Седмокласници - есенно, начална

• 59 565
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • България
Относно АК- многократно съм писала, че дъщеря ми влезе без специализирана подготовка. Готвеше се за изпитите след 7кл. Тогава не се наричаха НВО.  Синът ми също не посещава курсове за подготовка за колежа.

# 481
  • столицата
Чувала съм, че доста от децата в СМГ експериментално се явяват на изпита  в АК без да имат намерение да се записват. Обикновено май се справят добре без допълнителна подготовка. Нямам идея какви са изпитите освен есе.
Ако някой се интересува съм сканирала учебника по БЕЛ на Просвета и по Физика на Булвест май newsm78  Определено възприех идеята да не се носят учебници , а само съответните уроци , на които са в момента.
За школите в София знам,че още юни се запълниха местата в  най-желаните. Сега трябва някой да се откаже, за да се освободи място Междучасие са изнесли датите за първите пробни. Таксата е 20лв на предмет. Не е ли твърде висока? Rolling Eyes

# 482
Crombelina, не можеш да качиш снимката от твоя компютър директно във форума.
за най лесния начин се сещам чрез dox.abv.bg

А не се ли вижда така, както съм я качила, чрез prikachi.com?
Не съм много в час с форумите и качването на снимки...  Thinking

Ние постигнахме съгласие с младежа да почне да учи 'На прощаване', и без това няма домашни (уж).
Иначе и аз искам да го запиша на някой пробен изпит, не знаех, че цената е 20лв. Голяма индустрия се е развила покрай това НВО, по мое време беше екзотика да ходиш на уроци, а курсовете бяха 1-2 седмици и на символична цена, но това беше някъде през Мезозойската ера  Joy

# 483
Междучасие са изнесли датите за първите пробни. Таксата е 20лв на предмет. Не е ли твърде висока? Rolling Eyes
Много е.  ooooh!
В нашия град таксата за пробните изпити по математика, организирани от местната структура на СМБ е 10 лв.  Peace

# 484
  • в здрача
Само за математика отделя по 2 часа на ден, но не е всеки ден. В петъчния ден я нямат в програмата.
Понеделник щели да им връщат входните по МАТ. Сега ще се учи стихотворението, че в момента го знае за 4, а всички ще бъдат изпитани. Има да пише и домашно освен съчинение за кръжока, и репортаж със заглавие "Първия учебен ден".
Не остава време за нищо извънкласно, затова ще ходи във вокалната група в петък само и мажоретките от училище - те са на мястото на модула по физическо.
А кога и къде ще започнем изправителната гимнастика още си нямам на идея. Поне упражнения за в къщи намерих.

# 485
  • София
Момичета,чета че децата ви са още на "На прощаване",а нашите вече взеха "Немили-недраги".Вероятно нашата госпожа е решила да върви по-напред с материала.
Тази седмица и госпожата по изобразително е решила да има направи входно и резултатът бил,че най-високата оценка в класа е 4. ShockedА самото входно включвало някакви въпроси относно видове техники и т.н.

Аз много зях за това ИИ Simple Smile))))) И Саша има най-високата оценка в класа, хахах.
По химия, обаче се скъса да учи. Свалих входящо ниво от седмокласната тема и тя го реши. Изобщо изрешава не знам колко теста и изгледа всичко в уча.се. В училище се е паднал теста от пощата без два въпроса Simple Smile. Ще видим сега след толкова учене какво ще направи. Той теста беше без отговори, така че сама си го е решавала.
По математика в школата в училище ще имат и математика за НВО, и математика за състезания. Съответно два сборника. Но аз не мога да чета мисли. В резултат на това първият час миналата седмица е била без сборник и домашно. Сега ще има да решава като за две занимания. Нямам идея, защо тя си мисли, че като замете под килима нещото, то ще изчезне  Mr. Green

# 486
  • София
Ако имате   интерес за пробни в София да споделя какво знам  Grinning   Във Веди първите пробни изпити :
3 или 4 декември по МАТ
10 или 11 декември по БЕЛ
Следващите са в края на януари и началото на февруари.През април се провеждат още 4 пробни /2 по БЕЛ и 2 по МАТ/.
За посещаващите школата ,ако са под формата на домашно ,са безплатни.Ако се явяват в училището......, се записват предварително и се плаща по 20 лв.  Twisted Evil
Не знам как е за външни деца.
Явно в София тарифите са еднакви и солени  Sad Sad

P.s. Априлските пробни няма да се заплащат ,защото са включени е графика за занятията.

Последна редакция: сб, 15 окт 2016, 12:57 от albenapen

# 487
Понеже споменахте анализ на стихотворението "На прощаване" като се използват сравнение, олицетворение, синекдоха, анафора, епитети... Оставам с впечатление, че ще задават подобни въпроси на НВО.Къде може да се види подобен анализ с подчертани тропи или на някой детето е правил би ли го споделил? Ако няма да се затрудните- на лични.

# 488
  • столицата
Може направо да го качите в пощата, защото и аз бих се запознала с този материал bouquet
Аз точно си мислех, че утре ще се наспим, а то се оказа че ще има отново курс от 8ч сутринта Sick Наваксват пропуснатите покрай работни съботи  и изборни страсти Wink

# 489
  • София
 viola2003, не е анализ, а определяне какви худ. средства са подчертаните думи в откъс от стихотворението,първа част
 /от школата/.

черна прокуда - метафора
немили, клети, недраги - градация
бащино ми огнище - синекдоха
там -/ повторение в началото на 2 стиха/ - анафора
черни чернеят - етимологична фигура

# 490
Може направо да го качите в пощата, защото и аз бих се запознала с този материал bouquet
В пощата има материали за " На прощаване".
Скрит текст:
Пиша го сигурно за пети път. За съжаление вече втора година повечето материали се качват във ФБ групата на съответния набор и така следващите седмокласници няма да имат достъп до тях. Качването на материали в пощата беше хубава традиция. Доста ценни неща са събрани там.

# 491
Привет,
днес ни беше разтоварващ ден, нищо не е поглеждал, освен един тест по англ. език, който му бутнах в ръцете набързо без да се усети.
В петък и нашите са правили такъв тест за метафори и пр.
Явно сме единствените, които няма да учат наизуст стихотворението, правиха само тест на него и това беше. В момента са на Немили-недраги. Трудно му е да го осмисли и разбере. Разпитваме за разни непознати думи. Много коментират изразните средства в час, явно на НВО това ще изискват.
Другата седмица имаме и род. среща най-накрая, от сега трябва да почвам с валерианчето, винаги се ядосвам ужасно на такива срещи Crossing Arms

И да поискам и аз тази поща.

# 492
Класната на щерка ми им казала да ходят на театър на Хъшове, за да могат да разберат Немили-Недраги, но те скоро няма да стигнат, а на курса още анализират заглавието и първа смислова част. И при нас ни караха да го учим до половината наизуст.  Simple Smile

# 493
  • София
Ако не успеят да стигнат до театъра.. Laughing
в You Tube  има "Немили  недраги"/ТВ театър / от 1969г. и "Хъшове".
По-интересното /според моя син/  е "Хъшове"  ,спектакъл на Народния театър в телевизионен вариант.
Много му хареса и дълго го коментира.От задължителната литература за тази година,тази книга държи първенството.. Laughing
Бях малко изненадана,това е толкова далеч от тяхното поколение.
Ама различни деца, различни вкусове и възприятия Simple Smile

# 494
  • София
Ако не успеят да стигнат до театъра.. Laughing
в You Tube  има "Немили  недраги"/ТВ театър / от 1969г. и "Хъшове".
По-интересното /според моя син/  е "Хъшове"  ,спектакъл на Народния театър в телевизионен вариант.
Много му хареса и дълго го коментира.От задължителната литература за тази година,тази книга държи първенството.. Laughing
Бях малко изненадана,това е толкова далеч от тяхното поколение.
Ама различни деца, различни вкусове и възприятия Simple Smile

Моята също хареса Немили-недраги. Определено бих й пуснала някоя от постановките. Може би не бих я завела в Народния. Не и сега. Не съм убедена, че трактовката ще е по вкуса ми. Може и да бъркам, не знам, но предвид сегашната ситуация смятам, че ще е изкривена. Затова ще намеря от старите пиеси.

Общи условия

Активация на акаунт