Седмокласници - есенно, начална

• 59 570
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Взели са "На прощаване" още в края на миналата седмица. Следващата ще ги изпитват дали са го научили наизуст.
През почивните дни ще го натисна да прочете това, което е написано в учебника по литература. Учителката им дава и подробни планове в тетрадката - само да има кой да чете и да учи.

# 466
Моят няма да иска да го научи, докато не каже госпожата.

# 467
  • гр. София
Ооо, Mrs. L, нашите седмокласници вече ги изпитаха за стихотворението  Simple Smile
Учителят още на РС ни каза, че ще оценява така както е дадено стихотворението в четири колонки. Който научи 1-ва колонка ще получи среден 3, който научи две колонки - добър 4, трите колонки носят петица, а цялото стихотворение - шестица. Отделно сега правят анализ на стихотворението като използват сравнение, олицетворение, синекдоха, анафора, епитети...

# 468
Момичета,чета че децата ви са още на "На прощаване",а нашите вече взеха "Немили-недраги".Вероятно нашата госпожа е решила да върви по-напред с материала.
Тази седмица и госпожата по изобразително е решила да има направи входно и резултатът бил,че най-високата оценка в класа е 4. ShockedА самото входно включвало някакви въпроси относно видове техники и т.н.

# 469
  • гр. София
...Тази седмица и госпожата по изобразително е решила да има направи входно и резултатът бил,че най-високата оценка в класа е 4. ShockedА самото входно включвало някакви въпроси относно видове техники и т.н.
Мила Mnogodetna mama, нашите седмокласници още третата седмица от началото на учебната година правиха входно по рисуване и нашата седмокласничка има шестица  Simple Smile Рисували и темата била: сладки изкушения - при което тя нарисувала с темпера табла с шоколад, кутия шоколадови бонбони, торта и мъфини...

# 470
БРАВО на младежа, мила Crombelina  newsm10

Браео и от мен!

# 471
  • София
... Я да питам, има ли деца, които мислят да се пробват за Американския колеж? Вчера девойката беше много тъжна, защото всичките и приятелки в училище мислели да кандидатстват там и да се местят. Тя до сега не искаше, но вчера ме попита, дали можело и тя да се пробва.

И моето дете ще се пробва, но без никаква подготовка няма голям шанс.
Четох на сайта, че теста може да съдържа езикови задачи, а аз си мислех, че е само математика, по точно логически задачи. Simple Smile Много бих искала да видя един тест, но са голяма тайна. Сигурно така и трябва да бъде,  знам ли. 
В София поне има школи за подготовка,  а при нас в глухата провинция нищо.

Аз мислех да пратя моя на изпита, като някаква застраховка, ако в никое друго приемливо училище не стане. Но като знам, че има есе, а младежът даже няма представа какво е това, а и не иска да има, щом е свързано с допълнително учене, цялото упражнение се обезсмисля. Няма нужда само да им създаваме работа на проверяващите.  Wink

# 472
При нас днес нищо интересно.
Не са го изпитвали, не са връщали входни нива.

# 473
  • София

Аз мислех да пратя моя на изпита, като някаква застраховка, ако в никое друго приемливо училище не стане. Но като знам, че има есе, а младежът даже няма представа какво е това, а и не иска да има, щом е свързано с допълнително учене, цялото упражнение се обезсмисля. Няма нужда само да им създаваме работа на проверяващите.  Wink

Е не го спирай само заради есето, то всъщност е само 20% от оценката. Понеже имам много работа и от напрежение не мога да спя, та доста изчетох тази нощ, та общото мнение е, че ако се справи детето на теста, почти сигурно е, че ще му е достатъчно за прием.
И моята, ако ходи на изпит ще е без допълнителна подготовка. Ще и дам да напише есета от последните изпитни теми и да помоли госпожата си да ги провери. Предполагам няма да и откаже.

# 474
Нека да се опитат децата, след като желаят.  Hug

# 475
  • в здрача
Още сме в началото на учебната година, а не мога да ви изчета. Гледам двойка по рисуване?! Е, чак пък толкова.  Някои се престарават.
Пробни изпити още ноември, декември. Все си мислех, че са към март, април.
Нашите започват курса към училище чак ноември в неделя през седмица. Сега, както и миналата година всички задачи от урока, които не са изтеглили в час са за домашно, а тези от сборника - по ЗИП, пак за домашно. Всеки ден има по 20-30 задачи с няколко подусловия.
И другата седмица ще изпитва "На прощаване", тази изпитваше по желание, другата пак ще е по желание, ама не по тяхно.
Една много лесна 6ца по английски - само 7 души от 25 имали домашно - препис и превод, с изваждане на непознатите думи и то някои с непълно дори и тези, които имали цяло, пълно домашно получили 6ца.
Вчера се беше разстроила, че няма да и стига времето да се подготви по всичко. А и най-вече заради входното по история. Аз в успокоявах, че за двойка няма да я отпиша от училище. Ама не искала да и падне успеха, той завинаги щял да остане в дипломата... не знам дали ще ми повярвате, ама се чух да казвам, че тази диплома ще и трябва само за влизане в средното училище, после може да я използва за тоалетна хартия. Трябваше някак да разчупя ситуацията, че се беше пренавила и ошашкала.

И аз почти не пиша във второкласната тема. То сборници, то чудеса, а малката точно обратното на кака си - едно спокойно, абсолютен непукист, че и скатавка. На едната отхлабвам въжето и успокоявам, а на другата го държа изкъсо, че ще завърти двойка от 3 пъти без домашно от раз.

# 476
  • Русе
    Ако направят при вас входно по рисуване, не му мърда на Светослав двойката.

Всеки ден има по 20-30 задачи с няколко подусловия.
  Много задача,много нещо.А и като ги знам како писане има ако са няколко скоби в израза. За колко време ги решава.При нас домашните са по-малко. Довършват си само задачите от учебника и то само по един израз от задача.Аз давам още няколко, по засукани примера, за да видя тоз ден как е станал с главата си или без нея, щот някой ден изчезва нейде.
  Днес са правили десетминука и се надява пак да е решил всичко.

Петък,събота и неделя много трудно го хващам да учи, а ми се ще да видим нещо по литература поне. В това "На прощаване" много материал ,много нещо.То образи и неми различни, то лирическа ситуация, то камара стилистични фигури. И като знам колко въпроси има за него на матурата и се чудя, кой ще ги помни тез неща.....

# 477
И нашите започват занятията в училище за НВО през Ноември  и сигурно ще пропусне пробните изпити поне до Нова година.  newsm78
А така , както гледам и януари, защото първия и третия пробен изпит се падат в събота, а заниманията им ще бъдат в този ден от седмицата.  
Ще ги помнят нещата. Да не ги подценяваме.
Така и не знам на  какво са по повечето предмети без МАТ, Химия и Физика. Там има нужда да му се обясняват някои неща.

# 478
Здравейте тъй като аз съм майка на ученичка в 7 клас- искам да ви попитам, ако не е проблем да се включа, утре сме на школа- Юро Таргет Груп тук в София, близко до нас, но когато позвъних не ми дадоха информация за учителите, което ми е странно, но утре ще е отидем и сто процента ще я запишем. Тя никога е нямала затруднения- пълна отличничка е и сега по всичко, но изпитва трудност по Математика и не е много на "ти" с преразказите. Та ще видим какво да правим. Колкото до кандидатстване вие към къде се ориентирате и какви частни уроци и школи други бихте ни препоръчали ако утре се върнем без успех?  Simple Smile

# 479
ИзабелКастилска1 ,  добре дошли с девойката.  bouquet
Не мога да ти отговоря на въпросите, защото не съм от столицата, но все някой ще се включи.  Peace
Късмет с избора на школа  и учители за подготовка за НВО!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт