Първокласници 2016/2017 уч. г. - тема 4

• 68 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
desive78, не е проблем, че е писал с печатни букви. Поне така пише на сайта им.

Моят син беше единствения първолак, явил се в Пловдив. Оказа се, че само едно училище е заявило желание за участие на ученици 1-4 кл и го разбрахме вечерта преди състезанието. Сутринта отидох да се моля на директорката да ги вземе. Не ми отказа жената, макар че стаята беше претъпкана и вкарваха допълнителни чинове. Не е било трудно, но ще видим като излезнат резултатите.
Състезанието е много хубаво и догодина се надявам да го има и в нашето училище.
И ние сме в очакване скоро на поредната родителска среща

# 586
  • София
Моят човек не иска да ходи на състезания и олимпиади за момента. Понеже негов приятел все пак се е записал за математика, измърмори, че може да пробва следващия път. Класната им беше казала, че по-добре от догодина и той явно го е взел много присърце.

Да измрънкам, че последните дни са тотална материална щета. Най-хубавите му кутии за храна, вкл. тази за банан, са счупени. Разните капачки на флумастри и моливи не ги броя дори. Вчера са му изпаднали някъде резервна дреха и дъждобраненото покривало за раницата. А доста време нямаше нищо съсипано и загубено. Мерси, че ме изслушахте  Tired

# 587
  • Пловдив
Зелено човече,попита ли в училището за изгубените неща?При нас ги пазят.Дори чантичката с парите си намери след 2 дни

# 588
Моят редовно се прибира я без шапка, я без кутията за храна. Но на следващия ден си ги носи - обикновено ги забравя под чина.
Нашите поразии са главно в несесера- изгризани химикалки, липсващи моливи и фулмастри без капачки. Ама аз вече не го следя това. Казала съм му,че аз съм му сложила каквото трябва, ако не си ги пази, ще разполага с каквото си е опазил.

# 589
  • Sofia
Защо се ядосваш, desive78? Та той е първолак и не му се е ходело, съдейки от написаното от теб.  Явяването му е било, за да ти угоди. Няма смисъл да се ядосваш. (какъв гений е кръстил мероприятието по този нищо не говорещ на децата начин? Любословие. Драснипалниклечковци.)
Ох, този път напротив- искаше да ходи. Проблемът беше в организацията за мен, защото трябваше време да се изясни може или не може да се яви в друго училище и дали трябва аз сама да го организирам или това да направят самите организатори. Щом той не се противопостави да го вземаме от училище и сам да ходи в друго без да познава никой.....
Просто не се бил сетил , че трябва с ръкописни. По едно време квесторът му казал- а, не беше ли по-добре да пишеш с ръкописни? И нашият решил, че точно тази задача трябва да е с ръкописни. Но ме убеждава, че за другите не трябвало.

# 590
  • София
desive78, не се ядосвай, дечковци са още, трудно им е да преценяват.
Изгубените моливи, продупчените гумички, нагънати учебници въобще не ги забелязвам вече. И сухото лепило, което просто изчезва за отрицателно време. Надписала съм връхните дрехи, ако ги забрави да ги търсим по името. Това с което продължавам да се боря е организацията сутрин, просто седи и дреме на закуската докато не започна да викам. Иначе сама си пише домашните, помни си какво е дадено и аз вече не казвам какво ни е писала г-жата на листчето. Считам го за голям напредък от нейна страна. Подозирам,че се случи, само защото е чувала кака й как се мотаеше и във втори клас, и тя за да се докаже милата  Laughing По програма 'успех' избрах да я запиша на танци пред английски. И сега това са най-любимите часове, заедно с часовете по шах. И ние чакаме родителска среща началото на идния месец.

# 591
  • Пловдив
За децата с интерес към математиката отбелязвам, че предстоят две състезания които ще имат възрастова група 1 клас: 3 декември- Иван Салабашев, 10 декември - Коледно математическо състезание. Подробности за отделните градове в темата за матем. турнири.

# 592
За децата с интерес към математиката отбелязвам, че предстоят две състезания които ще имат възрастова група 1 клас: 3 декември- Иван Салабашев, 10 декември - Коледно математическо състезание. Подробности за отделните градове в темата за матем. турнири.

Благодаря ти  bouquet
Мислех, че Салабашев е от втори клас, но от тази година виждам, че ще има и за първолаци

# 593
  • Пловдив
Може ли линк към темата за матем. турнири?

# 594
  • София, Манастирски ливади
Може ли линк към темата за матем. турнири?

Заповядай!
Тема за математчески турнири

# 595
 Най-накрая излязоха резултатите от СМТ.
Доволна съм и аз и детето. Детето се разплака от щастие и получи книжка за подарък.
В чуденка съм дали да ходи на Салабашев. Малки са и май много ще им се събере.
Иначе при нас много болни. Та с материала по бавно майсе движат тази седмица.

# 596
  • София
Предстоящи състезания по математика през месец декември.
3.12.2016 - Математически турнир Иван Салабашев. ЗАПИСВАНЕ до 28 ноември 2016 г. От 10.00ч. в 125 СУ „Боян Пенев”

10.12.2016 - Коледно математическо състезание. ЗАПИСВАНЕ до 7-ми декември. - КМС. На 10 декември 2016 г. от 8,30 до 10,00 часа (за I и II клас)

Такса 8 лв за всяко от горните състезания.
http://iztok-smb.com/

Попитах и за онлайн вариант за плащане, за съжаление за Салабашев не може,но за КМС и после за ВМС може. Ето отговора на секция изток
"Да, за КМС можете да платите по банков път и да изпратите на електронната ни поща име ,клас и училище на участниците.Също и училището в което, ще участват.
За "Иван Салабашев" само на място в 125 СУ."

Обръщам внимание, че записването е до понеделник за Салабашев.
Опитах се да променя с по-малки цифри темата за втори клас, но има доста текст, тоест нивото на четене по този начин е по-високо отколкото се предполага да имат децата на тази възраст. Елена няма проблем с четенето, но задачите пак я затрудняват, защото тук е нужно и четене с разбиране.
Ако искате ето модифицираната миналогодишна тема за Салабашев
https://drive.google.com/file/d/0B8v0BF8uDBlBaTItQ1pCTXQxbDQ/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B8v0BF8uDBlBRDR4SnQ0U0s4SFk/view?usp=sharing

Малко странична информация, предполагам всички имат раници, но се оказа, че по това време е изгодно да се взимат раници. Едната кака си поръча за Коледа нова раница на Херлиц  ето тази -
Скрит текст:
Поръчах я от от вносителите и е с 20 процента намаление от 126 на 100 лв в момента.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 14:23 от Aila

# 597
  • София
Aila,  bouquet благодаря. Смятам да ги пробвам при малката.

Салабашев, ще е последното състезание за малката. На пролет ще ходи на Кенгуру. Не искам да прекалявам, а и имаме да изглеждаме неща, като например да обмисля добре условията, а не да си измисля разни решения. Поне на този етап показва мислене и логика, нищо че нямат общо със исканото в задачата.   Mr. Green Пример 5-та задача на СМТ, където беше "сглобила" сложни фигури от тези в условието, беше се опитвала да получи нещо като правоъгълник  Shocked .

Аз пък забравих за Любословие, съответно и не дадох наставления. Каквото е направила това.

# 598
  • София
Зелено човече,попита ли в училището за изгубените неща?При нас ги пазят.Дори чантичката с парите си намери след 2 дни

Има до охраната една мивка широка, която не работи - там ги трупат. На мен не ми е толкова за вещите, а за начина, по който се случват нещата. Примерно за кутиите дори не беше разбрал, че са му счупени  Tired Tired Tired Вчера един *** от класа му счупил острилката. Ей такива... Не мога да му водя битките, а явно не съм свършила добра работа в това да го науча как да се защитава  Tired

Анн–, мислех, че само моят заек гризе... има вече и дупка на якето - от гризане!  Благодаря, че сподели - малко ми олекна.

# 599
  • ВАРНА
Aila , не разбирам целта на линковете, които си дала към задачи за състезанието Салабашев. Това са задачи за 2 клас.
Моята информация от колеги математици е, че задачите ще бъдат от типа на тези в СМТ и Коледното състезание. Темата за първи клас ще се състои от 10 задачи, условията на които са без текст (само с картинки).

Общи условия

Активация на акаунт