Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 282
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 535
  • Sunshine state
Според кейс номера е интервюто, но ако попълнш ДС-а по-късно, датата ще се отложи, дори кейсът ти да е влезнал във виза бюлетина за месеца. Страницата с известието, че си спечелил ще се смени с датата и часа на интервюто. Ние си направихме изследванията  седмица преди интервюто.  Peace

Благодаря за отговора... и...Ясно, ами ние си чакаме първо паспортите до 10-ти юни, иначе няма как да попълним ДС-то нали така...? Отделно доста четох, но така и не схванах по кейс-номера как точно разбирам датата и часа за интервю...
Аз съм ти отговорила.

# 2 536
Според кейс номера е интервюто, но ако попълнш ДС-а по-късно, датата ще се отложи, дори кейсът ти да е влезнал във виза бюлетина за месеца. Страницата с известието, че си спечелил ще се смени с датата и часа на интервюто. Ние си направихме изследванията  седмица преди интервюто.  Peace

Благодаря за отговора... и...Ясно, ами ние си чакаме първо паспортите до 10-ти юни, иначе няма как да попълним ДС-то нали така...? Отделно доста четох, но така и не схванах по кейс-номера как точно разбирам датата и часа за интервю...
Аз съм ти отговорила.

Ох... да, ясно и мерси много. Peace

# 2 537
Здравейте ,
при попълване на формата DC-260, има ли значение какъв адрес ще сложим където да се пратят документите в САЩ , дали може да е произволен ? Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 17:48 от Stanislav Kojleev

# 2 538
Адреса е хубаво да е сигурен! Т.е. на надеждни хора. И много препоръчително да са легално пребиваващи.  Mr. Green

# 2 539
  • Down south
Здравейте ,
при попълване на формата DC-260, има ли значение какъв адрес ще сложим където да се пратят документите в САЩ , дали може да е произволен ? Благодаря предварително!
Документи, като зелена карта, сс#, искате да получите на произволен адрес? Какво всъщност според Вас е произволен адрес?
Нещо такова?
8302 Cherry Dr.
Suwanee, GA 30024

# 2 540
Адреса е хубаво да е сигурен! Т.е. на надеждни хора. И много препоръчително да са легално пребиваващи.  Mr. Green
Това последното ме озадачи...разбира се, че няма да даде адрес на нелегален. Те нелегалните имат ли адрес?

# 2 541
  • Down south
Разбира се, че нелеаглните имат адреси, знам че вероятно звучи, като оксиморон, но е факт.
 Населението масово имаме адреси, независимо легалени или не. На документите за самоличност, шофьорска книжка или лична карта, има дрес, в противен случай няма как да съществуваш.

# 2 542
  • Калифорния
Доколкото знам, може да се посочи нов адрес в момента, в който пристигнеш в САЩ и ще ти изпратят документите там. Така че, хипотетично, е възможно да пишеш измислен адрес, но аз не бих рискувала  Peace

# 2 543
  • Down south
Да, може да се пише, но от прочетенето покрай лотарията, виждам, че смяната на адрес на летището не винаги "работи", така че всеки си преценява рисковете.

# 2 544
  • Варна
Да, може да се пише, но от прочетенето покрай лотарията, виждам, че смяната на адрес на летището не винаги "работи", така че всеки си преценява рисковете.

Какво значи "не винаги работи"?

Ние си сменихме адреса на летището. По някаква причина в системата на емиграционните адреса не беше актуализиран (даже бяхме с някакъв неизвестен адрес в Сиатъл, а ние даже не сме в съшия щат) и картите бяха изпратени до грешен адрес. Но тъй като нашите имена не бяха посочени на пощенската кутия, картите се върнаха в обратно при емиграционните. Всичко това го проследихме онлайн. Обадихме се по телефона, записаха ни новия адрес и успешно си получихме картите.

Не разбрах за какъв риск говорите.

Тук, за разлика от България, ако името ти не е на пощенската кутия (и вътре в кутията също) служителя на пощите няма да достави нищо, още повече ако е от федерална агенция.  Другото което е, никой няма да се занимава да ви проверява адреса на легални или нелегални е. Така, че не се вкарвайте в излишни филми.

# 2 545
Благодаря Ви много, вече си намерих адрес ... Сега обаче имам друг проблем - при попълването на формата DS-260 за зелената карта на края ми пише, че case number-а ми е грешен и не съвпада с този сложен в началото на попълването ми. Помислих си да нее някой бъг щото знам, че попълвам case number на правилните места и са едно към едно с полето в началото и с това в края и пак накрая ми пише "Please correct all areas in error as indicated below. Once you have finished, click ''Sign and Submit Application' to continue.
The case number you entered does not match the case number that you entered at Sign In." И това ми го показва и вчера и днеска....

Имате ли представа къде може да ми е грешката...? Или да звъня ли на посолството в БГ или да пиша направо на ония имейл в правителството в САЩ..?

Лека и успешна седмица!

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 08:06 от Stanislav Kojleev

# 2 546

Ние си сменихме адреса на летището. По някаква причина в системата на емиграционните адреса не беше актуализиран (даже бяхме с някакъв неизвестен адрес в Сиатъл, а ние даже не сме в съшия щат) и картите бяха изпратени до грешен адрес. Но тъй като нашите имена не бяха посочени на пощенската кутия, картите се върнаха в обратно при емиграционните. Всичко това го проследихме онлайн. Обадихме се по телефона, записаха ни новия адрес и успешно си получихме картите.

Тук, за разлика от България, ако името ти не е на пощенската кутия (и вътре в кутията също) служителя на пощите няма да достави нищо, още повече ако е от федерална агенция.  Другото което е, никой няма да се занимава да ви проверява адреса на легални или нелегални е. Така, че не се вкарвайте в излишни филми.

Почти всяка година получавам писма до определен адрес в САЩ, без да присъства името ми на пощенската  кутия и без живеещите там да са ми роднини със същото фамилно име. Случвало се е да идват и писма от IRS. Може би добре ще е да не слагаме всички щати под един знаменател по въпроси за пощите.

Между другото, пощите в САЩ имат много удобната услуга "пренасочване" (forward), която (по моите спомени) е за 30 дни. Уведомяваш кварталната си поща, че си сменяш адреса - даваш им новия и когато дойде писмо до теб на стария ти адрес, от пощата го пренасочват. Освен това на писмото слагат и подсещаща лепенка да уведомиш изпращача, за новия ти адрес. И за това удобство няма доп. такса.
 Peace

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 09:49 от agitak

# 2 547
Другото което е, никой няма да се занимава да ви проверява адреса на легални или нелегални е. Така, че не се вкарвайте в излишни филми. - това много убедително сте го написали!? Ама дали е вярно, един Бог знае? Или вие знаете?
Нас на интервюто ни питаха с какъв статус са хората, чийто адрес сме писали. И аз съм почти убеден, че те преди това са били проверени. Най-малкото, което може да стане е, човека ако е извън статут да го изловят и да го депортират.

Stanislav Kojleev

За кейс номера - пробвай да го въведеш без нулите. Мисля, че това беше проблема.

# 2 548
  • Down south
Цитат
Точно това, че не винаги работи.
Вместо някой да си получи документите на сигурен адрес, то те, въпросните документи, биват бавени, поради разпращане насам-натам
В крайна сметка, излиза че нещо, което е направено да бъде лесни и бързо тук, бива ненужно усоожнявано от хора, коитто не знаят какво правят.

# 2 549
  • Sunshine state
Толкова глупости побрани само в едно мнение.. ooooh! Не бих взела нищо от горенаписаното впредвид, залавяйки се с процедурата. Има много описани случаи как от имиграционните въпреки смяната на адреса, изпращат документите на стария адрес. Проверяват човекът, чийто адрес сте дали 100%, и го знам със сигурност - бяхме сменили адреса на човек, в процедура по вземане на зелена карта и са му задали въпрос кои сме ние, какво правим на адреса му и т.н. Нямал е проблеми, понеже не е нелегален,но ако беше обратното - големи проблеми ще създадеш на хората, особено сега.Отделно - на никоя поща не съм виждала името на някого тук и в околните градчета. Такова нещо няма или поне важи само за определено каунти. Писмата се доставят не поименно, а поадресно. Това за нелегалните без адрес направо ме втрещи. Естествено, че имат адрес хората. Те не живеят в лагери, все пак.

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт