Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 347
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 415
Рени, колко години играете и какъв ви е номерът (от това зависи кога горе долу ще  сте на интервю) Simple Smile

P.S. Congrats!!!
Това ни е трета година. А номерът е 27000. Не съм много наясно това какво значи..

# 2 416
Значи, че трябва да се успокоите! Най-важното. Да отидете на онзи сайт, който по-рано ви написаха / http://forum.all.bg/postlist.php/Cat/0/Board/greencard / и да започнете малко да четете. Не бързайте с формите DS-260, първо си изчистете всички детайли, направете си паспорти, ако нямате, ако изтичат другата година - подновете ги. С този номер ще сте на интервю през месец май или юни 2018 година. За това не е належащо да избързвате с Ds-a, да не направите някаква грешка, след това трябва да молите да отключат формите за редакция.
В другия форум има един зевзек, попълнил го, ама нямал паспорт човека, на полето за номер на паспорт си написал номера на личната карта...  #Crazy  newsm78  Joy

П.П. Чета, че вече сте попълнили и изпратили ds-260. Дано няма грешки. Инструкции по e-mail няма да получите. Писмо от гарант не ви трябва. Т.е. гаранта не гарантира нищо за вас, просто давате доверен адрес в САЩ, където да получите документите си.

# 2 417
Момичета едно бързо питане - Сиатъл или Чикаго бихте избрали за установяване със зелена карта?
Братът на приятеля  ми и съпругата му са от миналогодишните щастливци, съвсем скоро им предстои да заминават, но не могат да решат Чикаго  - при познати и приятели, които ще им помогнат или Сиатъл - град, който много харесват и смятат, че се реализират по-лесно професионално, но без да познават никого и без помощ от никъде?
Със сигурност при приятели е по-добрия вариант, заради помощта в адаптацията, документи и т.н. Но иначе аз предпочитам Сиатъл. Сякаш по-спокоен и по-чист град ми изглежда. Тази част на Сиатъл,където ние ще отидем(ако наистина стигнем до визата) е основно къщи, трева отпред, алеи и чистота.За мен е точно като от филмите.Simple Smile

# 2 418
От раз съм селектирана от лотарията. За добро или зло.
Имам въпрос: единият ми син е над 21г. Как стои въпросът с него? Петиция или? Как може да се подсигури неговото идване? Колко време отнема? Пиша ли го в DS 260?
Извинявам се, ако по-горе е ставало дума за подобен случай!

# 2 419
Имам въпрос: единият ми син е над 21г. Как стои въпросът с него? Петиция или? Как може да се подсигури неговото идване? Колко време отнема? Пиша ли го в DS 260?

Синът ви трябва да бъде изтеглен за зелена карта, да се ожени за американка и имаше една опция да инвестира 750 000 долара и получва право да живее там или мисля направо гражданство. С вас не може да замине.

# 2 420

Синът ви трябва да бъде изтеглен за зелена карта, да се ожени за американка и имаше една опция да инвестира 750 000 долара и получва право да живее там или мисля направо гражданство. С вас не може да замине.

Не е възможно това да са само начините майка и син да се виждат на американска територия. Твърде нехуманно. Той не иска да живее с мен там, но да може да идва регулярно. Чувала съм за Петиции, но не знам колко време отнема това. Няма ли поне туристическа виза да му дадат?

# 2 421
Петиция след като станете гражданин на САЩ. Това значи - 5г. след като сте влезли там. И след това не знам още колко години, но не са малко.
Туристическата виза е Божа работа, може да му дадат, може и да не му дадат. Зависи в какво настроени е консула.
А пък може да се виждате и на българска териотория - ще си идвате и ще се гледате...
На хората не им пука кое е хуманно и кое не, дали ще се виждате или не, дават ви някакъв шанс, дали ще се възползвате си зависи само и единствено от вас.  Wink

# 2 422
  • Sunshine state
Засега само за туристическа виза може да подадете след вашето заминаване, а след като вземете гражданство, се подава въпросната петиция, но се чака с години. Междувременно той пак да си участва в лотарията самостоятелно.

# 2 423
И от мен два пъти НЕ. Догодина пак. Като за първи път, разочарованието е голямо, макар да съм наясно, че шансът е нищожен.

# 2 424
Здравейте,бихте ли споделили(запознатите),какво е положението за българи-емигранти със зк в Балтимор.Добър вариант ли е за начало?

# 2 425
Здравейте,бихте ли споделили(запознатите),какво е положението за българи-емигранти със зк в Балтимор.Добър вариант ли е за начало?
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3085992/Main/3083061 Темата е от 2013, но може да ти помогне с някаква информация.

# 2 426
Благодаря! bouquet

# 2 427
  • offshore & overseas
Щата Вашингтон ми е мечта, но за стартиране като че ли наистина е по-добре да се заложи на Чикаго, особено в случая както има там приятелско рамо.

Балтимор е хубав, средно голям, приморски град. Явно, че там има немалко установили се българи (поне имаше 2005 г.), т.к. мен ме потърсиха за court interpreting с български там (и то не ставаше дума за еднократен случай, а за обучение с цел да стана редовен court interpreter).

Исках да пиша нещо по отношение за теориите за привличането, позитивното мислене и пр.
Скрит текст:
manifestation, quantum physics theories, с които съм доста добре запозната. Наистина са много привлекателни и човек може да се увлече в тях и в обещанията, че само да преодолееш закостенялото си мислене и да започнеш по-умело да скандираш, ще можеш да държиш целия свят в ръцете си. НО от известно време, откакто се опитвам да бъда по-вярваща (и доста често не успявам), установих, че това е против Божия план. Бог не иска всички да сме милионери, Той има специален план (и път) за всеки от нас, който ние можем да следваме, а можем и да не следваме (нарича се свободна воля). Разбира се, можем и да получим (и да привлечем) онова, което толкова много желаем, но ако то не е добро за нас, пак ще се върнем в началото на пътя.

И по принцип човешкият ум е ограничен. Въпреки че виждаме триизмерно, ние никога няма да можем да видим цялата картинка и така почти никога в даден момент не разбираме защо не ни се дава едно или друго желание. Но пък от друга страна, именно Бог (Иисус) казва, „Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори...“ С вяра колкото грахово зърно могат да се преместват планини. Какво значи това? За мен значи само едно, че всеки от нас може да получи всичко, което поиска, но е добре да се уповаваме повечко на Бог, защото само Той знае кое е най-добро за нас. Това включва и „борбата“ за ЗК.

На момичето, което иска да спечели от лотарията, искрено желая мечтата му да се сбъдне, защото заслужава, но също така пожелавам това да е наистина за добро и тя да открие своето щастие там, където го търси. За мен желанието майка ти да е добре и да се грижи за теб и да те обича е несравнимо с това да спечелиш каквато и да било лотария, па дори и лотарията за ЗК. Аз даже от опит мога да кажа, най-малкото пък лотарията за ЗК. Mr. Green

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 16:25 от Мяуче

# 2 428
  • Down south
@ reni1506
Цитат
Със сигурност при приятели е по-добрия вариант, заради помощта в адаптацията, документи и т.н. Но иначе аз предпочитам Сиатъл. Сякаш по-спокоен и по-чист град ми изглежда. Тази част на Сиатъл,където ние ще отидем(ако наистина стигнем до визата) е основно къщи, трева отпред, алеи и чистота.За мен е точно като от филмите.Simple Smile
Навсякъде има къщи, градини, трева и т.н като по филмите. Повечето сателитни квартали са така, независимо от това къде са.
Е, ако жилището е в по-градската част, където сградите са високи и всичко е по-гъсто населено  е различно.

Била съм в Чикаго командировка и там има такива.
Единия път беше през зимата и  беше много студено, а  езерото пълно с плаващи ледени късове  ooooh! ако изберете да отидете там, дано не заминете през зимата  Sunglasses

# 2 429
Няма ли някой ориентиран към по-топли места?  Simple Smile Тия валежи и ветрове няма ли да ви писнат?

Общи условия

Активация на акаунт