RYANAIR - 4

• 111 769
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Е e средно място, F е до прозореца
по другия въпрос не знам

# 361
Благодаря, и аз си помислих, че е нещо друго, но тъй като пише "ред" се ошашках. Местата ни са съответно 18E & 18F, 19E & 19F

И още нещо в бордните карти автоматично ни изписа имената на латиница, но пропуска по една буква във фамилията?!? Никъде не съм писала как да се изпишат имената ни на латиница. Например ние със съпругът ми сме Кьосеви (Kyosev/a), а в бордните карти е K oseva, има разстояние за буква, но няма буква  Grinning

Дали е проблем?

Предполагам, че не е проблем, но все пак не ми се плаща на място за промяна, таксите им са безумни  Laughing

# 362
Благодаря, и аз си помислих, че е нещо друго, но тъй като пише "ред" се ошашках. Местата ни са съответно 18E & 18F, 19E & 19F

И още нещо в бордните карти автоматично ни изписа имената на латиница, но пропуска по една буква във фамилията?!? Никъде не съм писала как да се изпишат имената ни на латиница. Например ние със съпругът ми сме Кьосеви (Kyosev/a), а в бордните карти е K oseva, има разстояние за буква, но няма буква  Grinning

Дали е проблем?

Предполагам, че не е проблем, но все пак не ми се плаща на място за промяна, таксите им са безумни  Laughing

Пиши им в чата. Обясни, че при транслитерацията не ти изписва правилно името.
И който се регистрира и попълва имената, не е ли по- добре да ги изписвате на латиница (както са по ЛК/паспорт)? Така си спестявате подобни притеснения. Simple Smile

# 363
Да права си, но пак казвам за пръв път ще летим с тях. В интерес на истината си мислех, че в процеса на резервация ще ме попита как да се изпишат имената.

Нищо моят опит може да е полезен за някого  Simple Smile

# 364
Да права си, но пак казвам за пръв път ще летим с тях. В интерес на истината си мислех, че в процеса на резервация ще ме попита как да се изпишат имената.

Така е. А на какъв език разпечатваш бордните карти? Ако си на английски и е така, можеш да минеш на български и да видиш като ги разпечаташ/запазиш на компютъра, как са изписани имената.
По същия начин, ако имаш чекиран багаж- като разпечатваш на български, той не се вижда никъде по БК, а ако си на английски- го изписва под часа на затварянето на гейта.

# 365

По принцип пита как се пишат имената, още като купувате билета. После вече не се сменят

# 366
# 367

По принцип пита как се пишат имената, още като купувате билета. После вече не се сменят

Данни за пътник

Моля, въвеждайте имената, както са изписани на паспорта или документа за пътуване.

Те са изписани и на български (на кирилица), който е официален език в ЕС... Ха сега де. Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 15:53 от Galettta

# 368
  • Луната
Скоро ще летя с тях до Ливърпул и ще разказвам след това... Simple Smile
Благодаря на Брадли за темата bouquet

# 369
Здравейте,
Знам, че преди няколко страници се обсъждаше храната предлагана от лоукост компаниите .... но все пак да попитам може ли да си купиш нещо за ядене и пиене и какви са цените ?
Благодаря.

# 370
Можеш да си купиш. Сандвич, кроасан, ядки, кексчета, вода и безалкохолни. Водата е 3 евро, сандвичите  4-5, кроасаните 3-3,50 евро. Не помня съвсем точно, защото последния път бяха свършили закуските на борда (вечерен полет) и продаваха само безалкохолни, ядки, кексчета и чипс. Това за Райън, за Уиз положението е подобно.

# 371
  • София
Добро утро,
За нас дойде деня на полета. Имам 2 въпроса:
Дамската ми чанта е с размери - 34/29/12 ще имам ли проблем тъй като на бордната карта размера упоменат е 35/20/20.

Мога ли да нося инхалатор? Детето е с кашлица и трябва да и правя инхалации + лекарствата, които пие.

След като онлайн си направихме чек ин ОК ли е към 13 ч. да сме на летището при положение, че полета ни е 14:30 ч.

# 372
Добро утро,
Дамската ми чанта е с размери - 34/29/12 ще имам ли проблем тъй като на бордната карта размера упоменат е 35/20/20.

Мога ли да нося инхалатор? Детето е с кашлица и трябва да и правя инхалации + лекарствата, които пие.

След като онлайн си направихме чек ин ОК ли е към 13 ч. да сме на летището при положение, че полета ни е 14:30 ч.

Относно чантата- по- скоро няма да Ви направят проблем, но не мога да бъда сигурна. Лекарствата също трябва да са в пликче, което се запечатва (от тези за сандвичи). Ако нямате- преди секюрити чека има. За лекарствата искат рецепта (или поне питат дали имате). Ако нямате чекиран багаж и сте само с ръчен- 13,00 ч. е ОК. Но ако имате и голям- хубаво е да отидете по- рано, защото и там има опашка (въпреки, че не повече от 10 човека имахме чекиран багаж- явно някои се бяха наредили, защото не знаеха, че може да минат директно напред...).

# 373
  • София
Добро утро,

Относно чантата- по- скоро няма да Ви направят проблем, но не мога да бъда сигурна. Лекарствата също трябва да са в пликче, което се запечатва (от тези за сандвичи). Ако нямате- преди секюрити чека има. За лекарствата искат рецепта (или поне питат дали имате). Ако нямате чекиран багаж и сте само с ръчен- 13,00 ч. е ОК. Но ако имате и голям- хубаво е да отидете по- рано, защото и там има опашка (въпреки, че не повече от 10 човека имахме чекиран багаж- явно някои се бяха наредили, защото не знаеха, че може да минат директно напред...).

Нямаме чекиран. Само с ръчен сме. Лекарствата са в прозрачно затварящо се пликче. Взех и рецептата и книжката.
Оправяме се и ще тръгнем по рано за всеки случай.

# 374
Нямаме чекиран. Само с ръчен сме. Лекарствата са в прозрачно затварящо се пликче. Взех и рецептата и книжката.
Оправяме се и ще тръгнем по рано за всеки случай.

Да пожелаем приятен полет тогава! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт