Седмокласници - есенно, начална

• 59 863
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви момичета по моя казус. И аз смятам, че класната трябва да защитава учениците и класа си, но за пореден път показа точно обратното нашата класна. Просто не влиза в роля и това е. На родителските срещи пак така се държи. Ако я питаме нещо директно ни праща да говорим с директора или да се запишем в училищното настоятелство, щом сме имали идеи или въпроси. Така се отнася и с децата. Днес обаче ми хареса как е постъпила госпожата им по математика. С влизането им в кабинета ги е информирала, че е забранено да се отварят прозорците. То и при тази Т, хич нямаше да е добре. Синът ми точно се е чудел как да постъпи, ако и днеска се отворят прозорците. За щастие нищо не е трябвало да прави. Simple Smile

Tsv  hahaha То и аз често чета неща които не са написани, та после пак се връщам да чета наново. Но май не е от очите това.  Crazy

# 91
  • столицата
[

п.п. да не ми е гол записа, че студено днес , може да настине  Mr. Green
[/quote]

Joy Joy Ааа, голи ги  искаме ние Joy

# 92
Съществени са, Чиби, съществени са  Mr. Green На тазгодишните матури доста от седмокласниците ги бяха осъществили  Crazy

Хи,хи.
И за записите, само голи ги приемаме. Joy

# 93
И аз да мина да ви прочета, че сутринта нямаше Интернет. Днес при нас нищо интересно. Утре почва кръжока по математика.

Нашите взели всички формули вече и сега са на разлагане на многочлени.

# 94
  • Пловдив
При нас 5 по биология, много е нещастна, 1 т. не й е стигнала за 6 и е направила супер тъпа грешка - знаела е правилния отговор, но понеже имало правописна грешка, дала друг отговор  hahaha. Съвсем ще ги ошашкат тия деца.

Днес й беше първия урок по математика - взаимно са се харесали с госпожата и слава Богу. Дано така да върви и най-важното - да вършат работа.

Покрай уроците и тренировките време за домашни изобщо не остава, ето сега реве над домашното по АЕ, ми изморена е вече  Sad

# 95
Кипра Маца, браво на девойката ти.  Hug
Спокойствие и успехи на децата.  bouquet

# 96
  • столицата
А моята танцува. Днес три входни, спорт, уж поучи - 30 мин и сега танци.
Понякога децата са с неизчерпаема енергия.
Във вашите училища искат ли ви дарения? Аз нещо набирам по темата, че детето се притеснява щото видиш ли другите си ги дали в срок newsm78 #2gunfire

# 97
В нашето училище не искат дарения.  Peace
По празници , обикновено преди Коледа или някакъв конкретен спешен повод да се помогне на някое дете- болест, финансови затруднения, училищното настоятелство, ученическия съвет организират благотворителни кампании, но това е съвсем друго.  Hug

# 98
  • Пловдив
В нашето училище правят благотворителни базари по Коледа и Великден - всяко дете приготвя или купува нещо за ядене, и ги продават. Канят и родители, но по принцип най-вече учениците и учителите си ги изкупуват и парите отиват за класа. Иначе нямам спомен да си ни събирали пари специално.

# 99
  • София
Здравейте, момичета, като родител на седмокласничка се радвам, че открих тази тема и се надявам да ме приемете Simple Smile

ПОПРИНЦИП сме решили да кандидатства тая година, обаче да ви кажа честно ми е абсолютно непонятно как се случват нещата, тъй като мнооооого се е променило всичко от мое време.

Купих един справочник , ама там пък се оказа, че няма отговори на моите въпроси, а времето си тече. Много ще се радвам , ако можете да ми помогнете с отговорите Embarassed :

1/къде може да се намери информация в кое училище с какви изпити се кандидатства?

2/има ли училища, където се приема само по диплома /без приемни изпити/

3/оценката от прословутите матури, които се държат на края на годината, може ли да се счита като оценка от приемен изпит /тва го бях чела някъде/ или с други думи- може ли да не държиш изпит, а да си влезеш с тези оценки

4/матурата по БЕЛ и математика ли е задължително или предметите са избираеми

Извинявайте за лаишките въпроси и знам, че е досадно, ма наистина нещо се оплетох.

Благодаря ви предварително bouquet

# 100
Не си се оплела. Нищо не си разбрала. Да не говорим, че си купила стар справочник, който няма да е в сила за кандидатстването през тази учебна година.

1/къде може да се намери информация в кое училище с какви изпити се кандидатства?
Никъде.

2/има ли училища, където се приема само по диплома /без приемни изпити/
Вероятно СУ, но още не е съвсем ясно.
3/оценката от прословутите матури, които се държат на края на годината, може ли да се счита като оценка от приемен изпит /тва го бях чела някъде/ или с други думи- може ли да не държиш изпит, а да си влезеш с тези оценки
В седми клас няма матури. Имо НВО и втори модул,общите точки от които ще участват във формирането на бала.

4/матурата по БЕЛ и математика ли е задължително или предметите са избираеми.
В седми клас няма матури. Ако детето иска да кандидатства, явява се на НВО и втори модул по математика и БЕЛ.

Извинявайте за лаишките въпроси и знам, че е досадно, ма наистина нещо се оплетох.

Благодаря ви предварително bouquet
С риск да се засегнеш, но никога не съм предполагала, че някой би задал въпрос номер 3. ooooh!

# 101
Всички ще кандидстват тази година след 7-ми клас, независимо дали в друго училище / ако тяхното е основно/ или за да останат в същото , ако СУ.
А къде и как ще става балообразуването, ще се разбере най-рано в средата на януари догодина.

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 23:30 от chibi

# 102
  • Русе
    Доколкото четох наредби и закони до 10 април 2017 трябва всяко РИО да изнесе условията за кандидатстване.

# 103
  • София
Дидева, chibi , A m b e r , благодаря за отговорите.
Не се засягам ни най-малко, наистина потърсих информация, всичко е противоречиво, нищо не разбрах. За  целта си купих този справочник https://www.book.store.bg/p175950/spravochnik-za-kandidatstvane- … ca-stoianova.html
Пише, че е за учебната 2016-2017, но нищо не е обяснено.
Когато аз кандидатствах преди 20 години всичко си беше точно и ясно, сега определено са се постарали да го забатачат, но благодарение на вас ми се поизясни картинката Flutter

# 104
Marleen,  Heart Eyes
Всички тук си помагаме една на друга, за да ни се изясни картинката в бъркотията на нашето образование.  Wink
Ще се радвам, ако сме полезни и на теб.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт