Westworld

• 74 700
  • 790
  •   1
Отговори
# 585
Е, тя андроидската смърт не е като човешката.

# 586
  • Вестерос
Много ми харесва теорията за дъртия Делос, че е прехвърлен в Абърнати

# 587
Много ми харесва теорията за дъртия Делос, че е прехвърлен в Абърнати

И на мен

# 588
Аз пък ще ви цитирам някои неща, които на мен ми харесаха от статията, която пусна Тифани.

"С течение на сериала разбираме, че Долорес е най-стария приемник в Westworld, което автоматично означава, че тя е изтърпяла най-много фрагментация базирана на травма. Всъщност тук се крие и една от най-големите тайни, които сериала ни разкрива към своя финал... На практика става ясно, че именно травмата е онова, което с натрупване евентуално ражда индивидуалност. Тя посява семенцето на ядро, около което тази индивидуалност започва да се самонадгражда.
Нека поясним...
В нашия свят първата физическа травма е раждането (затова и детето веднага се разплаква, излизайки от утробата/Великата пустота). Това е причината поради която в много източни практики, първия истински пробив по пътя към освобождението настъпва едва когато човек се върне към своята истинска същност, която е предутробна, респективно – все още нефрагментирана в пълна степен. Преди това практикуващият може да е разтворил десетки свои дълбоки травми и това значително да улесни живота му във всекидневието, но този процес все още няма да има дълбока връзка с освобождението на истинската воля. ... Именно това е причината поради която в даоистките извори откриваме идеята, че практикуващият първо трябва да: пре-преживее периода, когато все още е бил в утробата; след което да премине дори отвъд това и да се върне към безформието, докато все още е в тяло. Става дума за пренебрегване на безкрайната периферия на ума и пълното зануляване, което евентуално би освободило пълния потенциал на съзнанието в материята. Преди да бъдат постигнати тези фази не може да се говори за реално освобождение, защото преживяващият винаги ще е подвластен (все по някакъв начин) на рамките, в които е вписан още при раждането. Понеже навлезе ли се в черно-бялата 3D-платформа, вече се намираме в полето на ума, който по default е проектиран да оперира в бинарен калъп, генериращ примка от „проблеми и решения“.
В „Westworld“, разбира се, раждането като процес не присъства, защото андроидите биват изливани в лаборатории. Ето защо Форд и Арнолд разбират, че трябва да симулират изначалната травма по начин, който да оформи ядро на самоличност. В проектите от типа „Монарх“ биват използвани същите принципи на фрагментация върху вече роден човек, за да може матрицата на съзнанието да бъде допълнително разбита на парченца още веднъж. По тази аналогия изначалната травма на Бърнард е загубата на сина му, при Мейв това е заколението на дъщеря ѝ, а при Долорес – убийството на цяла серия от андроиди и впоследствие – драматичната екзекуция на нейния създател Арнолд.

Лабиринтът е много добър символ за пътуването навътре, а не пътуването „нагоре“ (което е типичната религиозно-езотерична схема предполагаща йерархичност). Пътуването нагоре е за хората, които не могат да пуснат структурите и програмирането идващо от рептилоидния мозък. Пътуването навътре от друга страна, предполага притихване и умиране за структурите от всякакъв тип още на концептуално равнище. Ето защо е изключително символично, че физическият лабиринт се намира под гроба на Долорес – т.е. той стои в подземния свят, в несъзнаваното – там е центъра на съзнанието ѝ.

Неслучайно след алхимичната смърт на Мейв виждаме как тя започва да умира умишлено по желание, за да се събужда в истинската реалност. Възникването на лабиринта като платформа за извървяване, обаче е задължително базирана на фрагментацията и това е показано и на други места из сериала. Например имаме glimpse into the past, в който виждаме как Бърнард и Форд посрещат вилнеещата Мейв след като Мъжът в черно убива „детето ѝ“. Травмата е толкова базова, че „мозъкът ѝ“ визуално се „разчупва“, наподобявайки лабиринт. Статусът, разбира се, е „heavy fragmentation“, защото вече има main core около който започва да се формира протосъзнание."

Със сигурност и още ще ми хареса, но не съм я дочела (статията) още.

# 589
  • Вестерос
За Мейв и мозъка й е много добро имаше даже и снимка на кадър с него как мяза на лабиринта.

# 590
Тия от паралелна реалност си мислят, че знаят всичко и проектът Монарх обяснява всичко Joy

# 591
Тия от паралелна реалност си мислят, че знаят всичко и проектът Монарх обяснява всичко Joy

Абсолютно!  hahaha hahaha hahaha

# 592
Уилям каза, че той е създал мястото, което сега иска да унищожи (там, където събират информация или там, където преместват съзнания)

Да, Уилям казва, че това място е грешка, а за Долорес е оръжието, което ще използва срещу хората. Може и клонинги да има. Smiley Няма да е само изнудване или кражба на лични данни, трябва да е нещо много сериозно, за да се заканва така Долорес.
В трейлъра за следващия епизод има от тези белите дронове с нещо, което прилича на червени мъфини Smiley, но май ще са точно мозъчета, съзнания или нещо подобно.

# 593
Видях трейлъра, възможно е да са мозъци - при всички положения е нещо мистериозно и важно)) Изглежда и тези хостове проявяват агресия, но може и да са кадри за заблуда на зрителите.

# 594

Абсолютно!  hahaha hahaha hahaha

А какво е проектът Монарх? Чели ли сте нещо за него? Аз сега почвам да разглеждам. Иначе, да - много уверено е писана статията. Но пък никой не те кара да вярваш дословно. Grinning Мен ми е интересно да чета, всякакви мнения, пък знаеш ли ... Wink

# 595
Идвам с още една теория. Laughing Значи, Бърнард е свързан с Абърнати с едно кабелче, точно преди да го хванат тези от Делос. Предполага се, че е изтеглил и си е качил на себе си криптирания файл. Името на този файл е PASSENGER (старият Делос?). Това би обяснило, че в по-новата линия Шарлот търси Абърнати, но не хоста, а този файл, знае, че е в Бърнард, но не може да го вземе по някаква причина и затова се преструва, че не знае, че е хост.

А за лабиринта, аз не задълбавам чак толкова, достатъчно ми е сложна и само информацията от сериала. Laughing Нали се разбра, че е метафора на пътя, който трябва да извървят до осъзнаването. Смесваш качествата като въображение и т.н + онази програма за бляновете + страдание пак, и пак, и пак и накрая вътрешното гласче ти проговаря и бинго. Laughing

# 596
За проекта Монарх четох преди доста години - има страшно много изписано в нета, а аз четях много "алтернативни" неща. Огромна конспирация свързана с промиване на мозъци, обаче не помня подробности - спомням си само, че в една статия се споменаваше нещо за чипове, които се поставяли на бебетата още след раждането (от докторите, естествено без разрешението на родителите - май ги втъкват в носа, като след време те се срастват с тъканта), пишеше и за други подозрителни неща, които се вкарват чрез задължителните ваксини Scream Scream Scream
Мен ме стресна това огромно количество "проникновена" информация и затова не успях да изчета всичко. Мисля, че мозъкът ми е блокирал спомените (или чипа го е направил, не знам със сигурност), обаче си спомням, че имаше дълги статии, които правеха анализ на всички по-известни сериали от последните 30-40 години (всички са част от конспирацията).

# 597
Не бойте се деца, всички сме в матрицата!  hahaha

# 598
  • Вестерос
JoyJoyJoyJoy

# 599
  • Пловдив
Не бойте се деца, всички сме в матрицата!  hahaha
до един!

Общи условия

Активация на акаунт