Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 11

• 75 324
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
"Хематолог" всъщност е относително широко понятие. Пишещите в тази тема посещават хематолози, специализирани в областта на хемостазата и тромбофилиите. Затова повечето не могат да дадат препоръка.

# 361
  • София
Ок.Ще търся на друго място,мерси!

# 362
Бебка смени н Клексан, това са трите препарата-Фраксипарин, Клексан и Зибор, само, че за Зибор трябва да ти уточни доктора дозата.Клексан изключително рядко прави подобни алергични реакции, мойте от Фраксито бяха абсолютно същите на ръцете, няма значение къде го поставях.Клексана само ми реши проблема и до сега не ми е правил никакви алергични реакции.

# 363
Стелартоа, аз се боря и обикалям по хематолози.
С каквото мога ще ти бъда полезна.

# 364
Оххххх, Molssi искам да опитам, но никъде не намирам Sad Sad Sad От къде го купуваш ???

Днес питах една мед сестра, показах й всички топчета и отоци.
Не съм биела правилно ...
Каза ми да вадя въздуха и да бия под ъгъл.
Еми два пъти опитах, но веднага излиза капка и спирам.
Явно има вещество в основата при иглата и излиза веднага....
Тя днес ми каза, няма проблем. Като излезе тази първа капка, започва да излиза въздуха и бавничко го изкарваш.
Да де, ама нали уж да не изкараваме от веществото, че може да не стигне дозата  newsm78

# 365
Аз вадя въздух и бия под ъгъл, и пак имам топчета....така че, така е. Ще издържим, то не остана #2gunfire #2gunfire
 А тази капчица и при мен излиза, чак толкова ли е да е страшна, ако се изгуби?
Аз съм забелязала,че и накрая като изкарвам иглата, има една капка.. винаги натискам до края уж да влезе всичко... но винаги имам капка отвън...

# 366
Момичета , вдига се спринцовката с иглата на горе и се почуква докато мехурчето въздух изкочи най- отгоре и тогава се изкарва въздуха. Спирате да изтласквате буталото след като излезе първата капка след въздуха. Това важи за всички видове вещества в спринцовки

# 367
Alja98 , аз точно така правих два дни подред.
Почуквах десет пъти. Виждам как лекарството е най-отдолу, после се вижда въздуха.
Викам си лесно е, започвам да изкарвам, НОООО веднага излиза капка - явно има в иглата и около нея.
Няма как да не изкарам капка и да продължа с въздуха до основното лекарство.
Аз затова като видях, че излиза капка и спрях въобще да опитвам.
И пак си вкарах с въздуха ...

rose91green, аре стига бе - еми значи не е в това причината Sad

# 368
Бебка отиди в най-близкото Аг или вътрешно отделение и помоли да ти поставят Клексан, в болниците има и се намират и  читави лекари, които са склонни да съдействат-гинеколози или хематолози.Ще видиш, просто ги помоли да ти поставят поне една, за да видиш, че няма да имаш проблем от него.По принцип съм го взимала най-често от Марешки с рецепта и поръчка или в най-големите кризи от Турция.
От къде си?Всяка най-близка граница при която можеш да откриеш аптека го има наличен-например Одрин или на сръбската граница първото населено място или Гърция, за това питам от къде си?Продават момичетата по няколко групи, мисля, че по-напред ти бяха посочили групи, в които ги има лекарствата.
Начина или мястото на поставяне не причиняват плюските, които си снимала няколко пъти го казвам вече, това си е местна алергична реакция и повярвай ми няма да спре.Така, че намери начин да пробваш с Клексана и ако е безпроблемен си го внеси от най-близката граница или от някоя група. bouquet

# 369
От Плевен съм - ще пробвам в Румъния - най-близо ми е Simple Smile
Много  ти благодаря, ще търся непременно !
Дотогава ще се дупча и ще си се подувам Sad

# 370
От Плевен съм - ще пробвам в Румъния - най-близо ми е Simple Smile
Много  ти благодаря, ще търся непременно !
Дотогава ще се дупча и ще си се подувам Sad
За Румъния също знам, че има само, че с рецепта задължително,за да няма проблеми и да не върнат този, който ще взима.Кажи на доктора да го изпише на латиница Clexane, а и в Кирма има Клексан с 90% сигурност, ако намериш някой познат ще е от полза според мен.Стискам палци да намериш бързо, за да спре този кошмар Peace

# 371
  • София
Бебка, успокой се малко първо. Alja перфектно ти обясни как става, не се тръшкай за някаква капка, всички мед.сестри изкарват капка и тогава бият.Спри да си инжектираш фраксито с въздух, защото освен дискомфортно това е и опасно. И започни най- накрая в ръцете да слагаш, там е сто пъто по- добре от краката.

# 372
Не знам защо в инвазивна не махаха въздуха.newsm78

# 373
Аз пък не знам защо 5 страници се занимаваме и дъвчем едно и също. Една капка излизала. Е, и ?
Да отиде бебка да говори с д-ра си, да ѝ смени фраксито с клексан/зибор и да се оправят нещата.
Ние тук нито сме лекари, нито по наша препоръка е редно тя, без да говори с д-ра си, да си самоназначава преминаване на клексан.

# 374
  • София
Ох, като чета как смело всички препоръчват минаване на Клексан... Моля ви, хора, къде се намира този пуст клексан  #Cussing out Обиколила съм всяка аптека в София, която срещна, и всички са категорични, че Клексан в аптечната мрежа няма от поне 6 месеца.... От Румъния ми намериха само Фракси, там също не ми намериха Клексан. Предвид, че все още съм след ембриотрансфер и дори не знам дали се е хванало нещо, не ми се тръгва чак до Турция, за да го търся... Аз нямам алергични реакции засега, но въпреки че изпробвах всички възможни начини на поставяне, резултатът винаги е един и същ - тъмно лилаво петно, с големина на дребна монета и твърда топка под него. Мога лесно да преброя точно колко инжекции съм си поставила  Laughing Колко стимулационни инжекции съм си слагала, никога нищо не е било толкова кошмарно  Sad

Общи условия

Активация на акаунт