Westworld

• 74 703
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
И аз се чудя Теди как я следва като куче...в норм.свят той ще е вожда,не тя.
Обаче сега ще има обрат...нали тя го видя да освобождава заложнижите...

# 571
Мен и самата актриса много ме дразни - още от миналия сезон.
Не я намирам за красива дори - с тая брадичка като на Баба Яга. И играта й е една такава дървена, като от ученически кръжок.

Не възприемам концепцията, че съзнанието се гради само върху изживяното страдание. Изживяното страдание, особено бруталното насилие, по принцип изкривява и убива личността, а не я изгражда. Само в редки случаи може да доведе до някакво извисяване.

Иначе идеята за обществото на андроидите с неговата програмирана повторяемост като метафора на нашето човешко общество е както очевидна, така и плашеща с истинността си.

# 572
Не е моят тип (то май никой в сериала не е), но според мен е хубава. Мисля, че са търсили типична кукленска красота - не на Барби, а на по-класическите порцеланови кукли с розови бузки и невинно излъчване. Теди не е особено осъзнат (следва я, защото му е заложено) - предполагам, че романсът им няма да продължи още дълго.
Но виж, Хектор е осъзнат, поне до голяма степен. Надявам се да му потръгне (т.е. историята му да няма трагичен завършек).

Съгласна съм, че големите страдания не са особено полезни за душата - известната поговорка за страданието трябва да се промени на "Което не те убива, те съсипва"...

# 573
  • Пловдив
Хектор е оня с Мейв ли?
Ако-да...и аз се зачудих как и той се осъзна...?
Очаквах индианците са спрат,когато Мейв им каза...уви!

# 574
За мен е много красива, точно като кукла както е писала Petia Ivailova. Теди също го харесвам, но според мен дните му са преброени (заради онзи кадър във водата). Няма да ме изненада и самата Долорес да му види сметката, разочарова се от него, а и имеше някаква реплика, че не всички ще могат да преминат към долината, че не са готови все още.
А страданията ги виждам като следствие от любовта която изпитват, Долорес към Уилям, Мейв към дъщерята. Имаше и нещо в стил, че играта за Уилям ще завърши както и/или където е и започнала. За мен това означава с Долорес.

# 575
И аз съм си внушила, че накрая Уилям и Долорес ще се съберат...Въпреки, че той се държа като чудовище (многократно)..Освен ако Мейв не го убие първо - мисля, че той веднъж е убил нея и дъщеря й, преди да я преместят в бордея? Не съм напълно сигурна за това..
Скрит текст:
Ако е вярна хипотезата, че Делос премества човешки съзнания в роботски/изкуствено създадени тела, може да преместят съзнанието на дъртия Уилям в тялото на младия и ще си имаме идилия Stuck Out Tongue Winking Eye 

Да, Хектор е този с Мейв - той започна да се осъзнава горе-долу когато и тя, но при нея беше заложено от външен човек (все още не знаем кой), докато при него стана малко по-спонтанно - просто започна да разбира, че нещо не е наред със света, в който живеят.

# 576
  • Вестерос
Долорес не може да обича Уилям, по-скоро семейството си

# 577
  • София
Страхотен епизод. Simple Smile Преди малко изгледах епизода и сега ще ви чета, леле колко сте изписали.
Най-накрая видяхме и други паркове. Явно всичките паркове са граничещи и ги разделя някаква вградена електроника и хостове не могат да преминават, но вече нищо не функционира нормално и току-виж самураите нахълтали в дивия запад, хаха.  Laughing Много ми хареса тази новата, Грейс. Мисля си, че се окаже нечия дъщеря, например на Уилям? И тя търси същото като Уилям. Първоначално си мислех, че може да има някаква заигравка с времевите линии, но видяхме как осъзнати хостове започнаха да гърмят хора и в индийския парк. Така че явно хостовете ''полудяват'' едновременно и зад всичко това стои Форд. За съжаление май Теди няма да го бъде още дълго. Долорес го видя, че ги помилва онези, а онзи в езерето бе именно той. Само може да гадаем как ще се стигне до там и дали ще е нещо, което Бърнард ще предизвика умишлено. Хейс много странно се държеше спрямо Бърнард в настоящето, дали не го подозира, че е хост. Уф и таз хубава. Не я харесвам тази, коварна кучка е.  Confused

# 578
  • Вестерос
Като цяло си обобщил какво сме писали  😁

# 579
  • Пловдив
Страхотен епизод. Simple Smile Преди малко изгледах епизода и сега ще ви чета, леле колко сте изписали.
Най-накрая видяхме и други паркове. Явно всичките паркове са граничещи и ги разделя някаква вградена електроника и хостове не могат да преминават, но вече нищо не функционира нормално и току-виж самураите нахълтали в дивия запад, хаха.  Laughing Много ми хареса тази новата, Грейс. Мисля си, че се окаже нечия дъщеря, например на Уилям? И тя търси същото като Уилям. Първоначално си мислех, че може да има някаква заигравка с времевите линии, но видяхме как осъзнати хостове започнаха да гърмят хора и в индийския парк. Така че явно хостовете ''полудяват'' едновременно и зад всичко това стои Форд. За съжаление май Теди няма да го бъде още дълго. Долорес го видя, че ги помилва онези, а онзи в езерето бе именно той. Само може да гадаем как ще се стигне до там и дали ще е нещо, което Бърнард ще предизвика умишлено. Хейс много странно се държеше спрямо Бърнард в настоящето, дали не го подозира, че е хост. Уф и таз хубава. Не я харесвам тази, коварна кучка е.  Confused
това в кой епизод?

# 580
Скрит текст:
Мен и самата актриса много ме дразни - още от миналия сезон.
Не я намирам за красива дори - с тая брадичка като на Баба Яга. И играта й е една такава дървена, като от ученически кръжок.

Не възприемам концепцията, че съзнанието се гради само върху изживяното страдание. Изживяното страдание, особено бруталното насилие, по принцип изкривява и убива личността, а не я изгражда. Само в редки случаи може да доведе до някакво извисяване.
Иначе идеята за обществото на андроидите с неговата програмирана повторяемост като метафора на нашето човешко общество е както очевидна, така и плашеща с истинността си.

Точно, като всъщност интересното е кои са тези дето ни програмират Sunglasses

Относно Теди: в трети епизод пусна онези войници, които Долорес му беше заповядала да убие. Прояви състрадание, а в първи сезон, според Форд човечността всъщност се изразява във въображението и съпричастността към друго същество. Не случайно постоянно обясняваше, че интелигентността не означава нищо (нали хостовете всъщност са минали успешно теста на Тюринг), тя не ни прави хора.

# 581
Сега си пуснах няколко клипчета с теории и вече всичко ми е тотална каша. Laughing

Най-интересното, което ми попадна, потвърждава това със съзнанието в тяло на хост. Предполага се, че старият Делос е болен и го прехвърлят в хоста Питър Абърнати и се оказва затворен в тялото му (някакъв гаф, защото се прави за първи път или Уилям нарочно го прави, за да поеме контрола над Делос). В първи сезон, когато Абърнати се бъгва, е след като вижда онази снимка и се предполагаше, че е заради външния свят на нея, но всъщност е заради момичето, което е дъщерята на стария Делос.
Малко прекалено откачено ми идва, но и ми се струва доста хитро това със снимката.

# 582
Аз пък си мисля, че Форд ги изигра.
Нали в предния сезон им беше обещал грандиозен нов сюжет Grinning

# 583
Там е работата, че Форд и Уилям може да имат отделни планове - Уилям каза, че той е създал мястото, което сега иска да унищожи (там, където събират информация или там, където преместват съзнания), докато Форд може да е бил разгневен от това, че инвеститорите използват неговия парк по такъв начин и затова да организира революцията на хостовете.
Малко отклонение:
Скрит текст:
Идеята за преместване на съзнанията не е нова - на много места пише за това и има два възможни варианта - единият е да се преместят всички спомени, познания,черти - накратко всички мисли и усещания на електронен носител и той да ни бъде вместо мозък, а тялото да бъде по-здраво, по-силно и с подменяеми части (т.е. безсмъртно). Предполагам, че тази идея е дошла от там, че хората използват протези, когато имат нужда, а протезите стават все по-сложни. Ако в един момент станат по-добри от истинските човешки части, може би ще бъдат за предпочитане (не само от инвалидите, а от всички) - и в такъв случай, защо да се подмени една ръка, или крак, или сърце, като може всичко да е в комплект? Тогава излиза, че само мозъкът е важен - има ли смисъл да се вади и да се имплантира на по-съвършеното тяло, като хипотетично може цялата информация от него да се запише и да се създаде електронен мозък. Естествено, това е вариант за ъпгрейдване на вече възрастна, оформена личност. Особено примамливо изглежда за някой, който е обречен да умре, въпреки, че според мен андроидът не е същото същество, дори да има същите спомени и мисли.
Вторият вариант е (още по-странен) за преместване на съзнанието направо във виртуалната реалност. Ако може наистина съзнанието да се запише на електронен носител, защо да му се дава сложно роботско тяло, при положение, че то би се чувствало идеално само като си мисли, че има тяло. В тази хипотеза файловете със съзнания се пускат в Матрицата и си живеят щастливо (докато въпросният виртуален свят съществува).

На мен и двата варианта ми изглеждат доста безсмислени - създава се едно ново същество, което наподобява силно старото и би утешило близките му (примерно), но оригиналният човек е мъртъв. Този, който остава на негово място не е продължение, а двойник.

# 584
Аз пък си мисля, че Форд ги изигра.
Нали в предния сезон им беше обещал грандиозен нов сюжет Grinning

И дадоха на брега на морето Долорес как умира в ръцете на Теди...

Общи условия

Активация на акаунт