха през тях. Освен това моят адрес е използван няколко пъти за получаване на зелени карти и не зная мен да са ме проверявали или ако се е случило в било без да ме уведомят. Сега вече може и да проверяват, но не това беше целта на поста ми.

Хората, на които им предстои интервю, не са запознати как работи системата тук. Дали ще сменят адреса на влизане в САЩ или не не гарантира, че ще си получат зелените карти без проблем. И в двата случая е възможно да се допусне грешка в адреса. И както Daylily също отбеляза, с един-два телефонни разговора всичко се оправя.

Извинявам се за генерализирането. До колкото ми е известно на много места, пощенските служители не доставят писма ако името на кутията не съвпада с името на пратката. Възможни са изключения. Но нали ви е известно, че вземането и отварянето на чужди пратки в федерално престъпление, което води до сериозни последствия, а движението на писмата със зелените карти може да се следи онлайн. Моля ви не вкарвайте хората в излишни драми.

Цитат
Какво значи "не винаги работи"?
Точно това, че не винаги работи.
Вместо някой да си получи документите на сигурен адрес, то те, въпросните документи, биват бавени, поради разпращане насам-натам
В крайна сметка, излиза че нещо, което е направено да бъде лесни и бързо тук, бива ненужно усоожнявано от хора, коитто не знаят какво правят.

Ама вие сама написахте, че с телефонно обаждане лесно се поправя грешка.

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 23:52 от Cherry-Berry

# 2 557
  • Down south
Цитат
Извинявам се за генерализирането. До колкото ми е известно на много места, пощенските служители не доставят писма ако името на кутията не съвпада с името на пратката. Възможни са изключения.
Вероятно, ако става дума за сграда с много апартаменти.
 Живея в къща, на пощенската кутия няма имена, нито на нашата, нито на съседските. Никога не е имало.

Цитат
Ама вие сама написахте, че с телефонно обаждане лесно се поправя грешка.
Да се вадят думи от контекста не е добра идея.
Моят отговор беше към написалата, че непрекъснато стават грешки, на който отговорих, че стават, но лесно се поправят.
Никъде не съм визирала челни сблъсъци с USCIS. Нямам представа как действат, знам само, че нещата с тях не стават от днес за утре, а понякога отнемат месеци.

Можеш да донесеш вода от 102 кладенеца, но едно е човек да се справя със излязла ситуация, когато живее тук и познава системата, а съвсем друго е, когато хората са новодошли, неориентирани, а понякога и с недобър английски. За целта да внимават, да четат, да се подготвят добре и да се научат да различават полезната информация от дезинформацията, пък понякога била тя и неволна.

# 2 558
  • Варна
Съгласна съм, но не е редно също така да се подвеждат, че ако си сменят адреса в последствие едва ли не ги чакат сериозни проблеми. Да, грешки стават, но не е задължително и още по-важно - не е фатално и непоправимо. Нали се сещате, когато някой прочете, че процедурата "не винаги работи", какви мисли им минават на хората, на които се налага да сменят адрес в последствие. Те си имат достатъчно неща, за които да мислят, че да се тревожат допълнително за един адрес.

И да приключа темата с пощите - при нас важи и за къщите. Дори имаме случай, в който служителя на пощите отказа да даде на мъжа ми пратка, защото фамилията му беше тотално объркана (при 5 букви, 1 вярна) и я върна. Лично му каза, че името не е неговото и не е сигурна, че е за него, а ни познава много добре. Още когато пристигнахме и отидохме да подадем документи за SSN, служителката ни предупредиха да си сложим имената на кутията, защото иначе няма да получим нищо.

Помислете кой сценарий е за предпочитане - името ти да е на пощенската кутия и служителя на пощите да оставя пратки без дори да го погледне или да си на място, като това на което аз живея, да не си сложиш името на кутията, защото във форума са казали, че не е нужно, и да си чакаш SSN-a, зелената карта и банкови стейтмънти, а те да не идват заради липса на име.

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 05:55 от Cherry-Berry

# 2 559
  • Sunshine state
Абсолютно никой не е написал, че смяната на адреса може да доведе до сееиозни проблеми, що за тъпотия е това? Написахме, че адрес на човел извън статут не се дава, понеже може да му се създадат проблеми. И естествено, че няма да ви
 уведомят, ако са ви проверявали, мен  също не са ме уведомили. Никой никого не заблуждава, но вие подвеждате новопристигащите. И защо бъркате отварянето на поща с доставянето на такава от пощенския служител, понеже твърдите, че той не би доставил нещо на кутия без име. Е, аз казвам, че тук имена няма и пак си ги доставят, а вие ми обяснявате как било федерално престъпление да отварям чужда поща. Нещо, което ми е ясно и никога не съм правила. Едното няма общо с другото.

# 2 560
Здравейте, може да е дискутирано вече, но не го откривам.. и моля за съдействие.
Има вероятност да съм пребивавала в САЩ някъде за година, тъй като не съм сигурна около датите на визите, а и беше преди повече от 10год,
Та жъпроса ми е, ще ми трябва  Police record  от там, а не знам как се изкарва това чудо. Има ли някой опит или идея как става.. само разбрах, че отнема около три месеца и заради това не трябва да отлагам във времето повече.
Благодаря предварително!

П.С. Кога започват интервютата за дс-2018?

# 2 561
  • Варна
Обадете се в консулството. За САЩ не съм сигурна дали трябва да се вади police record, защото те така или иначе ще ви проверят след като сте била там.

Относно интервютата за DV-2018 - Октомври 2017 до Септември 2018 - зависи от номера ви.

# 2 562
  • Down south
За САЩ не се изисква полицейско свидетелство, както всъщност и за някои други страни.

# 2 563
Благодаря Ви много.. това доста облекчава нещата.. Иначе съм доста преден номер, просто не бяхме проверили дали спечелили ooooh!

# 2 564
Благодаря отново.

А след коллко време долу-горе ще ми пише датата и час за интервю ..? ("Като номера ти влезе във виза бюлетина, страницата на която разбра, че си от изтеглените ще промени съдържанието си и ще пише дата и час на интервюто.")

Общи условия

Активация на акаунт