Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 362
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София, Bulgaria
Понеже пазарът на имоти в България не е улегулиран със закони, както и липсата на какъвто и да контрол върху вече построените жилища, на купувачът му се налага да разбира от ВСИЧКО!!! За нищо няма 100% гаранция, всъщност не знам дали в други държави я има, но със сигурност по-незащитен КУПУВАЧ И НАЕМАТЕЛ от българския няма.
Въпреки негативното Ви мнение за брокерите, на българските истински брокери, които работят за клиента си им се налага да вършат 10 пъти повече работа, от който и да е европейски или американски брокер, за да защитят интересите му. Докато там брокерите са чисти търговци, каквато е и идеята за професията. Няма скрити собственици, объркани тежести, издирване на документи в 15 архива, висене по опапки и борба с бюрокрацията. Не ходиш с арсенал от конструктори и архитекти и 5 адвоката и без никаква гаранция, че това е достатъчно.

# 151
  • София
chiana2003, преустройствата не са забранени. Нито пробиването на отвор в панел. Има си определени изисквания и дори когато се правят без официално разрешение се спазват.

Както ти на два пъти каза - "Това просто не е вярно" Sunglasses
Законно нямаш право да буташ или строиш без съответното разрешение и още сумати неща....

# 152
Интересно: http://profit.bg/news/Kak-shte-izglezhda-proekt-za-180-mln-evro/nid-155287.html

Някой чувал ли е? Или да се е интересувал да купува там  Rolling Eyes

Това е интересно:

Цитат
„За 20% от офисите от първата част на проекта и 15% от жилищната част вече има подписани Писма за намерение", съобщи по време на събитието Давид Давидов, управляващ партньор в компанията.

Какво значи това - нещо като стоп капаро, но без капаро? Просто резервация ли, хм  newsm78

И последно, това не се строи от бизнесът на действащия президент в момента или пак е начинание на неговите фирми?

# 153
Законно нямаш право да буташ или строиш без съответното разрешение и още сумати неща....
Казах, че не се правят масово неща, опасни за конструкцията на сградата. За другото е отделен въпрос Peace
Ако знаете за такива случаи, подавайте сигнали, няма начин да бъде допуснато, ако наистина застрашава сигурността.

# 154
  • София
За какво да подавам сигнали? Няма човек, който да не е в нарушение. Нито един. Нямаш право по закон да сложиш дори сателитна чиния, климатик и т.н. на фасадата. Да не говорим за остъкляване или зидане на балкони. Нямаш право дори да си сложиш врата, която да се отваря навън заради противопожарни мерки. Освен чисто новите сгради всички други вече влизат в нарушения лека-полека. Ние лично се спасяваме скъща  Mr. Green

П.С. При земетресението преди 4 години най-бързо се изнесоха двете семейства, дето си бяха избили една стена да си направят хола по-голям  hahaha hahaha hahaha

# 155
За промени, които засягат носещи стени.

# 156
Интересно: http://profit.bg/news/Kak-shte-izglezhda-proekt-za-180-mln-evro/nid-155287.html

Някой чувал ли е? Или да се е интересувал да купува там  Rolling Eyes

Това е интересно:

Цитат
„За 20% от офисите от първата част на проекта и 15% от жилищната част вече има подписани Писма за намерение", съобщи по време на събитието Давид Давидов, управляващ партньор в компанията.

Какво значи това - нещо като стоп капаро, но без капаро? Просто резервация ли, хм  newsm78

И последно, това не се строи от бизнесът на действащия президент в момента или пак е начинание на неговите фирми?

И аз четох за този нов, мащабен комплекс вчера в Капитал. Това е нещо ОГРОМНО. Още помня какво беше в Младост, като строяха Бизнес парка.
не знам какви са тези писма, за пръв път чувам. Това, което по-скоро ме интересува е, смятате ли, че във връзка със строежа ще има проблеми с минаването по Малинов?  newsm78

# 157
А, що за въпрос... Вие помните ли някога някъде да не е имало проблеми във връзка със строеж...
Но проблемите с минаването по  Малинов със сигурност ще са по-малки по време на строежа, отколкото след като се нанесе цялата сган в тези казарми.
ВЕрвайте!

# 158
Цитат
„За 20% от офисите от първата част на проекта и 15% от жилищната част вече има подписани Писма за намерение"
Гледайки примерен образец, според мен наличието на такива писма,  по - скоро служи като обосновка, че проекта няма да бъде зарязан поради липса на интерес. Например при кандидатстване за инвестиционен кредит пред банка сигурно прави добро впечатление, ако има такива. Не мисля, че поражда особен ангажимент от страна на евентуалния купувач.

# 159
StefanB, много ме съмнява да се нанесе "сган". Редови къщи, ниско строителство, заобиколено от много зеленина, училище, ресторанти, плувен басейн и т.н., определено ще бъде по-скоро в "елитната" категория имоти.

Цитат
Определение за "сган":
"В съвременния език,думата 'сган' изразява отрицателно отношение към субекти с ограничени характери,прости души,малокултурни и слабоинтелигентни"

# 160
  • София
Друго си е съвсем първосигнално да обидиш множество хора, наричайки ги "сган". И на мен ми направи доста неприятно впечатление, но някои толкова си могат.

# 161
StefanB, много ме съмнява да се нанесе "сган". Редови къщи, ниско строителство, заобиколено от много зеленина, училище, ресторанти, плувен басейн и т.н., определено ще бъде по-скоро в "елитната" категория имоти.

Цитат
Определение за "сган":
"В съвременния език,думата 'сган' изразява отрицателно отношение към субекти с ограничени характери,прости души,малокултурни и слабоинтелигентни"

По-скоро Стефан е прав, половината няма да са сган, но другата половината ще са типичните парвенюта. И наистина прилича на казарми. Като тръгнеш от името и разбираш каква е целевата група на "проекта".

# 162
Предвид контекст (затрудненото движение по Малинов), според мен "сган" беше употребено в смисъла на "множество, тълпа, наплив".

(същ.) сбирщина, сбор, множество, паплач, тълпа, наплив, стечение, маса, пълчище
(същ.) измет, утайка, боклук, отпадъци
(същ.) простолюдие

# 163
А, що за въпрос... Вие помните ли някога някъде да не е имало проблеми във връзка със строеж...
Но проблемите с минаването по  Малинов със сигурност ще са по-малки по време на строежа, отколкото след като се нанесе цялата сган в тези казарми.
ВЕрвайте!
Да припомня, че на Малинов се предвижда застрояване с 6 / шест / двадесет етажни сгради на мястото на бившата Деница от друг инвеститор.
Смятам, че най доброто предстои...

# 164
Като стана дума за сган наскоро някой ми разказваше, че Гранд Каньона в Младост почти na 100% бил изкупен от чалми. Шегувахме се, че на мястото на Макдоналдса ще направят джамия ... майтап, майтап, ама не баш.

Общи условия

Активация на акаунт