Първокласници 2016/2017 уч. г. - тема 4

• 68 761
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Аз защото съм малко луда, съм си взела книгата за учителя по математика и български и гледам там Simple Smile

Laughing
Освен домино, играем и едно триизмерно домино, с числа, много е яко и развива мисленето. Ето така изглежда:

Скрит текст:

# 556
  • София

Ние се подготвяме за мат.турнир, но вече мен започва да ме хваща шубето. Дано да се справи. Нямаме проблем с решаването, а с разгадаването на някой задачи или и е по-късно да дотърчи при мен и да каже-"мамо не разбирам задачата" 😞

И моята е така, но не идва да ме пита, а си измисля някакви си нейни интерпретации, които рядко имат нещо общо с истината Simple Smile Другото , с което ще се борим е , че изпуска част от примерчетата да ги реши, погледът й шари по листа и така си заминава надолу без да отметне част от нещата.
Това триизмерно домино го нямаме. Изглежда супер. Анн, как точно се казва?

# 557
  • Кърджали
Видях че на една етажерка, заедно с други помагала, има и книга за Левски. Може би покрай датата ще им го дадат. Което е добра идея

# 558
EliG, ето това е:

# 559
  • София

Благодаря ти!! 
Сега видях, че Хиполенд ще имат 25% намаление този петък.

# 560

Не,няма никакви плочки отстрани,обяснение или нещо подобно.Както съм я снимала,така е дадена в листа.Ако имаше някакво обяснение към задачата,щях и него да снимам.И вероятно нямаше така да се възмущавам  Grinning

Снощи и ние се 'сблъскахме ' с домино задача  Grinning , затова ще изкажа моето мнение за решаването ѝ: според мен в случая от детето се изисква да прояви фантазия в съставянето на задачата , като спазва правилото на доминото  да се съединяват плочки с еднакъв брой точки- от примера 2 точки са свързани с друга плочка с 2 точки, другата половина има 6 точки, следователно на новата плочка трябва да се  нарисуват 6 точки, а в другия край детето само да реши колко точки да нарисува. При следващата плочка е достатъчно за едната част на плочката да се спазва правилото, а другата се слага произволен брой точки по идея на детето и така до края. По този начин според мен се преговарят вече взетите цифри до 6 и съответно детето има възможност да прояви фантазия и изобретателност в тази задача, а не само да изпълнява указанията към нея.  Peace За да е още по-интересно  вместо точки, може да се пишат различни задачи , отговарящи например на 5  : 2+3; 3+2 , 4+1, 6-1 и т.н. и става още по-забавно за детето.

И в  нашето училище подаряваха книгата за Левски на 15-ти септември.

Исках също да похваля моя юнак, че бързо напредва с проблемното сричане/четене. Не съм го натискала, само преговорихме няколко пъти сричките с м,н и л и с малко практика  започна да показва напредък. Оставих го сам да реши как ще му е по-лесно и забелязвам , че кратките думи ги чете буква по буква , а по-дългите на срички и така сглобява думата. Доволна съм  Heart Eyes Днес трябва да вземат буква Р и числото 7.

# 561
И ние получихме книжка и тетрадка с Левски.

Благодаря за съветите за четене с изпяване. При нас подейства.

# 562
  • Варна
И ние не сме получили книгата за Левски за съжаление.

# 563
  • Пловдив
Понеже виждам, че обсъждате 3 измерното домино и понеже наближава времето, в което  се чудим какви подаръци да измислим, хем интересни, хем леко образователни, ви предлагам тази игра: https://www.amazon.co.uk/dp/B001MWRYJ0/ref=cm_sw_r_cp_apa_R1clybNXA4JB6 има ги в Ориндж 19 лв  Моите вече втора седмица играят с интерес.

# 564
  • около Варна
За всички първокласници има книжки за Левски, някои учители ще ги раздадат през февруари.
Задачата с доминото е обяснена по-горе, единственото изискване е да се спази правилото за две съседни плочки.

# 565
wiwi - благодаря за разяснението, явно затова така някои са получили, а други - не.
Помня, че в първи клас аз получих 2 книги - една в началото и една в края на годината.

За образователни коледни подаръци - ние имаме тази от миналата година:
http://www.mytoys.de/noris-rechen-electric-2035124.html

Малко назад във времето - помните ли ние като бяхме в първи клас ни искаха едни релефни карти на България? Вчера видях да продават в една книжарница и си спомних  Simple Smile Сега не ги ли ползват вече?

# 566
Не си спомням да са ни искали релефни карти в първи клас. Учехме с атласи, което ще рече - по-горни класове. Вече има всичко и навсякъде. Книжка за Левски не са подарявали. Дано учителите да са преценили мъдро дали са подходящи за техните ученици. Имам доста резерви към напъните всеки да издава патриотични неща. Не харесвам крайностите. 

# 567
Това триъгълното домино много ми хареса, също така много се чудя, да им купя ли на момчетата Активити играта. Големият би се справил, ама първокласника дали ще успее не знам  Thinking

Скрит текст:

# 568

За образователни коледни подаръци - ние имаме тази от миналата година:
http://www.mytoys.de/noris-rechen-electric-2035124.html
Идея дали някъде по магазините може да се открие? newsm78

# 569
  • София
играем и едно триизмерно домино, с числа, много е яко и развива мисленето.
О, да тази игра я играем вече 3та година и е наистина разкошна и детето много я обича. Ние сме си я кръстили "математиката".

Общи условия

Активация на акаунт