Седмокласници - есенно, начална

• 59 572
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Опитах се да кача снимки, от телефона, на входните по мат и по бел, но нещо не се получава.  Embarassed

И на моят му е трудно. Той като се затрудни и се отказва. Така само положението става още по лошо. Няколко пъти вече го хващам без домашна и ми се оправдава ами не можах. Не знам как да му набия в главата, че трябва труд и усилие.

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 11:23 от didoni

# 421
  • гр. София
Добро утро на Петковден, мили майчета  welcome
Днес имаме именник в нашата фамилия - моят баща  и по този повод от мен - почерпката

Да ни е здрав, честит, благословен, все така да ни е подкрепа и опора!
Честит Имен ден и на всички, които имат в семейството: Петко, Петка, Петкан, Петя, Петкана, Пенко, Пенка, Параскев, Параскева, Парашкев, Парашкева, Паруш, Кева!

Усмихнат и успешен ден  love001

# 422
  • Русе
 didoni, не можеш директно от комютъра да качиш тук снимка.Или ги качи в пощата.

Mama Mimi, да е жив и здрав именикът. НЕВЕРОЯТНА торта ! bouquet

Ами по стегнати сме тази година и у дома. От една страна аз повече се притеснявам, от друга той не че се е стреснал кой знае колко, но е една идея е по-отговорен. Повечето предмети се готви сам и няма проблеми. Аз само от време на време проверявам за домашно, щот не се стегнал чак токоз, че да гледа в тетрадката, дали по история например не им е дал домашно. По математика и по физика помагам. Като по математика се оправя сносно, но е още доста бавен при решенията. Давам всеки ден по някоя допълнителна задача, ако не се справи с нея, давам докато се справи.
  Направих му нещо като рамков режим. Защото като се върне се втурва да надраска набързо домашното по математика и по английски, другите даже не ги поглежда и си грабва неговите интереси. Прилагам следната програма. До 14 часа може да се чопли- ядене, почивка, и каквото такова. От 14 до 15 - математиката и българския. Ако се е справил в тях до 16 часа почивка и от 16-17 - езици и разказвателни. След 17 до 18 - волна и от там на тренировки.

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 11:51 от A m b e r

# 423
Mama Mimi, да ви е жив и здрав именника!

# 424
  • гр. София
БЛАГОДАРЯ ВИ, МАМИ  Two Hearts
САМО ДОБРИНКИ ДНЕС ДА ВИ СПОХОДЯТ  newsm51

# 425
Mama Mimi, да ви е жив и здрав именника!
И от мен.  bouquet
Никакво входно не мога да кача, защото не ги виждам.  Rolling Eyes
Попълних заявлението или нещо подобно от името на родителя по "Твоят час". Вярно е , че има въпроси дали детето е в риск, от друга държава, мигрант и подобни, но какво от това.
Особено след като моето стартира с 3-ка по МАТ, нямам търпение да започнат заниманията, пък ако ще й за извънземни да е проектът.  Praynig

САМО ДОБРИНКИ ДНЕС ДА ВИ СПОХОДЯТ  newsm51
Дано!  Praynig

# 426
Mama Mimi, да ти е жив и здрав именика!!

Цитат
че и на него му било трудно, какво съм си мислела аз, правел каквото можел и т.н. Нарежда ги като опевачка на гробища Laughing
Laughing
Моят пък като каже с безразличен или отегчен глас : - Е аз какво да напрвя сега?
Полудявам просто! Обикновено това е отговор, когато питам за нещо, което зависи единствено и само от него.

# 427

Цитат
че и на него му било трудно, какво съм си мислела аз, правел каквото можел и т.н. Нарежда ги като опевачка на гробища Laughing
Laughing
Моят пък като каже с безразличен или отегчен глас : - Е аз какво да напрвя сега?
Полудявам просто! Обикновено това е отговор, когато питам за нещо, което зависи единствено и само от него.
Сладури.  Mr. Green Моят го гледам , че  учи, но ще видим като го изпитат какви ги е сътворил.  Laughing

# 428
Цитат
Особено след като моето стартира с 3-ка по МАТ, нямам търпение да започнат заниманията, пък ако ще й за извънземни да е проектът.  Praynig
Laughing Laughing
Така де, в крайна сметка това си е помощ и за нашите деца.

# 429
  • София
Я да питам, има ли деца, които мислят да се пробват за Американския колеж?

Аз още го обмислям.
Мъжът ми има голямо желание, но аз имам сериозни колебания дали това е правилното място за моето дете.

# 430
  • Русе
Мен ме депресират и тази и първокласната  Mr. Green
В първокласната амбициозни, тук умни...а моите едни мързели... Sad

# 431
... Направих му нещо като рамков режим. Защото като се върне се втурва да надраска набързо домашното по математика и по английски, другите даже не ги поглежда и си грабва неговите интереси. Прилагам следната програма. До 14 часа може да се чопли- ядене, почивка, и каквото такова. От 14 до 15 - математиката и българския. Ако се е справил в тях до 16 часа почивка и от 16-17 - езици и разказвателни. След 17 до 18 - волна и от там на тренировки.
Как успяваш да контролираш "рамковия режим"? Че моя и да го виждам 1 час нещо да прави, не е ясно какво точно... може просто да блее в листа пред себе си, а и аз съм малко "калпазанка", действам на принципа - сядаш, концентрираш се, приключваш и после размотаване и почивка (за уикендите е "излизаме", че иначе ако почнем 5 човека вкъщи всеки да се подмотава по един час между задачите си, няма да успеем да излезем никога никъде заедно)... Пък и като започнат - единия почива, а другия тъкмо се е стегнал да учи иииии... пък почивката обикновено е свързана и с "мяучене" на сестра им (все някой за нещо я ръчка... или й коментира нейния първокласнически краснопис...).
Калоян сега е втора смяна, сутрин иска да го будим като излизаме (т.е. 7:30) и закуската му е на масата... чуваме се по телефона (евентуално) около 11:30 точно преди да излезе за училище. Никакъв начин нямам да проконтролирам учил ли е, какво е научил, а колко точно време изобщо не ме и интересува  Wink

# 432
  • гр. София
Мили сладурки chibi и emonaem  Two Hearts от сърце Ви благодаря за добрите думи!

Днес ще ни връщат контролната работа по МАТ върху формулите за съкратено умножение - ще видя довечера накъде е седмокласничката newsm78

# 433
  • гр. София
peneva_a, и при нас положението е аналогично  newsm78 , но все пак вечер като се приберем коментираме какво, що има за подготовка, какви домашни за следващия ден. Чак такъв режим не мога да създам за сутринта преди училището...

# 434
Мили сладурки chibi и emonaem  Two Hearts от сърце Ви благодаря за добрите думи!

Днес ще ни връщат контролната работа по МАТ върху формулите за съкратено умножение - ще видя довечера накъде е седмокласничката newsm78

И ти си голяма сладурка.   newsm51
Дано да  се е справила достатъчно добре връстничката.  Praynig
Цитат
Особено след като моето стартира с 3-ка по МАТ, нямам търпение да започнат заниманията, пък ако ще й за извънземни да е проектът.  

Laughing Laughing
Така де, в крайна сметка това си е помощ и за нашите деца.
М-да.  smile3521
Надявам се днес госпожата по биология да им каже оценките от входните.
Вчера все пак са правили входно по физика , а освен него и по ИТ.
Добре, че по физика ме викна да помагам и обяснявам едни лесни задачи  върху скорост и превърщане на мерни единици предната вечер.   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт