Първокласници 2016/2017 уч. г. - тема 4

• 68 719
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
знаете ли кои училища в Пловдив ще участват в състезанието по български език Любословие?
Понеже в нашето няма да има попитах дали може да се яви в друго училище. Отговориха, че не е проблем, но нямат списък с училищата все още, тъй като крайният срок за заявки е вторник.

# 571
Здравейте,
знаете ли кои училища в Пловдив ще участват в състезанието по български език Любословие?
И аз се интересувам от същото. Крайният срок за заявки мисля, че е понеделник, поне според  сайта е до 21.11.2016. В нашето училище няма да го има, защото нямало заявки. Съмнявам се обаче дали някой е казал, че има такова състезание.

# 572
Здравейте,
И аз се интересувам от същото. Крайният срок за заявки мисля, че е понеделник, поне според  сайта е до 21.11.2016. В нашето училище няма да го има, защото нямало заявки. Съмнявам се обаче дали някой е казал, че има такова състезание.

Аз ще говоря днес с госпожата дали е съгласна да се проведе при нас, тъй като няма изискване за минимален брой участници, но си търся и резервен вариант.
Звънях в 5 училища, дори не са чували за това състезание.

# 573
И мен ме интересува. Пишете ако научите нещо, а също и кое е училището ако се съгласят да се проведе.

# 574
Проблемът е, че състезанието се провежда в учебен ден след края на задължителните часове или както определи самото училище. За училището от таксата остава 1 лв, а трябва да осигурят зала, квестори, материали. Та явно не им се занимава. Аз питах още миналата седмица и от тогава чакам информация, ще вземат ли все пак  да го предложат на децата. При условие, че не е предложено, няма и как да има участници. Е до днес няма обявено такова състезание при нас.
Моята иска да се яви и на Коледното математическо състезание, което по моя информация трябва да е в началото на декември, но и затова няма информация при нас. Ако някой има идея дали в Пловдив може да се явиш някъде и на КМС, приемам идеите.

# 575
  • Sofia
Аз се боря за записване в това състезание от седмица. Мога да кажа със сигурност, че в София ще се проведе в 163-то в Дружба 2 и в 41-во, което се намирало някъде на ул. "Солунска". Говорих с ръководството на 163-то и ми казаха, че ще ми съдействат детето да се яви при тях. Говорих и с организаторите, стана ясно, че много училища нямат интерес, даже някаква директорка им казала, че не се интересува от българския, по-важна била математиката и само с мат. състезания се занимавали.
Ако искате списък на училищата, в които ще се провежда, най-добре пишете мейл, госпожата, с която говорих нямаше достъп до списъка и нямаше как да ми направи справката.
По принцип е трудно с явяването на състезания в учебно време.

# 576
  • София
 EliG ! Благодаря за споделената информация за намаленията днес в Хиполенд ! Купих чудесна игра за подарък, на която играем вкъщи и е познавателна! Peace
В нашето училище имаше състезание вчера по рисуване, бяхме платили 6 лева преди месец, предстои по математика и български.
Отделно ще има ескурзия до село Лозен за Коледно тържество. А днес имаше снимки за Коледни календари. Родителската среща е след седмица.

# 577
  • София
Ах, голям смях с тоя Лозен - и нашите зайци ще са там за коледното тържество - празник с аниматори и подарък, а не екскурзия го обявиха при нас. А който няма да ходи (таксата е 25 лв.), ще остане в училище да учи. Чак ми е любопитно какво точно и как ще им организират  newsm78

Моят човек отказва за момента състезания и не го натискам. Няколко пъти се наложи да пише домашни с баща си и станаха леки драми -  hahaha полето на тетрадката не видели (ЕЕЕЕЕЙЙЙЙ ТАКАВА забележка), смятали до 20 (а са на 8 ) и прочие  Joy Чат-пат вървят нещата, но нещо се дразнят прекалено много с няколко деца от класа и си се тревожа тихичко за него.

# 578
Някой успя ли да участва в състезанието "Любословие" в Пловдив? Как е било? При нас не го организираха. Състезанията, които се организирали били само към Съюза на началните учители.
Иначе вчера имахме родителска среща и вече е ясно къде ще бъде  Коледното тържество. Всички учителки на 1ви клас решили единодушно къде ще ги заведат и какво ще се включва в офертата. От нас се иска бележка, ако позволяваме и да заплатим сумата от 18 лв. Ако детето не участва, остава в училище с учителя от занималнята. Мероприятието ще се проведе по време на занималнята. Родителската среща беше за новите изисквания - портфолио на детето, избор на представител на родител в общото събрание/настоятелство или там, както се казва сега Училищното настоятелство, и превенцията на агресията в училище, та нямаше много време за нещо друго, но все пак като цяло госпожата - много доволна от класа, много добре се движели, всичко успявали да си направят в клас и да си напишат в занималнята. Само едни суперлативи, ще видим до кога ще бъде така Simple Smile.

# 579
Моля за помощ: Какво е условието на този тип задачи?
Скрит текст:

# 580
Сбора на двете долни квадратчета да дава резултата в горното квадратче.
Дано ме разбра Simple Smile

# 581
# 582
  • Sofia
Аз да се оплача от моя умник. Две седмици водя разговори как да го запиша за Любословие в друго училище, дядо му се разкарва да го взема от училище, да го води в другото, после да го връща, платих 3 лева за превод да сума от 7 лева за участие и накрая.... Току що стана ясно, че писал с печатни букви. ooooh! Честно- иде ми да се гръмна.

# 583
  • Пловдив
Честно- иде ми да се гръмна.

Hug Не се ядосвай.Детешка му работа.
А защо с печатни е писал?Те не са учили печатни изобщо

# 584
Защо се ядосваш, desive78? Та той е първолак и не му се е ходело, съдейки от написаното от теб.  Явяването му е било, за да ти угоди. Няма смисъл да се ядосваш. (какъв гений е кръстил мероприятието по този нищо не говорещ на децата начин? Любословие. Драснипалниклечковци.)

Общи условия

Активация на акаунт