Първокласници 2016/2017 уч. г. - тема 4

• 69 213
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
АниММ, дай му активен въглен. Изхвърля всичко и става за деца. Наистина пусни един сигнал  Thinking

# 286
Сега е по-добре поне спря да повръща само лежи.Учителката му каза,че и тя се съмнява за проблем от стола и ще правят нещо.

# 287
Благодаря за темата! bouquet

ПГУ е задължителна, дали в ДГ или в училище. Тогава е времето децата да се научат да ред, организация на учебния процес, да седят определено време седнали и съсредоточени. Първи клас тези знания вече трябва да са усвоени, за да се учат на четмо и писмо.

Хич не ми се иска да чета такива заглавия като преди 2 дни: "Първокласничка прободе с молив в окото съученик", където инцидента е бил по невнимание.

Но децата да са затворени 8 часа в училище е повече от кошмарно.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 14:36 от Нeм

# 288
Ани, коремните вируси са много бързо разпространяващи се. Миналата година в рамките на 12 часа цялото ми семейство се натръшка с повръщане. Вирус. Много досаден е обикновено, но минава бързо.

Не напразно първите уроци в учебника по "Роден край" са на тема поведение.

# 289
  • София
Вчера в класа на дъщеря ми са били 15 деца от 28... Повръщане и температура... Синът ми беше така пък в неделя, а той е в градина, на колежка и двете деца /пак така градина и у-ще/, та "летен"вирус има по никое време.

Поне бързо минава, на другия ден и двамата беснееха като за 4ма...

# 290
  • в огледалото на живота
Помагайте... Praynig
Току що получих обаждане от класната,че са открили гниди на дете от  класа на дъщеря ми...ужас направо... #Crazy
Моята е с коса под дупето,гъста и къдрава и не искам и да си помислям дори по нататък какво може да следва...
Споделете изпитано нещо с което да мажа профилактично,но да е с ефект наистина Praynig
Никога такава гад не ни е спохождала нито нея,нито баткото.
В тих ужас съм...

# 291
  • Велико Търново
~Dev~, много неприятно. Отиди в някоя аптека има подходящи шампоани, спрейове за коса, дори и гребени. Успех!

# 292
  • София
Преди две седмици няколко деца от класа на дъщеря ми се натръшкаха с коремни болки, разстройство и повъщане, без температура. Според педиатърката не беше вирус, а нещо от храната. Спрях я от училище за два дни, а после седмица и половина беше с храна от вкъщи. Не е имала проблеми. Никой от нас вкъщи не се тръшна с подобни симптоми. От вчера пак има бум в училището, родителите масово се оплакват. Диана е добре този път, макар че е с купони за стола (тя ме помоли, защото беше единственото дете с храна от вкъщи и реших да дам още един шанс на стола; но пък забраних да яде от безплатните закуски).  Rolling Eyes

Колкото до въшките, през лятото и щерката, та и аз с нея, придобихме въшки. Пробвах 2 вида шампоани, пощих всеки ден в продължение на седмици. Айде, въшките измират, но гнидите са много издръжливи същества. От опит, спрея на Pranarom се оказа най-ефикасен. Става и за профилактика (като парфюм, зад ушите, 2 пъти в седмицата), освен това беше супер ефективен срещу комари, изобщо не са ни доближавали това лято.  Crazy Гнидите трудно ги изгонихме. Най-ефективно се оказа мазането със следната маска - 40-50 мл кокосово масло (може всякакво, но това не ми мирише) плюс няколко капки масло от лавандула и масло от чаено дърво. Мажа вечерта прилежно, с памук, от корените, разресвам със ситните гребени, дето се продават с шампоаните против въшки, и оставям за цяла нощ. На другия ден разресвам прилежно пак и мия косата. И така 2-3 пъти, през 5-6 дни. Аз иначе се боядисах. И без това ми беше време.  bowuu

# 293
  • ВАРНА
~Dev~ , етерично масло от лавандула ми препоръчаха на мен
http://apteka.framar.bg/30038268/%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD% … -10-%D0%BC%D0%BB-

И в училището на дъщеря ми има въшки. Чувам и за други училища във Варна.  Sad

# 294
Като препатили да кажа и аз,мазах с газ,мас и оцет,сега превантивно слагам в шампоана капки Чаено Дърво,а в понеделник сутринта пръскам с Хедрин спрей,през седмицата косата не я мия,умишлено  Laughing

# 295
  • около Варна
За превенция от въшки ползвам това: HEDRIN PROTECT & GO спрей против въшки. Сякаш има полза, само един път се напълни дъщеря ми /борбата беше безмилостно жестока, с коса до кръста и мутирали неумиращи от нищо въшки, само пощене/. Когато въшляса беше ваканция и не я пръсках със спрея, сякаш че извън училище няма въшки  Laughing

Благодаря за тренажора, чудесен е!

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 19:36 от wiwi

# 296
Има и ел.гребен за борба с паразитите.

# 297
  • Пловдив
Има и ел.гребен за борба с паразитите.

Ето това е попадение.С две девойки,с дълги коси май трябва да инвестирам в него

Въшки има и при нас.Мажа всеки ден зад ушите с масло от чаено дърво.Засега не е прилепнала.Имаме въшкаво дето в класа.Майката каза,че го е пръскала с Хидрин Протект енд Гоу профилактично и пак е прихванало

# 298
Минала година имаше много въшки в класа на сина ми. Той е с къса коса и профилактиката със спрейчето свърши работа. Обаче сега щерката ако прихване ще вземам и аз гребена. Първо ми се видя скъп, обаче то като сметнеш и мазилата не са евтини. Simple Smile

# 299
  • София
Току що получих обаждане от класната,че са открили гниди на дете от  класа на дъщеря ми...ужас направо... #Crazy
Моята е с коса под дупето,гъста и къдрава и не искам и да си помислям дори по нататък какво може да следва...
Споделете изпитано нещо с което да мажа профилактично,но да е с ефект наистина Praynig
Никога такава гад не ни е спохождала нито нея,нито баткото.
В тих ужас съм...

Леле, какви късметлии сте Simple Smile Въшките са масово явление напоследък. И по градини, и по училища. Има тема във форума по въпроса. Успех в борбата! Ние сме с електрически гребен, писала съм няколко пъти да споделям опит, доволна съм. С мазания докарахме пърхут, а и нещо тия съвсременни въшки са доста устойчиви. Миналата година е била направо епидемия, чак от МОН са спускали информация по училищата (споделено ми от приятелки). От превенцията Хедрин и масло чаено дърво не сработиха при нас  Tired
Темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=858292

Общи условия

Активация на акаунт