Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 315
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 490
Следя темата отдавна.

Успех на всички в лотарията! bouquet

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 22:35 от Анонимен

# 2 491
аз се зачудих беше защо след като от толкова години е женен за американка той не е взел ЗК и после гражданство...Със сигурност има нещо повече напр. в тази история.

Защото никак не е лесно да получиш ЗК след като си бил нелегален, та ако ще и за президента да си женен. Когато кандидатстваш за зелена карта, трябва да дадеш подробен отчет как си влязъл в страната и в какъв визов статус си бил до момента. Ако си влязъл нелегално или си останал нелегално, по имиграционния закон подлежиш на депортация и ти това съвсем ясно го обявяваш в молбата си. Може да те пуснат между капките, но може и не. Много хора просто се страхуват да поемат риска да излязат от нелегалност, особено ако иначе никой не ги закача. Голям риск е наистина.

# 2 492
  • Варна
Наистина си е голям риск.Лично аз не бих го поела.
Иначе пък знам за случай, на сестра ми един приятел се ожени за украинка, която преди е била в Щатите на бригада, заминала си и после взе тур. виза, за да дойде при момчето.Визата ѝ изтече, обаче.После се ожениха и бебе имат даже.Но като се замисля, може би и тя все още няма документи при тези обстоятелства  Thinking

# 2 493
При положение че имат брак трябва да си е законна вече

# 2 494
Пише по-горе защо брака не гарантира ЗЛ и гражданство в последствие.
Вчера ми казаха за поредният мераклия да си изпусне полета.Наше бригадирче.Приятели му казват,че сега е най-неподходящият момент,НО той е категоричен в успеха си.След вечните приказки,че щатите са страната на неограничение възможности и холивудски продукции,това е масовото мислене.Ще видим дали ще размисли.

# 2 495
В края на краищата, всеки си носи кръста. И последствията от действията си. Животът си е негов/наш и би било добре да го живеем, както мислим, че е редно и добре за нас, дали е така вече е отделен въпрос.  Wink

# 2 496
Гаранция, след сключване на брак няма. Мой познат остана след бригада, ожени се след като излезе от статут (бракът не е фиктивен), но минаха вече 7 години, а той още няма документи...Все си мисля, че ако беше сключил брак, още като легален, нещата щяха да са коренно различни.
Равносметката - 27 годишен, все още разнасящ пици.

# 2 497
И какво като разнася пици? Нещо срамно ли има или какво?  Shocked
От моя позната, живееща в Сиатъл знам за случай, в който мъжа работи точно това и си гледа семейството, без жена му да се налага да работи, тя си гледа децата вкъщи. Или всички трябва да бъдем IT гении, доценти, доктори и не знам си какво? Е, тогава кой ще ти направи и достави пицата, която искаш да си поръчаш по телефона?  Shocked  Grinning

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 10:24 от Мартин Димитров_545829

# 2 498
Е, тогава кой ще ти направи пицата, която искаш да си поръчаш по телефона?  Shocked  Grinning
Някой мазен арабин, кой?!

# 2 499
Арабите да си гледат дюнерите,италиянците да правят пица. Naughty
Поредният мит за супер живот на семейство с деца(не се уточнява колко бр.)от разнасяне на пица.Ако се разболеят,пак с бакшишите от пицата ли им се покрива прескъпото лечение?В краен случай започват да събират помощи от бълг.общност и дори да побликуват и в Б-я призиви за помощ.Имаше няколко такива случая.Ако се случи тук,нормално,но защо така се получава в страната на неограничените възможности?
Именно,защото не може всички да бъдем супер кадри,специалити,защо няма шанс за здр.услуги и за шофьори и обслужващ персонал и т.н.?

# 2 500
Мит или легенди - не знам. Супер живот? Ти го казваш, аз не съм го написал. Пиша това, което ми е казано, ако са ме излъгали - и аз лъжа. Може да играе тайно комар и да изкарва допълнително.  Laughing
И друго - защо все за болести говорите бе хора? Вие през седмица ли боледувате? Ами спортувайте нещо, хранете се добре, така има шанс да си заздравите болните си тела. Като ги гледам сега - кашля 2 дена и вдигнал малко температура, взимай тия антибиотици. Смешна работа.

# 2 501
  • Beyond the stars
Гаранция, след сключване на брак няма. Мой познат остана след бригада, ожени се след като излезе от статут (бракът не е фиктивен), но минаха вече 7 години, а той още няма документи...Все си мисля, че ако беше сключил брак, още като легален, нещата щяха да са коренно различни.
Равносметката - 27 годишен, все още разнасящ пици.

То не знам до каква степен зависи точно от документите. Имам позната, която беше повече от нелегална  Laughing  даже social security нямаше и работеше някаква нормална офис работа в NY т.е. не миеше чинии.  Peace
Докато други - познати на родителите ми - повече от 10 години са там със зелена карта - жената предподаваше в университет тук, там чисти къщи и все още това си прави, явно я устройва.  Peace

# 2 502
  • offshore & overseas
...предподаваше в университет тук, там чисти къщи и все още това си прави, явно я устройва.  Peace
Точно в това е разковничето, не какво работиш, а дали те устройва и дали ти допада. Отделно предполагам, че застраховки могат да се купят и с разнасяне на пица.

Кое е мит, кое реалност, аз не знам. Rolling Eyes

# 2 503
Мяуче, сега работя с американски застраховки и са ******** в цените, като аз виждам осигурени от работодател хора. Представям си, ако си плащаш сам цялото нещо, че и за семейството. Не знам дали разносвач на пица би могъл да си я купи на частно, ако не е осигурена от работодателя.  Rolling Eyes

# 2 504
  • Sunshine state
Това с чистенето на къщи е много доходоносно и си е бизнес за доста народ тук. Колегата дори ме уговаряше да си отваряме такъв за събота и неделя - за два часа чистене това са си 100$. Хич даже не ме учудва, че я устройва. Много мразя, когато някой определя дадена работа като долна и едва ли не с ирония се изказва за човекът, който я работи. Тук има такива българи и много бързо преустановихме контакти с тях. Значи едва ли не трябва да си шеф директор на голяма международна компания, за да спрат да се изказват подигравателно. Давам пример - работих известно време в Уолмарт наред с другата ми работа и се започна "Ти луда ли си, по-добре една сервитьорка се хвани." и "Не си губи времето" Аз къде си губя времето и какво съм сметнала да работя не е ничия работа. И кой ми го казва само - жена, която не работи от години и дори няма и такова желание.  Wink Не, че нещо, ама не обичам да ми дават акъл. Или как съм можела да работя за 11$ на час. Това идва от човек/българин/, живеещ тук от 10 години и работещ като вале в хотела. Много учудващо колко точно се очаква да правя като току що пристигнала? Хмм.. По събирания ако ги слушаш, да припаднеш от смях - всеки голям го раздава, на какви постове бил, пък не знам си какво, а повече от половината си работят или сервитьори, или бояджии, в строителството. Съвсем обикновени неща. Просто за къде това надцакване, не ми е ясно.  newsm78
 И само да ви кажа, че не всеки гони престиж - аз например искам да ми е спокойно, понеже в Бългаия имах доста стресираща и отговорна работа.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт