Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 225
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Да, на черно и без фактура.

# 556
  • София
И на наши познати им се случва същото.все те им звънят и ги търсят.има и нещо друго- сега около празниците не се изповядват сделки,агенцията по вписванията излиза в инвентаризабия.

# 557
  • Beyond the stars
Здравейте! Отново имам един въпрос: Търсим жилище от 3 - 4 седмици поне. Гледаме обявите в сайтовете за имоти и звъним на посочените номера (все агенции), в 95 % от случаите обаче до оглед не се стига, защото отговорът е все един и същ - или в момента не са в офиса, не се сещат коя е обявата и после ще видят или я е пуснал колегата и т.н и все ще се обадят за оглед тия дни. И никой не се обажда! Звъннали сме сигурно на минимум 20 - 30 обяви, а сме ходили на 5 огледа! От другите - никаква вест! Нормално ли е това, навсякъде ли е така и как изобщо да търсим жилище? Да наемем брокер, който да ни търси? Някои от тези, с които говорихме по телефона или на живо уж се ангажираха да ни търсят, ама нещо не разчитам на това...Ако искаме да го наемем как стоят нещата? Подписва ли се нещо предварително? Извинявайте ако въпросите ми са глупави, но досега не ни се е налагало да търсим жилище и не мога да си обясня защо няма никакъв интерес да си продават имотите? Или пък собствениците са несериозни? Защо изобщо са пуснати тия обяви!?

Подписва се договор с брокера, който ще ви представлява. Той огранизира огледи, търси имоти подходящи за вас и т.н. За мен беше по-удачния вариант, така или иначе повечето обяви са от брокери, та предпочитам да платя за реално извършени услуги, а не само за това, че някой е вдигнал телефона и ме е завел да видя.  Peace Пък и не е ок според мен един брокер да преставлява и двете страни, ама ..

# 558
Благодаря за отговорите! Мислех си го и аз това за фалшивите обяви, но те не ни предлагат нищо друго, просто не се обаждат изобщо! Последно говорихме с един брокер, който уж каза, че ще се ангажира да ни търси и да му изпращаме обява когато нещо ни хареса, но не спомена за никакъв договор и затова се учудвам и не знам при това положение ще ни търси ли изобщо като не сме подписали нищо...

# 559
  • Sofia
Благодаря за отговорите! Мислех си го и аз това за фалшивите обяви, но те не ни предлагат нищо друго, просто не се обаждат изобщо! Последно говорихме с един брокер, който уж каза, че ще се ангажира да ни търси и да му изпращаме обява когато нещо ни хареса, но не спомена за никакъв договор и затова се учудвам и не знам при това положение ще ни търси ли изобщо като не сме подписали нищо...
Е той за какво ви е, ако вие ще му пращате обяви?  newsm78

# 560
Е той за какво ви е, ако вие ще му пращате обяви?  newsm78

И той щял да търси, просто като си харесаме нещо в интернет да му го пращаме да проучи въпроса и ако е подходящо за нас да уреди оглед. Един вид вместо да звъним ние и никой да не ни отразява или да се разхождаме напразно ако обявата е подвеждаща... Rolling Eyes

# 561
И аз имам същия проблем - от 6 месеца търся и след няколко огледа един от брокерите повече не ми се обади. Друг пък ми уреди само един оглед и спря да звъни. Трети забрави, че изобщо се е ангажирал с мен. Направо съм възмутена. Затова сега съм споделила притесненията си на един брокер и съм му казала, че ако работим заедно трябва да е сериозен, защото ми е дошло до гуша от такива хора. Хем искат комисионна, хем нищо не вършат. Много нагло поведение. Затова щеше да е добре да оставят на мира поне хората, които искат да си продадат апартамента без тяхното участие.

# 562
  • София
Нашият брокер е такъв: вие като си намерите нещо-ми пратете линк и аз ще се обядя ooooh! Дали ще платя на брокера на продавача или на него все плащам,но поне някаква работа да свърши за тези пари. И аз мога да се обаждам все пак. Досега ни е предложил само 1 имот,който сме го гледали в обявите и не отговаря на изискванията ни,но не-вижте го, почти е това,което искате! Ми не искам пък, за 130К да е 'почти' искам да е точно нашият ( в конкретният случай: нито локацията,  нито етажа,нито броя на стаите,санитарните възли, нито цената,нито статут,защото искаме апартамент,а не със статут на офис или ателие, отговаряха поне малко)
Търсим активно от месец март Tired

# 563
Калина,читавите имоти са малко и се разграбват "като топъл хляб",Повечето от тях даже не стигат до интернет и масовия купувач.Въоръжете се с търпение.
 Дори и най-добрия брокер да наемете,първоначално ще ви бъдат показвани имоти,които са застоели на пазара,т.е. които никой не иска да купи.Ще са ви необходими няколко месеца(поне) "дебнене",за да "уловите" нещо добро.

# 564
  • София
Една приятелка, която си търси апартамент, вчера ми се оплаква, че половин година нищо не й хващало окото. Има 50к евро, търси двустаен, ново строителство, южен или югоизток, среден, на втори или трети етаж, стая минимум 15м2, хол минимум 25м2 и да е правоъгълен Sunglasses С такива параметри няма да намери никога. В една нова сграда има максимум 2-3 такива апартамента и съм убедена, че са изчезнали още на ниво проект  Sunglasses

# 565
  • София
Особено пък ,ако говорим за София..

# 566
Една приятелка, която си търси апартамент, вчера ми се оплаква, че половин година нищо не й хващало окото. Има 50к евро, търси двустаен, ново строителство, южен или югоизток, среден, на втори или трети етаж, стая минимум 15м2, хол минимум 25м2 и да е правоъгълен Sunglasses С такива параметри няма да намери никога. В една нова сграда има максимум 2-3 такива апартамента и съм убедена, че са изчезнали още на ниво проект  Sunglasses

Уви, така е. Не знам защо строителите не правят повече такива апартаменти, но е факт, че нещо свястно се намира трудно. И който иска да вземе такова трябва да рискува с покупка на зелено, иначе ще обира остатъците. При сегашния пазар няма друга алтернатива.

# 567
Една приятелка, която си търси апартамент, вчера ми се оплаква, че половин година нищо не й хващало окото. Има 50к евро, търси двустаен, ново строителство, южен или югоизток, среден, на втори или трети етаж, стая минимум 15м2, хол минимум 25м2 и да е правоъгълен Sunglasses С такива параметри няма да намери никога. В една нова сграда има максимум 2-3 такива апартамента и съм убедена, че са изчезнали още на ниво проект  Sunglasses

Ето какво намерих, местоположението е страхотно, но доколко е читава строителната фирма не знам:

http://www.homes.bg/as829857

http://www.homes.bg/as833970

http://www.homes.bg/as829852

# 568
  • София
Апартаментът е с много лошо разпределение, точно до асансьорната шахта и на последен подподкривен етаж. На чертежа се вижда, че има скосявания в тавана. Предполагам, че затова цената е толкова ниска.

# 569
A и няма антре, а за да отиде гост до тоалетната трябва да ти мине през спалнята.  И холчето е мъничко.

Общи условия

Активация на акаунт