Седмокласници - есенно, начална

• 59 857
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Така , едвам ви намерих и прочетох, не ми излиза старата тема, а имало нова  news

Най - накрая и при нас довечера ще има родителска, и то по повод предстоящото зелено училище  #Cussing out
Чета ви тука за разни входни и контролни при  нас даже , наполовина не са минали входните освен по БЕЛ и МАТ  ooooh!, за първа година имам чувството , че са го ударили на уволнение  Mr. Green
Доста съм се ядосала, 5 дена зелено училище, после изборите пак няма да учат 2 дена , после ще има и балотаж сигурно айде още 2 дена, ваканция пак 2-3 дена и дойде Коледа  ooooh!
После зимната ваканция и кога какво учихме не знам  #Cussing out

п.п. да не ми е гол записа, че студено днес , може да настине  Mr. Green

# 76
  • Пловдив
... Със сигурност ще влезем в тазгодишните бисери. Едно добро начало от домашното: "Бунтовникът иска прошка от майка си, защото се прощава с нея."  Shocked

Хе, чакай, това не е бисер, а просто не е потърсил синоним. Спокойно можеше да си напише, че се сбогува с майка си и изречението щеше да си е ОК. Значи трябва да се работи в тази посока - да чете какво е написал и да търси синоними. Това се отработва. Имате време.

# 77
Здравейте, надявам се, че приемате нови попълнения Simple Smile Накратко да ви представя набора: тресе го як пубертет, тръшка се, скатава се, оплаква се, че му проваляме живота (защото го караме да си пише домашните, например) и т.н. Когато го питах кога му е род. среща, отговорът беше 'Някъде края на септември или края на ноември'...
В момента пуберските прояви ме притесняват дори повече от учебния материал, ако някой има рецепта за справяне, моля да сподели. Освен това ми изгоря компютърът, на който имах много полезни линкове с материали, тестове и т.н. и още не се знае дали са спасени. Ако са, ще споделя по-нататък.

Исках да се включа в предната тема, защото се припознах в заглавието, но не успях. Пък и си мисля, че по-скоро вече съм стигнала на края на търпение, нерви и надежди  #Crazy

Пожелавам много кураж и търпение на всички нас (и успех на децата, разбира се)!

# 78
Моето момче пък да вземе да излезе от часа по математика...   Thinking Случката е следната: Вчера сутринта в час по математика са били отворени в стаята всички прозорци. Знаете какви бяха температурите сутринта. На моя му духало (опитваме се да избягаме от чести бронхиолити и е станал много чувствителен на вятър (надявам се скоро да мога да кажа, че вече го е израстнал)). Помолил е госпожата си да затворят прозореца, от който смята че му духа. Момчета от класа са се заяли с него и не дали. Госпожата само казала, защо не да се затвори един прозорец и решила да затвори този при нея. На Йоан му казали да си облече якето. Той го облякъл, но така пък му станало много топло. За това го съблякъл и пак помолил да се затвори прозореца, от който му духа (седял е в средната редица, така че той не седи буквално до прозореца). Пак не му дали. И тогава той попитал госпожата си по математика дали може да излезе в коридора и там да си решава задачите. Тя нищо не му отговорила и той си излязъл. Каза, че си му било ок. Няма вятър, има си пейка и така. По едно време дошла класната и го попитала какво прави отвън. Той й казал, че вътре е студено и за това пише тук. Тя не повярвала, но влязла в стаята и казала на госпожата му да му напише отсъствие за часа. Не знам какво да си мисля.

Класната редовно им влизала в часовете. Пак вчера влязла в часа им по БЕЛ и както дисциплината си била ок, след нея вече ситуацията не била същата. Влиза за да си взема дневника, но май това не е редно, защото госпожата им по БЕЛ не била доволна от това и казала, че ще изчака още малко и ще говори с директора.

Добре дошла  Crombelina!  Hug

# 79
  • България, София
Пенева, радвам се, че няма нищо сериозно  Hug

Vyara D, аз направо останах  Shocked
Защо класната е казала да се напише отсъствие на детето? Това не го ли решава учителят по предмета? А тази класна няма ли друга работа, та влиза в часовете на децата? Ужас просто!!!
В крайна сметка не трябва ли един класен трябва да си защитава учениците и класа?!

То и поведението на госпожата по математика е било супер адекватно  Twisted Evil Детето иска да затвори прозорец, от който му духа, госпожата затваря този до нея  ooooh! Супер логика. Явно и на нея й е било хладно, но не е искала да признае.

aunt Ogg, имат ли от училище помагала по БЕЛ. Аз нашите ги писах, мисля в предната тема.
Виж например това:
http://anubis.bg/продукт/Прочети-разбери-пресъздай-Учебно-помагало-по-български-език-за-7-клас-1230

То е само едно от четирите ни помагала за училище.

# 80
Срам не срам, чак на 6-та страница се появявам.
Няма някакви новости при нас. Днес прави входно по математика, утре е българския, а в петък по химия.

Много е въодушевен от химията  Crazy Надявам се да не е за кратко  Wink

Написа половината си домашно за курса по БЕЛ, но видях доста грешки  Confused Учителката ни предупреди да не им ги показваме, за да може реално да прецени как се движи всяко дете.

Vyara D
малко нелогични са постъпките на вашата класна. Даже бих ги нарекла и по друг начин  Rolling Eyes

# 81
  • София

".. Със сигурност ще влезем в тазгодишните бисери. Едно добро начало от домашното: "Бунтовникът иска прошка от майка си, защото се прощава с нея." 

Prizma, Не  е бисер, според мен. Прошка - опрощаване на вина. Прощава - сбогува се. Иска прошка от майка си, защото/когато/ се сбогува с нея, е смисълът. И без търсене на синоним не е грешно, защото са две различни понятия. Прошка на прощаване!

# 82
 Мии, вие като се хвалите какво правят децата, да взема да се похваля и аз. Моето е вече на 2. или 3. сезон на "Наруто"! Ако не знаете, това е анимационно филмче за дете-нинджа. И ако си мислите, че е нищо работа, много се лъжете. Всеки сезон има много, много серии. Над 200 епизода е изгледал! А вие ми говорете за входни и изходни!  Crossing Arms
   Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
У нас го гледа и мъжа ми, не само детето и после обсъждат разпалено!  Rage
Вчера се оказа, че входното с 5 не е по химия, а по физика. Разбра се като ми го даде за подпис. Получих обяснение от сорта: 
- Е, голяма работа, нали е една и съща госпожата, а и ни ги раздаде в час по химия, нейна е грешката!
На моето дете, май Карлсон му е роднина - спокойствие и само спокойствие.
Иначе госпожата написала - Много добро овладяване на материала, упражнявай задачи.Там е омотал конците.
Това е единственото входно, което видях - другите не са ги носили у дома или не помнел точно какво е станало с тях.

# 83
  • в здрача
Наборката  вчера се успала и пропуснала кръжока по БЕЛ, но нямало страшно, защото класната и дала материалите, а сутринта преди да тръгна говорих с нея, погледна ме, отговори ми, извадих и яке от надстройката на гардероба с качулка, че вали. Съгласи се да отиде с него на училище, дори какво има за закуска ме попита, а вечерта каза, че нямала никакъв спомен за такъв разговор  Rolling Eyes
Обещах и днес да не тръгвам преди да стане от леглото. То не се наложи. Включих телевизора и даваха епизод от Калинката и котарака, та веднага го надуши и отвори очи да го гледа. Това е новата мания. Че и аз го изгледах с тях докато сестра и се обличаше и гласеше, за да я заведа на училище.

Поне ние в къщи не обсъждаме разпалено калинката  Mr. Green оставям това упражнение на двете госпожици без да се включвам.

# 84
Добре дошло на новото другарче.
Тез тийнове са много отнесени.
Ако не знаете, че има съществени изрази в МАТ, сега е време да научите.
Моят образ такова заглавие е написал в тетрадката вместо тъждествени.
И аз си мисля, че класният трябва да защитава класа си и няма работа в часовете на колегите си!

# 85
Съществени са, Чиби, съществени са  Mr. Green На тазгодишните матури доста от седмокласниците ги бяха осъществили  Crazy

Входното по математика и било "мнооого лесно". Предполагам, че е всеобща любима фраза.
Утре ще стане ясно дали е било наистина лесно  Tired

# 86
Хахха, "нашето " много лесно входно по МАТ е върнато днес, има 5 синковеца. каза, че 80% са двойки, направо се е възгордял.
Скоро ще имат 5-минутка на съществените изрази, които са взели.

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 18:30 от emonaem

# 87
Имах доклад за две четворки дотук, с очакване за още една... другите входни като ги направи - ще видим  Crossing Arms

# 88
  • гр. София
И аз да се включа  Simple Smile
По физика на входното ниво имаме много добър (5). По биология още една точка не й достигнала за отлична оценка - пак петица има. Днес правят входно по РЕ. По МАТ явно никак не е доволна госпожата от целия клас - 8 задачи им дала и отчайващ резултат...не зная дали въобще ще им вписва тези оценки от входното... newsm78

# 89
  • в здрача
Май е време да си прегледам очите, чета аз вместо
Имах доклад за две четворки дотук...
Имах доклад за две четворки лук  Shocked чудя се аз за какъв лук и къде се продава пакетиран лук по 4 бройки   Crazy много съм  Crazy 
май не само тийновете, ами и аз съм отнесена от вихъра.

Вчера и връчих входно по ИТ и за малко не ме замери с него - толкова задачи имала да решава, да се подготвя, точно за ИТ ли? Ама като го зачетох и за отрицателно време докато си почиваше и го реши за отличен. Можело значи, со кротце, со благо и с леко сбръчкване на веждите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт