RYANAIR - 4

• 111 697
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Определящ е самолетния билет.Особено за далечХотелите не са проблем с лопата да ги ринеш.
Съгласна, ако говориш за цената. Но не е определящ за дестинация и време - не при всички и със сигурност не при мен  Peace

# 706
Здравейте,
Надявам се скоро Раян да пуснат и полети до Букурещ.
Защото с Таром цените са просто нереално високи. В момента София - Букурещ отиване и връщане е около 800 лв. (390 евро) #Crazy  #Crazy newsm78

Мими

# 707
  • Русе
Аз викам едно летище в Русе да си направят, че свтобуса до Сф по-скъп от самолетния билет

# 708
Привет! Днес си направихме рецервация на билети чрез сайта на rayan air за софия - мадрид, другия месец. На имейла обаче не получихме бордни карти. А само достъп за регистарция на сайта и дата и номер на полета. Искам да попитам тези бордни карти на имейла ли ще ми дойдат и кога? И как става онлайн чекирането?

# 709
  • София
Бордните карти ще се генерират след като се чекирате. А чек-ин можете да направите в зависимост от това дали сте закупили места - 1 месец преди полета, ако не сте закупили места - 4 дни преди полета.

# 710
Съжалявам за първи път поръчвам онлайн билети и за  първи път ще пътувам със самолет. Не разбрах за това чекиране. Не сме плащалли за определени места, защото иначе май е по 8 евро да си избереш. Значи няма да ни дойдат бордни карти на пощата, така ли? А как става чекирането 4 дни преди полета от сайта ли?

# 711
Райън ще ти изпратят мейл кога започва чекирането. Влизаш в резервацията и въвеждаш паспортните данни на всички пътуващи. От авиокомпанията ще ти дадат места по тяхно усмотрение, щом не си платила допълнително (може и да не сте един до друг). Издават ти бордна карта с тези данни. Принтираш я или я запазваш от мобилно приложение на телефона, защото на летището ще ти трябва.

# 712
А това кога ли ще стане? Кога я пращат? И данните в сайта където закупих билетите ли се попълват? Мн благодаря за отг....

# 713
4 дни преди полета. Да, в сайта на Райън. Ще можеш да влезеш с клик директно през напомнящия мейл, който те ще ти изпратят.
Преди това вероятно ще получиш и други мейли, в които ще те приканват да си купиш запазени места (с такива чекирането може да стане 30 дни преди полета) Simple Smile ако не искаш такива, просто ги игнорираш.

# 714
А това кога ли ще стане? Кога я пращат? И данните в сайта където закупих билетите ли се попълват? Мн благодаря за отг....

Вие всъщност от кой сайт сте си купили билетите? Защото много хора се бъркат и "минават" през esky..., където има една такса обработка и н'нам какво си 18€.  Както и да е. Имате номер на резервация- букви и цифри. Чрез него и мейла си в менюто отгоре "Управлявам" на страницата на www.ryanair.com може да си влезете в резервацията, да си купите места или багаж, ако решите, застраховка и т.н.
Имайте предвид, че ако обратния ви полет е повече от 4 дни от първия, ще трябва да се чекирате някъде там и евентуално да рапечатвате бордните карти (или ще ги имате в приложението, ако сте го свалили). На летището струва пари. Всъщност запознайте се с тарифите на Ryanair, за да не сте изненадани после: https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/fees

Прочетете 1-я пост- доста неща са обяснени там. И не се шашкайте- другия път ще е по- лесно. Wink

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 20:40 от Galettta

# 715
Здравейте,
Надявам се скоро Раян да пуснат и полети до Букурещ.
Защото с Таром цените са просто нереално високи. В момента София - Букурещ отиване и връщане е около 800 лв. (390 евро) #Crazy  #Crazy newsm78

Мими

Къде ги видяхте тези 390€? Пуснах случайни дати на сайта на Таром (декември и февруари) и цените бяха 145- 146€ и 115€ на човек отиване и връщане. Дори ноември (след седмица) е 225€. Не, че е малко, но не е 390€.

# 716
Здравейте!
Някой би ли ми обяснил при чекиране кое трябва да се избере: Passport и някаква National ID Card или нещо подобно, забравих. Също така какво трябва да е това второто?

Почти съм сигурен, че ми трябва  на мен Passport, а не другото, но да питам Simple Smile

# 717
National ID Card е лична карта. Така че, ако пътувате с такава, избирате втората опция.

# 718

Вие всъщност от кой сайт сте си купили билетите? Защото много хора се бъркат и "минават" през esky..., където има една такса обработка и н'нам какво си 18€.  Както и да е. Имате номер на резервация- букви и цифри. Чрез него и мейла си в менюто отгоре "Управлявам" на страницата на www.ryanair.com може да си влезете в резервацията, да си купите места или багаж, ако решите, застраховка и т.н.
Имайте предвид, че ако обратния ви полет е повече от 4 дни от първия, ще трябва да се чекирате някъде там и евентуално да рапечатвате бордните карти (или ще ги имате в приложението, ако сте го свалили). На летището струва пари. Всъщност запознайте се с тарифите на Ryanair, за да не сте изненадани после: https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/fees

Прочетете 1-я пост- доста неща са обяснени там. И не се шашкайте- другия път ще е по- лесно. Wink

Мерси за отговора, билетите закупихем от сайта на райън. От опцията управлявам в сайта, нищо не  ми дава да си избера. Само пише предстоящото ми пътуване. и регистрирането отговаря на 19 ноември. така пише, а аз вчера се регистрирах след като ги поръчах. Не знам дано не пропускам нещо и всичко да се прецака. И даже долу пише- все още не сте избрали никакви пътувания.

# 719
Мерси за отговора, билетите закупихем от сайта на райън. От опцията управлявам в сайта, нищо не  ми дава да си избера. Само пише предстоящото ми пътуване. и регистрирането отговаря на 19 ноември. така пише, а аз вчера се регистрирах след като ги поръчах. Не знам дано не пропускам нещо и всичко да се прецака. И даже долу пише- все още не сте избрали никакви пътувания.

Може би  бъркате регистрация в смисъл на check-in (тоест, чекиране на чист български Simple Smile)  с регистрация на потребител в сайта на Райън, с която си купувате билетите. Доколкото разбирам, вчера сте се регистрирали като потребител в сайта с юзър нейм и парола, а на 19 ще отворят вашия полет за чекиране (регистрация за конкретния полет и бордова карта). Освен това, Райън ще ви пратят е-мейл, когато отворят за чекиране вашия полет.

В интерес на истината, сайтът на Райън е малко смотан, на мен последния път след чекиране на единия билет се получи объркване на бордовата карта и се наложи да ползвам чата (на английски), за да ми пратят нова. Но там са много любезни и се оправихме сравнително бързо. 

Общи условия

Активация на акаунт