Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 330
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 460
  • offshore & overseas
Е, хубава работа, ние доста дълго вече чепкахме въпроса, но понеже все още има неразбрали, нека да повторя, че не съдържанието обижда хората (независимо дали мнението съвпада с тяхното или не), а формата, демек тонът, с който то се поднася. Някои мнения звучат малко или повече, като, „Абе, вие къде сте тръгнали?“ Дори понякога се питам, защо така, защо с лошо? Всичко може да се каже и по друг начин, ние не сме паднали от Марс (повечето, де, изключвам дамата/господина, които си търсят мъж/жена Laughing).

П.П. Броят на печелившите се увеличава, пък никой не се обявява в темата, хм... Crossing Arms

# 2 461
  • Варна
Аз пак ще се повторя, но лично на мен всякакви мнения са ми интересни и полезни.Розови очила нямам и нямам навик да ползвам.Ако някога ни изтеглят, ще идем, ще видим ЛИЧНО кое как е, дали ще ни хареса, дали ще се адаптираме и т.н., а България няма да избяга, ако не ни хареса винаги човек може да се върне.Пиша лично с големи букви, защото каквото и да се каже като плюс и минус, в крайна сметка хората са различни и случаите също.Не всичко е общовалидно за всеки.
А и не всички сме се вкопчили на всяка цена в тази "мечта".Някои с години не ни изтеглят и животът си върви, реализираме си се тук в България и това е.
А иначе има много спечелили, които вече са били в Щатите, поживели са там, някои са поработили и по бригади и имат някакви впечатления.Напр. сестра ми, от 4 години е там.Нейна приятелка беше ходила 2 пъти на бригада и после я изтеглиха и замина.Случаи всякакви....

# 2 462
  • Tам през Атлантическия океан
 Peace.
Въпросът е в това, че част от хората тук очакват мненията на живущите в САЩ да съвпадат с техните представи и когато това не се случи, тази част възприема това като лична нападка и обида. Форумът е форум за това - той е публичен и всеки има право да изразява позиция и да споделя опит. Налагането на "критерии" как точно някой да говори и да се изразява не съвпада с идеята за споделяне и сблъсък на различни позиции, през които да се представи какво е това емиграция в САЩ и да се изгради обективна картина. Това важи за всякакви теми извън настоящата, които се обсъждат.

Не разбирам как като някой изкаже мнение, че е трудно, че положението става по-лошо и под., това обижда част от хората и те възприемат, че този потребител ги смята за олигофрени.

Споделям  Peace

# 2 463
  • Scotland
Peace.
Въпросът е в това, че част от хората тук очакват мненията на живущите в САЩ да съвпадат с техните представи и когато това не се случи, тази част възприема това като лична нападка и обида. Форумът е форум за това - той е публичен и всеки има право да изразява позиция и да споделя опит. Налагането на "критерии" как точно някой да говори и да се изразява не съвпада с идеята за споделяне и сблъсък на различни позиции, през които да се представи какво е това емиграция в САЩ и да се изгради обективна картина. Това важи за всякакви теми извън настоящата, които се обсъждат.

Не разбирам как като някой изкаже мнение, че е трудно, че положението става по-лошо и под., това обижда част от хората и те възприемат, че този потребител ги смята за олигофрени.

Ами аз лично за себе си мога да кажа, че НЕ очаквам мненията на живущите там да съвпадат с моите, очаквам ако някой ми каже, че това което съм си изградила като представа не е вярно - да се обоснове!!! Отговори от типа: 'не е така' точка, не помагат. Полезно е нещо от сорта: 'Не е така, защото....'. И не искам да налагам критерии, а обяснявам защо на няколко пъти съм се почувствала като олигофрен, заради някои потребители. Ако под 'сблъсък на различни позиции' се разбира да си плясне някой мнението, без каквато и да е обосновка, ами мерси от такава позиция. Все пак хората тук търсят информация. Знам,че по форуми и фейс групи има всякакви хора, знам, че се задават глупави въпроси твърде често, знам, че има адски наивни мнения, очаквания, но това повод ли е за подигравка, негативно отношение? Ако някое мнение е глупаво, според мен, го подминавам. Ако някой търси информация, аз му я давам. Ако някой е прекалено наивен в очакването си, опитвам се да му отворя очите, но по начин, който от практиката знам, иска такт. Ако нямам време, подминавам. Пиша, когато намеря време, но пак обосновано. Ние сме възрастни хора, можем да си говорим нормално. Пример: Ако аз кажа: В Америка е най-доброто образование. А ти ми отговориш: Не е. или В България е по-добро! или От къде пък реши,че е??? Ще получа ли информация,реално? НЕ. Ще ми се промени ли представата? НЕ. Ако, обаче, съвсем човешки ми се каже: Тук се получава добро образование, САМО ако училището е добро, а това изисква да се живее в хубав квартал и т.н. Така, ако ще заминавам, ще започна да търся информация за квартали, за рейтинг на училища, и т.н. и т.н. и ще добия малко или много информация, по-реалистична.

Споделям  Peace

# 2 464
  • Варна
Здравейте, не е нещо ново под слънцето ,но реших да ви споделя нещо което преди малко мернах,тъжно - но се очакваше. http://www.bg-voice.com/articles/view/izlyazoha_rezultatite_ot_m … elena_karta/7174/

# 2 465
Аз съм готов да се обзаложа за каквото кажете, че DV2018 не е последната лотария.
Желаещи?  Sunglasses  Mr. Green

# 2 466
  • Down south
Здравейте, не е нещо ново под слънцето ,но реших да ви споделя нещо което преди малко мернах,тъжно - но се очакваше. http://www.bg-voice.com/articles/view/izlyazoha_rezultatite_ot_m … elena_karta/7174/
Докато не се предложи, гласува, приеме и пр. едва ли нещо ще се промени.
 А, като гледам, сега са заети със съвсем други неща.

# 2 467

Напълно е възможно  Rolling Eyes
с политиката на Тръмп .....

Скрит текст:
Наши мн. добри приятели са пред депориране  Sad имат 3 дечица всички родени тук , адвоката им е казал че шансовете са им минимални . Преди 3 години задействат продцедура за легализиране но ги 'одобряват'  Sad Живяли са мирно , кротко , без криминални  прояви ..... Мерките са драконовски към нелегалните   Confused има хайки/проверки навсякъде  Rolling Eyes Преди са депортирали само криминално проявени и подобни ....   

# 2 468
Дано все пак не стане.

# 2 469
Дес, съжалявам за приятелите ти. Дано се справят.

Промените в имиграционната политика вече започнаха и на нищо не може да се разчита в момента. Лотарията може да се спре и само с един президентски указ.

# 2 470
Моля се , дано им се размине  Praynig
Страхотни хора са , прекрасно семейство  Heart Eyes

Скрит текст:
Мъжа сега е в нещо като арест или там каквото се нарича и ще го задържат минимум 30 дена Sad без право на плащане на гаранция  Crazy
Всички познати помагаме и ги подържаме най-малкото дтетенце е само на 2 месеца. Адвоката им не дава големи шансове.
Просто мерките вече  са драконовски  Sad не им поука че са с деца , мирни сем. и т.н. нелегални са и точка  Rolling Eyes
Не са мексиканци , за тях депоритарането е отиграно  Laughing

Сори за отклонението.

# 2 471
Дес, а майката има ли някакъв шанс? Може би е добър знак, че не е задържана. Дано поне документите на децата да позволяват да ги последват в другата държава. Сигурно и паспорт не са успели да извадят на това малко човече.

# 2 472
Тя не ,няма писмо за депотриране ,
но как да остане разделена от мъжа си , децата без баща  Sad
Тя сега не работи малкото е на 2 месеца.
Ако остане с какво да живеят , как да се издържат.
Абсурд просто.

Всикчо се случи преди 2 дена , още не знаят кое на къде.
Всички техни близки сме в очакване , ще помагаме с каквото можем.

За съжеление май тези чистки ще го отнесат хората , семействата които най не заслужават  Tired

# 2 473
  • Сф
Много неприятно с такова малко бебе, майката него ли да гледа, да търчи да оправя нещата на мъжа си  Sad Много стресова ситуация, дано се развие по най- благоприятния за тях начин.

# 2 474
  • Варна
Ужасна ситуация...Дано се намери решение, което да е в интерес на семейството.

Общи условия

Активация на акаунт