90-дневна диета – килцата стопи и фиданка стани! - тема 349

• 40 762
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Адорейшън честит имен ден на твоят половин - да ти е жив и здрави много да се обичате Heart Eyes
Джулс защо и варивата да не са полезни  newsm78

# 661
аз точно от 90ДД се научих да не ям тестено и сладко. Е, ям, но много по-рядко и не в такива количества, каквито си позволявах преди. Например веднъж месечно на едно хранене ще си позволя баница или на Великден козунак, чат пат по някое шоколадче и така. А и докато правех 90ДД и двете врътки плюс режим почивка, тестени ядях само във вгх ден. Наистина е много подхлъзващо това, че могат да се хапват филийки, дори и пълнозърнест хляб към белтъчен и ден варива  Peace Трябва много да се внимава и да се следят количествата, ако се цели сваляне на килограми.

Joy Joy Joy

# 662
  • Targovishte
АДЮРЕЙШЪН  Hug Hug Честит празник, да ти е жив и здрав!  bouquet

No me ames  Hug Hug прочетох, но забравих да пиша  Hug Hug

# 663
  • Русе
Джулс защо и варивата да не са полезни  newsm78
Heart Eyes
Скрит текст:
Защото и те съдържат доста вгх и действат по същият начин на инсулина както вгх, плюс други там некви неща за чревната лигавица имаше( бобовите)... Аз ги избягвам (бобовите) щот не ми действат добре. Не, че не обичам, но не ми липсват...  Flutter Разбира се, веднъж в годината, бих хапнала боб, ориз, ако нямам друг избор...

Жгмъци, ще нагодиш нещата. Без сладко май никой не може.  Grinning.... Heart Eyes

# 664
  • София
Аз точно заради позволените въглехидрати обожавам 90ДД, знаех си че в определения ден е позволено и търпеливо си го изчаквах. Сега, като аз трябва да определям ми е много трудно, защото постоянно съм гладна...

# 665
  • Берлин
Ей ме и мен. Честити да са празнуващите  Hug

Днес след банана ме чака смокинов сладкиш за обяд и вечеря.

Джулс, снощи бях
Скрит текст:
на почистване на зъбен камък. Няма такова чистене /имам огромен опит във всякакви кабинети в БГ заради пародонтит и последваща по тази причина операция/. 1во - при зъболекаря тук се лежи, седнал на стола си само,когато обсъждаш нещо с него. Почистването беше уникално добро - дори и вътрешната страна на горните зъби, което само веднъж ми се е случвало в БГ. След процедурата - намазаха ми обилно устните с вазелин, дадоха ми предпазни очила и минаха зъб по зъб с нещо, което наричам аз пароструйка. Чак мозъка ми издуха /но апетита не/. След това затоплена хавлийка за лицето след якото пръскане. 2 гела - един дезинфект и малко след него още един с невероятно свежо усещане /не разбрах той за какво е/. Здравната каса тук поема всякакви снимки, обикновени бели пломби, вадене на зъб - нещо,което в БГ е ...не е за говорене. Отделно си имаме зъбни застраховки - едната включва профилактика.Цената е 9,76 на месец - покрива контролни прегледи + 2 пъти годишно чистене на зъбен камък /цената на процедурата иначе е от 70 евро нагоре/. Другата застраховка е 19,28 на месец. За мен е с акцент мостове и корони. Тя изплаща лечение 8 месеца след сключването й /за да няма планирано лечение/, 1та година 500 евро, 2та година 1000 и след 3тата забравих. След 5 години с тази застраховка имаш статут на частен пациент - т.е. лечението извън Касата се покрива от застраховката.
Допълвам, че съпровождащо лекарствено лечение също се поема от касата. Имах преди няколко месеца джоб с много болки. Последва снимка, чистене, антибиотик - всичко по Каса.
За сравнение - предстои ми да правя мост. Обикновен - 400 евро, с бял зъб във видимия край 607 евро, целия бял - 1080 евро. Цените са в пъти по-високи от БГ, но за тукашния стандарт и възможности за ползване на Каса+зъбна зстраховка - супер.
Освен зъболечението в легнало положение, впечатлена съм,че всяка практика си има рентген, рецепция, сестра...Не е като в БГ едно гаражче например, в което докторът е с всички роли и те праща на рентген някъде си....Освен това - идеята на зъбната застраховка е да планираш зъболечението, а не да се работи на парче и в случай на болка.
За здравеопазване даже не е за описване. При избора си да съм тук на 1во място мога да сложа здравеопазването в графата с плюсове.

После пак ще ви нагледам  Laughing

# 666
  • Русе
Папурче  Heart Eyes ,
Скрит текст:
в Бг в съвестните клиники може и да намериш такова обслужване. Относно каса, няма да коментирам. Но то е ясно, че сме много далеч от истината. В Джърмъни са го измиcлили отдавна.
За съжаление, не всеки зъболекар може да си позволи рентген в кабинета и всякви такива технически екстри, за това пак държавата е виновна, защото не помага в това отношение, не създава условия за такова оборудване. Радвам се, че си доволна. Това е най-важното.  Flutter

Жгмъци, трябва да си озаптиш глада.... И аз така бях като спрях 90 дд, 2-3 месеца ме държа..... ooooh!

# 667
  • София
Трябва Джулс, спор няма.  Laughing

Папурче, моя приятелка се върна от Англия в Германия заради здравеопазването. Така, като те чета не е сбъркала. Тя имаше други неволи не зъбни...

Хапнах си яйцата с праз и салата и след малко ще се понасям към НАП.  ooooh!

# 668
Леле Папурче кви са тия цени?  #Crazy Аз зимата правих мост и си мислех, че са ми взели много пари ooooh!

девойки и ти младежо  Wink

и ние сме така, нали  hahaha

# 669
  • Русе
Хайде, време за кафенциии  Whistling

или чайче  Flutter

Но ме хайде сега....  Laughing
Виж, и канелка съм ти турила.... Flutter

# 670
  • Targovishte
БАНДА  bouquet Искам да ви споделя, че съм много горд от себе си. След като преди повече от една година успях да си направя катък с всички подробности в багажника на колата, днес си сготвих в офиса и си хапнах топло и вкусно.

Скрит текст:
Сушените гъби първо ги киснах почти 40 минути, после ги сложих върху кускуса и така му налях топлата вода.
Ето как изглежда като е сухо, преди да го залея:

Тук кускусът е вече готов:

Тук вече си направих и салатата и това е окончателния вид на обяда:

Снимките не са много сполучливи, но можете все пак да добиете представа. Изненадах се от страхотния вкус, който се получи без варене. И си хапнах топло на обяд, което не ми се случва често. Кускуса го подправих със сол и черен пипер , сложих и струйка зехтин. Може би трябваше наистина да сложа по-малко кускус, защото това определено ми дойде в повече, но не го хвърлих, де.

Дано и вашия обяд е бил поне толкова вкусен и засищащ.

НО МЕ АМЕС  Hug hahaha и аз така  Joy

ДЖУЛ  Hug Hug взимам си едно чайче, благодаря  Hug

# 671
  • Бургас
Тощу що "сготвих" кафенцИ за мен и моите момци.Петък е, да ги поглезя малко, така че Джулкиното го оставям за останалите кукумявчици Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Що пък, кукмявчици, ами не знам, щото са сладички Laughing

# 672
олелелееее кафенце с канела ммммм  Heart Eyes Hug

чакайте да се редактирам  Grinning
някой да дойде и да ме спре, че да престана да се тъпча с грозде  Embarassed както съм го подхванала килото замина  ooooh!

# 673
  • Русе
Вкусно изглежда Курдооов....  Hug
Оооо, и моя ще бъде, да..След малку....
Скрит текст:
Пица с блат от яйца и крема сирене.  Crazy

така че Джулкиното го оставям за останалите кукумявчици Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Що пък, кукмявчици, ами не знам, щото са сладички Laughing
Joy  Joy  Joy

# 674
Juliette14 за сладкото май само аз съм шантава ? Да не видя сладко , шоколад или захар. От малка Simple Smile Майка ми и баща ми ми ядоха шоколадите защото иначе седяха и събираха прах Simple Smile

КУРДОВ Браво направо завидях. Аз не мога да смогна да ям  цял ден. Чак сега се дотътрих до офиса че да ям.

Иначе днес ми е Витаминен ден - за сега съм на салата с маааалко зехтин и имам един банан и една ябълка.  smile3512    как ще го изкарам този ден не знам . Голям глад ме гони ама няма да се давам!

Общи условия

Активация на акаунт