Westworld

• 75 072
  • 790
  •   1
Отговори
# 225
  • Вестерос
Може и така да е тогава, не помня .. но за детето си мисля, че като видя как убиха майка му и тогава се отключи.

Какво мислите, че има в края на the maze  Grinning Аз мисля, че е някаква машина , която ще унищожи всичко.

# 226
Значи насилието отключвало...нещо си.
Обаче в този парк то е нон-стоп и се упражнява върху всички - и върху старите, и върху по-новото поколение хостове. Как така у никого нищо не се отключи просто така, спонтанно?

По-скоро има връзка с последните ъпдейти, които ги направи Форд.

# 227
  • Вестерос
емоционалното насилие по-скоро + може би ъпдейтите

# 228
Май не е от насилието, в клиповете с хипотезите за сериала, дето ги пускахте по-нагоре се споменава т. нар. теория за двукамарния мозък, за която и самият Форд говори в една от сериите. Теорията си е действителна и се смята, че по-усложнената лингвистика води до зараждане на самосъзнание от двукамарния мозък, в който едната половина изпълнява, това, което й нареди другата чрез глас, който чува.

Неслучайно Клементин повтаряше едно и също - "Ти си нов, нямаш много опит..."

# 229
Това със скалата на времевата линия хипотеза ли е или е така.
Ако не е хипотеза, защо не изписват като на другите филми преди 20 години, преди 5 години, в сегашни дни и т.н.
За мен всичко се случва по едно и също време.
Нали МЧ заедно с Теди, търси Уилям с Долорес  Rolling Eyes

# 230
Клопката тук е, че хостовете не остаряват и не си спомнят предишните си животи. Оттам идва объркването. Всъщност откъде се спусна тази идея за паралелните времеви линии? Ако не го бях прочела тук, никога не би ми хрумнало. И все още не съм 100% убедена във всичките детайли.

# 231
  • Вестерос
МвЧ търси и той каквото Долорес и Уилям, а не тях.

И аз от темата разбрах и от клипчетата.

# 232
Е как, нали така нави Теди да тръгне с него, като му каза, че Долорес е при оня лошия бандит.

# 233
Това със скалата на времевата линия хипотеза ли е или е така.
Ако не е хипотеза, защо не изписват като на другите филми преди 20 години, преди 5 години, в сегашни дни и т.н.
За мен всичко се случва по едно и също време.
Нали МЧ заедно с Теди, търси Уилям с Долорес  Rolling Eyes
+1 Peace

Не следите детайлите в сериала достатътчно внимателно според мен. Преди XX не се дава, защото когато хората дискутират теории по форумите се обвързват повече със сериала и той става по-популярен, все пак Нолан го пише, очаква се малко разсъждение.

ето ви снимка на 3те времеви линии , и покрива на църквата:

Това сравнение напълно показва, теорията за времевите линии, която споделих по-горе.

Логото на Westworld по-времето когато Уилям влиза:

Модерното лого:

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 19:29 от blackjack11

# 234
Клопката тук е, че хостовете не остаряват и не си спомнят предишните си животи. Оттам идва объркването. Всъщност откъде се спусна тази идея за паралелните времеви линии? Ако не го бях прочела тук, никога не би ми хрумнало. И все още не съм 100% убедена във всичките детайли.

Теорията за времевите линии тръгна от субредита на шоуто след 2рия епизод.
https://www.reddit.com/r/westworld/ - това е най-големия форум за шоуто.
Много хора забелязаха разликата в логотата , разликата в църквата и постоянните паралели между МвЧ и Уилям. Шапките, консервата, отношението към Долорес и това е до 2ри епизод само.От там нататък много фенове търсят и най-малките детайли, които да съпортват тази хипотеза.

# 235
Интерактивно ТВ шоу. Това е само началото.
Очаквам до 10 години зрителите да гласуват какво да се случва в ключови моменти

# 236
  • Вестерос
Е как, нали така нави Теди да тръгне с него, като му каза, че Долорес е при оня лошия бандит.
И това не помня, ясно колко гледам  hahaha

# 237
  • София
Аз малко бях поизостанал и сега наваксах на куп, уфф тук си е яка месомелачка, ей такава НФ обожавам, да има мистерии и загадки. Според мен действието на сериала се развива в различни години, иначе просто не мога да си го обясня по друг начин. Ключът е в Долорес и Уилям. Аз първоначално мислех, че Мъжът в черно е мега изрод, но не може при Нолан да е толкова праволинейно и елементарно. Може би нарочно прави това което прави, с някаква конкретна цел, която още не мога да разбера напълно. Може и да се окаже, че МвЧ е Арнолд или младия Уилям, така де!!
Долорес е най-стария хост в сериала, има твърде много спомени, няма как всичко да се случва в момента. Ами това с виденията с танците в градче което в момента го няма??? А и Бърнард има самосъзнание, той е нещо повече от обикновен хост. Арнолд е или МвЧ или Бърнард!! Ама ако е Бърнард значи е наистина мъртъв и неговото съзнание е прехвърлено в тенекиения човек. Thinking Мейв за какво се бори? Свобода на хостовете, да живеят своя си живот, а да не са изтривалки за разглезени милионери. Това по-скоро е сега, в момента случващо се. Няма как в подобен сериал или филм в който има експлоатирани да няма ответна реакция.
Но защо е толкова важна Долорес за цялата сюжетна линия, от нея тръгват нещата, ест. и от Арнолд и Форд и някои техни заровени тайни някъде...
Но все още остава големия въпрос какво се крив в центъра на лабиринта и защо МвЧ (Арнолд или Уилям) така упорито го търси и какво общо има това и с Долорес. Оръжие, което да унищожи парка, ново начало за хостовете, някакъв екзистенциален отговор на нещата, пфф, ще видим.
уфф, сега тепърва ме чакат и 80 мнения за четене, какво сте се развихрили ве не е истина, темата преди си бе полуумряла.  Grinning Shocked

# 238
  • София
Скрит текст:
Mrs. Swift-Kloss ®, няма я
Скрит текст:
графиката
или аз поне не я виждам.

Заповядай

Скрит текст:

Има 3 времеви линии, които ни показват:

~30-35 години преди - Форд спомена, че с Арнолд са били в Westworld 5 години преди да го пуснат в потребление. Това е времевата линия, която Долорес си спомня и търси - градът с църквата и т.н. Това са и спомените от 8ми епизод. Това е времевата линия преди инцидента, който е "убил" Арнолд( води се изчезнал) и заровил градът с църквата.

~30 години преди - Това е времевата линия, която Уилям влиза за първи път в Westworld и отива на приключението с Долорес. Тя си спомня събитията от времевата линия 30-35 преди. В тази времева линия очакваме и да се случи инцидента в следващите 2 епизода, който ще зарови градът.

~Сега - Уилям(МвЧ) търси лабиринта, най-вероятно за да освободи хостовете и Долорес. В тази времева линия виждаме също Форд,Териса,Бернард,Елси, както и пробуждането на Майев. Във втория епизод можем да видим, че градът с църквата в тази времева линия е затрупан и под земята където Форд води разговора с малкото момче.

Също така, може да обърнете внимание, че в последния епизод Уилям си загуби бялата шапка, а МвЧ - черната. Символизирайки промяната и лично за мен потвърждавайки на 100%,че са един и същ човек.

Промо за еп.9

Ехаа, вие сте ненормални  #Crazy Sunglasses
Ами така беееее, това с шапката е толкова явна подсказка, че няма накъде, ама кой да види.  ooooh! #Crazy

blackjack11, Бум
евала. Абсолютно се присъединявам, това след колко гледания го забелязахте? цялата тази хронология? Направо ще хвана комплекс за малоценност като ви чета, хаха. Не искам да се оправдавам ама аз почти никога  не повтарям серии (само на TwD, GoT и Спартак съм гледал по няколко пъти), защото винаги следя поне 50 шоута и все бързам и така. Няма време дет се вика, все има нещо което да се гледа, я спорт, а филм или шоу.  Laughing
Обаче такъв сериал като този обезателно трябва да се гледа още веднъж, както и The Leftovers.

bowuu

# 239
  • Вестерос
Аз лично не съм видяла, но не съм гледала и съсредоточено, добре, че е темата, даже не бях видяла за логото и за онзи , чиято жена уби МвЧ, чиято коса  побелява леко , когато се среща с МвЧ  Blush

Общи условия

Активация на акаунт