Майчинството счетоводно-71

• 65 046
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Здравей те.Искам да попитам нещо.Аз съм в 3ти месец от бременноста ,до септември бях на борсата от тогава съм безработна.Мога ли по някакъв начин да се самоосигурявам или какво да направя за да получава по високо майчинство и да е 2г?А не от държавата минималното за 1г.

# 91
  • В полите на Пирин планина
Здравей те.Искам да попитам нещо.Аз съм в 3ти месец от бременноста ,до септември бях на борсата от тогава съм безработна.Мога ли по някакъв начин да се самоосигурявам или какво да направя за да получава по високо майчинство и да е 2г?А не от държавата минималното за 1г.

Самоосигуряват се самоосигуряващите се лица, съгласно КСО. За да си такова е нужно да осъществяваш някаква дейност - примерно свободна професия или да си собственик на ЕТ, управител в ЕООД/ООД.
Можеш да помислиш за фиктивен трудов договор в някаква фирма, но по-добре малко преди излизане в майчинство, 45 дни преди термин.  Peace

# 92
http://accountingnews.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D … %BD%D0%B5-71.html
Във връзка с " Кога бъдещата майката има право на обезщетение" актуализирано към 2016

# 93
  • Пловдив
Здравейте! В момента съм в четвъртия месец, като съм ползвала 60 дни болнични. Чувствам се малко по-добре и обмислям вариант следващия или по-следващия месец да се върна на работа, ако АГ-то не каже, че не е препоръчително. Как ще ми се отрази връщането на работа при евентуален последващ болничен (ако се наложи) и как ще се отрази това на майчинството впоследствие? Знам, че е по-добре да си продължавам болничните до края, но се изкушавам да пробвам да се върна на работа.

# 94
Здравейте. В отпуск съм за гледане на дете до 2 год., който изтича на 30 ноември 2016г.
Ще започвам работа на 24 октомври при друг работодател. Освен прекратяване на договора със стария работодател, какви документи са необходими за прекратяване на отпуска за гледане на дете? На стария работодател ли да се представят или на новия?(единият трудов дог. се прекратява на 24.10, а другият започва от 24.10.2016, т.е. няма прекъсване.)Благодаря предварително

# 95
Здравейте! В момента съм в четвъртия месец, като съм ползвала 60 дни болнични. Чувствам се малко по-добре и обмислям вариант следващия или по-следващия месец да се върна на работа, ако АГ-то не каже, че не е препоръчително. Как ще ми се отрази връщането на работа при евентуален последващ болничен (ако се наложи) и как ще се отрази това на майчинството впоследствие? Знам, че е по-добре да си продължавам болничните до края, но се изкушавам да пробвам да се върна на работа.

В грешка сте, ако мислите, че прекъсването на периода на ползване на отпуск по болест влияе върху бъдещите обезщетения. Единствено осиг. доход има значение.

Здравейте. В отпуск съм за гледане на дете до 2 год., който изтича на 30 ноември 2016г.
Ще започвам работа на 24 октомври при друг работодател. Освен прекратяване на договора със стария работодател, какви документи са необходими за прекратяване на отпуска за гледане на дете? На стария работодател ли да се представят или на новия?(единият трудов дог. се прекратява на 24.10, а другият започва от 24.10.2016, т.е. няма прекъсване.)Благодаря предварително

Приложение №8 при новия работодател, за да получавате 1/2 от обезщетение то за гледане на дете до 2 год. възраст и Приложение №7, в частта за промяна на обестоятелствата, защото договорът се прекратява.

# 96
Благодаря много за бързия отговор.
Само едно уточнение - Приложение 7 (за промяна обстоятелствата) при стария или при новия работодател?

# 97
Благодаря много за бързия отговор.
Само едно уточнение - Приложение 7 (за промяна обстоятелствата) при стария или при новия работодател?

При стария.

# 98
Здравейте мами!
Бихте ли ми казали дали ЛКК може да издава болничен със задна дата и къде в пловдив има комисии? Става въпрос за удължаване на болничен, преди месец лежах с кървене в болница и сега трябва да си продължа болничният.

# 99
  • Пловдив
Здравейте мами!
Бихте ли ми казали дали ЛКК може да издава болничен със задна дата и къде в пловдив има комисии? Става въпрос за удължаване на болничен, преди месец лежах с кървене в болница и сега трябва да си продължа болничният.

Знам за АГ комисии в ДКЦ то в Смирненски до Каспела,МЦ Хипократ,Селена,Торакс.В ДКЦ то в Тракия също трябва да има
Може да ти издадат болничен с начална задна дата,да

# 100
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Здравейте.Не съм сигурна,че въпросът ми е за тук,моля да ме извините ако не е.
Получаването на майчинство брои ли се за доход при изчисляването на семейния доход за получаване на детски помощи?

# 101
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да, брои се.

# 102
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Благодаря Hug

# 103
Някой има ли информация кога ще пуснат детските за този месец?

# 104
Някой има ли информация кога ще пуснат детските за този месец?

От днес са започнали преводите.

Общи условия

Активация на акаунт