Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 407
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 295
в темата беше обсъждано, че е най-скъпия за работодателя начин да изиска работна виза за специалист извън щатите.

Това не спира работодателите, ако имат нужда от определен кадър. Например ако му трябва треньор по художествена гимнастика. Тук не е популярен спорт и огромната част от треньорите са внесени отвън, особено от бившите съветски републики и България. Учители по балет, научни кадри - има си търсене и то не е само в ИТ. Е, по-точно имаше, сега ще видим как точно ще променят условията на работните визи.

Притежаващите ЗК българи, могат и са могли свободно да посещават Канада.

Но сега и тези само с визи ще имат същото право. Преди нямаха.

# 2 296
  • Down south
Да, това е новост.
Благодаря!

# 2 297
  • Sunshine state
Чист късмет е извадил. Наша позната от Пловдов живя 10 години в Чикаго след бригада, роди две деца тук, спечелиха ЗК, върнаха се за интервю и ги отрязаха. Какво ли не извади като довод - децата американски граждани, казали й, че няма никакво значение. Има право на определени месеци просочка и туй то. Кофти много беше, понеже после им пращаха всичко с контейнер, включително и колата. И с мъжът й после се разведоха, ама това няма значение. Важно е да поддържаш някакъв статут.

# 2 298
  • ES
На връщане на митницата не ги ли хващат такива с просрочен престой и още там да им слагат забраната? Може да не е стояла с години, тя си имаше семейство в България, явно е отишла само да напечели за жилище.  Laughing

# 2 299
  • София
Свещениците също са с работни визи Laughing
Колко години трябват за канадско гражданство?
Много ми е интересно каква е статистиката за изтеглените по държави,кога излиза горе дол?

# 2 300
Честито на печелившите! Малко са, обаче, за съжаление. Аз все още не съм проверила, чакам 10-ти,ама много ме е страх. Ясно ми е, че повечето ще са отрязани, но ми е тъжно като чета колко години поред кандидатстват хората и все не успяват. Ние сме новобранци и затова много ме е страх.

# 2 301
Е чак пък да ви е страх? Два варианта има, или ще сте изтеглени, или няма да сте. И в двата случая животът си продължава.
Виж, ако видиш мечка стръвница в някоя гора - това вече си е за гоооолям страх.  Laughing  Mr. Green

# 2 302
  • ES
То останаха ли мечки.  Laughing В града вече е големия страх

# 2 303
  • Варна
В Монтана, където е сестра ми си има мечки, ама предимно черни  Laughing Слизат и в града, понякога ровят в кофите за боклук.Има лосове, тлъсти пуйки  Laughing, има и пуми.

Тук в България също се намират мечки все още, но по планините.Преди години видях една в Рила.

# 2 304
Имам познати в Колорадо Спрингс, разказвали са ми, че и там се случва да слязат пуми в града.  Laughing

# 2 305
Еовин, а разказвали ли са как трябва да се реагира, ако имаш близка среща с пума в града?  Laughing

# 2 306
  • Варна
Слизат, да.Преди години имаше и филми за нападения.Моята сестра е в град в близост до един от националните паркове и е нормално да има и диви животни в близост, но явно се свиква.Хората се оглеждат, макар че прим. там въпреки всичко много от тях се придвижват освен с коли и с велосипеди, даже в крайните квартали, където в близост си има гора.
Обаче пък е страшно красиво, подредено...Едно от нещата, които поне така на снимка ми харесват, не само в Щатите, но и в други чужбини.

П.П. Сестра ми имаше близка среща с пума като още беше на бригада.В един от хотелите, където работеше, минавала между двете крила, където има паркинг и носела там нещо си.В същия момент един човек отбива бързо от пътя и спира точно до нея на паркинга и ѝ казва да се качва, защото я дебнела пума.Тя първо не повярвала, ама човекът я посочил, а пумата била доста близо и се била снишила и наистина я дебнела.Тя се беше поуплашила тогава.Като цяло си носи спрей, ама все пак...човек просто трябва да се оглежда много добре.Имало случай пума следвала около 2 км. група ловци пак там, а те били над 10 човека с няколко кучета.Отделно на пътя понякога изскачат черни мечки, понякога мечета малки, а това си е опасно, майките нали ги пазят.

# 2 307
  • offshore & overseas
Е чак пък да ви е страх? Два варианта има, или ще сте изтеглени, или няма да сте. И в двата случая животът си продължава.
Виж, ако видиш мечка стръвница в някоя гора - това вече си е за гоооолям страх.  Laughing  Mr. Green
Joy Joy Joy

По NG Wild даваха страхотии за нападения от пуми именно в североизточните щати и Канада. Мен пумите не могат мъ спря - сладки котенца са те (демек рода сме).  Mr. Green

За мен е адски важно като решиш да емигрираш, да не си търсиш 'малка България' там, където отиваш. Много хора го правят и така и никога не успяват да се адаптират напълно, да станат част от държавата. Няма как да ти хареса така  Sad Ако ще живееш на Марс, примерно Simple Smile , ще ставаш марсианец  Mr. Green Няма как да си живееш като българин и да ти хареса, където и да е. Лично мнение.
Подкрепям. Много точно изказване.

# 2 308
  • Варна
Пума не е снимала систъра, ама ето ви един бебок мечок - сн. личен архив.

Сега като я вадих тая снимка имаше един куп на монтански планински кози и разни катерици и гризачи, големите пуйки също  Laughing

# 2 309
  • offshore & overseas
Ах, ще го изям - страшен сладур! Heart Eyes

Около ДиСи имаше знаци за изскачащи сърни и действително често се мяркаха край пътищата.

Другото, което ми направи впечатление, бяха светулките (през юли-август). Никога не бях виждала толкова много - направо на рояци излизаха над полетата по здрач, усещането беше нереално.

Общи условия

Активация на акаунт