Седмокласници - есенно, начална

• 59 649
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • в здрача
Интересна дискусия, но не мога да взема участие в нея. Аз повече се чудя защо в местното ПМГ балообразуващи са само математиката и HBO, а не се вземат поне за някои специалности и оценката по биология, география и т.н. Навремето се влизаше с изпит по математика, физика, химия, биология и си беше добре според мен. Сега поне оценката от свидетелството да взимат, а то...

На нас ни казаха защо не връщат контролните още миналата година - защото е задължително да се съхраняват в училището към "портфолиото" на всеки ученик, но децата не ги връщат /особено някои/ на учителя.

chibi даде ли банкет? Аз да - купих си нови обувки, а утре и за щерката, нали и тя трябва да намаже  Mr. Green

Mama na Niagar добре дошла  Hug

И на входното по география -  5. Тя самата не беше доволна от себе си, защото била допуснала тъпи грешки от сорта на да сбърка ширина с дължина и да обърка задачата за мащаби. Аз пък и казах, че 5-ци не наказвам. Принципно наказвам с допълнителни уроци и изпитване през уикендите по предмета докато не се оправи оценката. Изключение правят само музика, физическо, рисуване, технологии. И информационните технологии, де, ама там си имам собствена система на обучение. Сега нали ще изучават хардуера и от няколко дни се каня вечер да замъкна един комп за разкоплектоване и нагледно обучение кое какво е, че може да е забравила.

# 361
Tsv, браво на теб.
Аз отложих банкета за днес, за да се подготвя.   hahaha

# 362
  • Русе
  моето предположение е, че просто не всички деца връщат ири ги връщат по различно време тези входни и трябва да се разнаяст едни листи в продължение на няколко седмици.Като знам колко време след като съм го разписала го намирам в чатнтата му.
  Нашите бяха на средно ниво според мен. Тези, които видях.Някой не им ги дадоха, други като това по физика не посмях да го видя,за да не ядосвам, защото си знам какво бърка и защо, но категорично отказа да решава задачи преди входното. но видях накялко входни,които си бяха много сериозни - на Мария по БЕЛ и на едно дете от Пазарджик май-беше - Емил. Не знам майката дали пише във форума. Нямам думи за прекрасното представяне на детето по няколкото предмета, които споделиха.

За петици вече даже не коментирам ако не са по математика, български и биология.Днес изкарал една лесна шестица по български на дискусия по "На прощаване", която сигурно ще бъде последвана от нещо коло четворката -+1. Дала им текст с термини и въпроси към тескта. Представям си как е оплел терминологията.

# 363
  • София
На няколко пъти напоследък попадам на реплики, че задачите от НВО по математика - в частност - от първия модул - са елементарни.
Има ли някъде статистика... или нещо такова - колко пълни шестици са изкарани миналата година. За предишните години също ще ми е интересно да разбера.

# 364
  • Пловдив
В нашето училище май си зависи от учителя дали да даде входните, или не. До сега ми е донесла само по биология, и то за да го подпиша. Снимала е по английски и по БЕЛ, като на последното е снимала само грешките си ( ooooh!) и затова не го качвам. Ще видя днес дали това по английски става - има 4ка на него (за което съм изненадана, очаквах 2 или 3, като се има предвид миналогодишната подготовка).
Май ще ги показват на родителската входните, когато и да е тя.

Виви, за елементарни не знам, но не са чак толкова трудни. За мен по-скоро изненадата беше втория модул, за който очаквах наистина трудни задачи, а всъщност се набляга на логиката и ако се помисли както трябва, нещата се получават.

# 365
  • Пловдив
На няколко пъти напоследък попадам на реплики, че задачите от НВО по математика - в частност - от първия модул - са елементарни.
Има ли някъде статистика... или нещо такова - колко пълни шестици са изкарани миналата година. За предишните години също ще ми е интересно да разбера.

Ако ти се рови по страниците на отделните инспекторати, може да намериш статистики на успеваемостта, но те са с общите оценки т.е. първи + втори модул. Някои ги има и в пощата. Там пълните шестици са малко.
Статистика на резултатите само по първи модул лично аз не съм виждала.

# 366
И при нас не връщат входните, дори по география само им е казала оценките - 4, по английски и математика - 6  newsm44 То и другите контролни през годината, също рядко ги носи у дома. Като са почнали да реформират системата е време да можем с един клик да влизаме в профила на детето си на сайта на училището и да виждаме всичките му оценки, контролни и т.н.

# 367
До колкото знам за задачите от първи модул - критично е и времето. Не им стига времето да решат всичко, затова има нерешени задачи, а не че са толкова трудни.
Снощи бях на родителска. Всички учители ни посетиха - което си беше чудо. При нас входните нива не ги дават защото учениците не ги връщали. Но пък разрешават да се снимат с телефоните. По немски са най-зле, а по география са отличници. Само не разбрахме дали госпожата е подсказвала или децата са преписвали...

# 368
За нашето училище до тази година резултатите са предимно само върху 1-ви модул, защото до сега приемът беше след 8-ми клас.
Повечето от децата,  които не го  смениха след 7-ми клас , доколкото знам,  не са решавали по 2-ри модул.

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 17:37 от chibi

# 369
Maria_ Р, нашите деца са в едно училище като чета коментарите ти и видях входното по БЕЛ Simple Smile

# 370
Само не разбрахме дали госпожата е подсказвала или децата са преписвали...

Може да са били леки въпросите. Аз нашето входно по география не съм го виждала, но знам, че няма 6 в класа им /преподавателят им е казал и им се е извинил даже/. Очаквам 4 или 5. Защото и децата още не знаят оценките си.

# 371
  • Русе
Записахме първата двойка. При това чиста както е написала госпожата. По АЕ.
Вече един час крещя по него. Сега учи. Да бе,  7 год. материал ще научи за една вечер. Ще го набия вече  #Cussing out

# 372
Ели, гуш!
При нас на входни нива : 5- ци по Химия и Технолгии и 4- ка по История.

# 373
  • Пловдив
До колкото знам за задачите от първи модул - критично е и времето. Не им стига времето да решат всичко, затова има нерешени задачи, а не че са толкова трудни.
...

Затова трябва да се тренира самият формат, да се работи за време и да се ходи на пробни изпити. Особено тези, които се побутват и витаят в облаците.
Ако можете вкъщи да им засичате време, може би ще е добре, аз лично това не успях да го направя. Добре, че учителката в училище ги скъсваше от контролни за 5 мин, за 10 мин, за 15 мин. По часовник. 

# 374
За НПМГ има ли вече яснота какво се случва след влизане в сила на новия закон? Разбрах, че гимназията вече няма да има прием с вътрешни изпити, а приемът ще е както в СМГ с утроената оценка от НВО по Мат .

Общи условия

Активация на акаунт