Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 228
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 700
Ние ще учавстваме в лотарията за 1ва година и ще ви чета.
Подаваме от Канада с БГ гражданство (до няколко месеца и с двойно) и ще ви следя.
Стискам палци. Още два месеца и се започва Simple Smile

# 2 701
И след това идва голямото чакане, а в края на април и началото на май се стига до истерия. Simple Smile))

# 2 702
Контеса с канадско гражданство не е ли по лесно да се кандидатства от Канада за САЩ?

# 2 703
  • София
Със ЗК е къде до късмет ,къде до проучване от тяхна страна. Аз и мъжа ми подаваме от 3 години и не ни избираха. Сключихме брак и ни избраха. Чакаме дата за интервю. През цялото това време ни казваха че в САЩ има глад за инжинери (ММ е инжинер),но няма нито един роднина там. А вуйчо ми и братовчед ми са с АМ.Гражданство. Имам една отказана туристическа виза.  А баба ми има до животна и седи там 6 месеца и годината.

# 2 704
Контеса с канадско гражданство не е ли по лесно да се кандидатства от Канада за САЩ?
Не мисля.
Канада не е в страната със списъка, но ако се приеме новостта и стане с точковата система можем да си опаковаме багажа скоро, а лотарията е именно лотария и гаранциите са никакви.

# 2 705
  • Down south
stefi_m_d
Цитат
А баба ми има до животна и седи там 6 месеца и годината.
Доживотна виза? Информативно, такова нещо няма.
Може би има зелена карта и се опитва да я подържа, прекарвайки 6 месеца тук.

# 2 706
  • София
Контеса,ако не много лично,защо искате да се местите?

# 2 707
 Flutter Защото искаме да живеем с климата на  Калифорния.

# 2 708
Flutter Защото искаме да живеем с климата на  Калифорния.
Пожелавам ви да успеете. И аз това искам. Канадския климат си е сериозно изпитание, особено в някои части...

stefi_m_d
Цитат
А баба ми има до животна и седи там 6 месеца и годината.
Доживотна виза? Информативно, такова нещо няма.
Може би има зелена карта и се опитва да я подържа, прекарвайки 6 месеца тук.
10 години най много дават нали? Моята  B1/B2 е 10 годишна.

# 2 709
И аз знам че най-дългия период за издаване на виза е 10 години.

# 2 710
При  известна възраст 10 годишна виза може да се разглежда и като доживотна (малко черен хумор).

# 2 711
  • Down south
При  известна възраст 10 годишна виза може да се разглежда и като доживотна (малко черен хумор).
Практически, май е така ooooh!

# 2 712
  • София
Нова съм в темата, затова моля да ме извините за въпроса, ако е разискван.

При интервюто могат ли да те отхвърлят - какви са изискванията, при които могат да те спрат - определен ценз, определени средства и т.н ? За много близък човек се интересувам!

# 2 713
Могат разбира се да не ви дадат виза. Ако сте имали проблеми с полиция, осъждан сте и други такива. Това не значи, че ако имате фиш от КАТ ще е проблем, става въпрос за по-сериозни престъпления.
Ако не сте попълнили правилно формата, примерно да сте женен, а да сте писали неомъжен, да имате дете/ца а да пишете, че нямате.
Ако сте сключили брак, който е с цел придобиване на зелена карта. Е трябва и да го установят това де.
Средствата не ги гледат, искат да си платите всички такси, които изискват, от там нататък мисля, че не ги интересува как ще отидете там, с какви пари и какво ще правите.
На интервюто искат диплома за средно образование.
Като цяло преди да заплатите таксите ви дават едно листче, където пише поради какви причини може да ви бъде отказана виза. Ако прецените, че ще се случи - не плащате нищо и си тръгвате, без виза разбира се.

# 2 714
  • София
Благодаря! Човекът е чист като сълза  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт