Читав фризьор-колорист в София – съществува ли изобщо такова "животно"? :D

• 2 844
  • 8
  •   1
Отговори
  • Sofia
   Здравейте! Simple Smile От много време се опитвам да попадна на добър фризьор-колорист. За съжаление, опитите ми да намеря профеционалист, от чиято работа съм доволна, към момента не се увенчават с успех. Попадала съм на подобни теми във форума, но по една или друга причина, препоръчаните колористи не са ми допадали. Не търся някакви специални ефекти и при това положение, наистина недоумявам защо е толкова трудно да постигна желания нюанс... Всеки път оставям по около 150 лв. в салона, а резултатът е далеч от това, което искам, макар да е работено "по снимка" – косата ми просто е с видимо различен цвят от този, който е трябвало да се получи като краен ефект.

Сякаш съм чувала добри отзиви за "Фетиш", но 1-во, предполагам, че цените там никак няма да са бюджетни, а психологическата ми граница е около 180 лв. за боядисване, Laughing ; 2-ро, не знам дали ще се доредя да си запиша час за близките 2-3 седмици, понеже съм чувала, че това е доста трудна задача.

Много държа фризьорът да е любезен и отзивчив към нуждите на клиента, а също така да работи с професионални бои (L'Oréal, Goldwell или нещо друго от този клас). bouquet

# 1
а какъв е желания от теб цвят? питам, защото когато аз търсех колорист, се оказа, че някой ставали за блондинки, а други - за червенокоси, явно и там има специализация  Laughing на мен ми трябваше драстична промяна - от черно със синкав оттенък до скандинавско русо. естествено, не от раз, но исках да отида при някой, който бавно, последователно и без поражения ще успее да стигне до крайния резултат.

# 2
  • Sofia
   Ами, в сферата на червеникавото е, в никакъв случай не е трудно постижим, защото моят естествен цвят е доста близък до това, което искам. Laughing Иначе, мен лично драстичните промени в цвета хич не могат да ме уплашат – макар да съм брюнетка, близо 10 години бях платинено руса, а съм с коса почти до кръста. Mr. Green

# 3
  • София
Моят опит показва, че не е никак лесно това с цветовете, почти невъзможно.Не само,че не могат да докарат цвят, който да ми хареса, но след една седмица започват едни червеникави или пък оранжеви отенъци, които аз не искам.Винаги когато седна да ме боядисват казвам искам кафяв цвят на синя основа без никакви топли отенъци, защото още преди много години съм си правила цветен анализ и изрично знам какви цветове с какви нюанси ми отиват.Показва ми се някакъв каталог, но резултата не е като мострата в него.Ако ги попиташ веднага имат обяснение, че мострата е боядисана руса коса.Аз няма да се изруся, за да ми докарат евентуално желания цвят на косата.
Най-неприятното е, че давам пари колкото една пенсия и накрая нищо.

# 4
  • Sofia
Най-неприятното е, че давам пари колкото една пенсия и накрая нищо.

Именно... Sad Това ми действа много демотивиращо – вместо да отида и да се поглезя, прекарвайки 2-3 приятни ча́са във фризьорския салон, наслаждавайки се на усещането от новия нюанс, си тръгвам леко разочарована и олекнала с немалка сума. Rolling Eyes Обмислях възможността да започна да се боядисвам самичка, вкъщи, с професионални бои, но ме е страх съвсем да не се окепазя. До днес тая бегли надежди, че все някъде има професионалист, който се справя отлично с догаждането на перфектния цвят, но просто все още не съм успяла да го открия. Laughing Дали?

# 5
The Black Cat , за мен добър колорист е Любен Николов от Луксор , мисля че в интернет можеш да намериш информация за него.
Работи само с качествени материали  bouquet

# 6
  • Sofia
   Благодаря за препоръката. Simple Smile "Луксор" беше салонът, в който работи Ивайло Колев, нали? Познавам го само от снимките в нета.

# 7
  Благодаря за препоръката. Simple Smile "Луксор" беше салонът, в който работи Ивайло Колев, нали? Познавам го само от снимките в нета.

Той отдавна вече не е там, иначе да това е салонът Simple Smile

# 8
  • Sofia
   Ясно, мерси за инфото. Hug

Общи условия

Активация на акаунт