Защо принц Джордж носи винаги къси панталонки

• 11 267
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
Не е моя работа, но мисля че това си е тяхна традиция и не сме хората, които трябва да обсъждаме как да се обличат децата. Живях в Англия за месец и също забелязах, че масово децата са голи, а родителите облечени, но това е нещо което се съмнявам да се промени.
Също като нас с всякакви странни обичай за чужденците, така и тук го приемаме за странно, а те за нормално.

# 46
Е, то е ясно, че е традиция. Въпросът е защо е налице такава точно?  Laughing

# 47
В Австралия децата също са много леко облечени през зимата. Аз бях потресена на първия спортен празник, когато беше 5-6 градуса, духаше и валеше, а всички деца от 1 до 12 години бяха по къси панталони и тениски, а родителите с ботуши и якета. Така си ходят непрекъснато и не виждам да им е навредило.

# 48
Здравата ми логика ме подсеща, че децата са много по-активни двигателно от възрастните и съответно генерират много по-голяма вътрешна енергия и топлина. Та затова приемам, че е правилно да са по-леко облечени.
А и Англия е доста по-мека като климат и разлики в сезоните.

# 49
Има няколко причини децата да са по-топли:
1. Имат различно съотношение телесна маса- кожа, защото крайниците им са по-къси. Съответно не губят толкова топлина.
2. Имат "адаптация към студа без треперене", което е специфичен механизъм на произвеждане на телесна топлина чрез разграждане на мазнини. При навличане или при пазене от студ този механизъм се губи, а при повечето възрастни го няма.

# 50
Да де..
Айде ми обясни тогава защо у нас винги ги навличат децата двойно от себе си? newsm78

# 51
Щот е най-страшно да не се минем и да не настинем  Joy.

При нас зимите са по-студени, но пък при руснаците още по, а не ги навличат. Не знам от къде идва. Аз като дете мразех навличането, а сега си се обличам, но не съм обличала детето много.

# 52
Тук може би извинението е температурната разлика. Британският климат си е постоянно нещо такова по средата, докато тук от жеги 30+ изведнъж става много студено. Иначе днес видях деца на годинка буквално със зимни шуби.

# 53
Всяко дете мрази навличането и има защо.
Обаче - не. Навличат ги това е.
А после защо са потни и болни след това. #Crazy

# 54
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моето дете е родено януари и на РД винаги е студено.
тази година поканихме и две русначета.
бяха единствените деца, облечени в космонавти.
всички останали бяха много по-леко облечени  Whistling

# 55
Екс, синът ми е малко по-голям от твоя и не беше практика да са навлечени. Единици деца бяха така, предимно на бабин дом оставени.

Мамасита, тук температурите варират от 40 до -1-2 и пак не ги навличат. Не изпадат и в драми от един сопол.

За русначетата - сигурно има изключения, но по-често са много леко облечени.

# 56
Не изпадат и в драми от един сопол.

И това е много характерно за у нас. Ако вземеш да прочетеш темите как ги пращали със сополи на градина - О, ужас!

# 57
Екс, синът ми е малко по-голям от твоя и не беше практика да са навлечени. Единици деца бяха така, предимно на бабин дом оставени.

Мамасита, тук температурите варират от 40 до -1-2 и пак не ги навличат. Не изпадат и в драми от един сопол.

За един ден ли варират толкова? В Пловдив годишно варират между +40 и -20.

# 58
Напълно естествено развитие на темата - дори протоколното облекло на принцип Джордж в крайна сметка финишира в биене на бг-мамата в бг-мамските гърди как тя не си навличала детето на площадката, докато другите, виждаш ли, го правели.

Бих предложила алтернативно обяснение, което наблюдавам ежегодно с очите си - когато температурата падне под 20 или се качи над 30, децата в България биват масово изпокривани по коли, апартаменти, мазета и тавани и не ги изваждат до следващата пролет.
Статистически (поне за София, но от спорадични появи - и в други градове) общото мнение е, че деца извън този температурен интервал нямат място навън  Joy

# 59

За един ден ли варират толкова? В Пловдив годишно варират между +40 и -20.

Що за идиотски въпрос? И в Пловдив не варират толкова за ден, нали? А всъщност варират от 0 до 20-22-3 през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт