Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 824
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
    Всичко съм пробвала: лифт, самолет, водни пързалки от всякакъв вид - в Пловдив има много хубав аква парк, въжени тарзан паркове, катерене по стена. Никъде не е имало проблем, но винаги съм го правила с негово желание и много обяснения. Най-много се притеснявах за седалковия лифт над Сопот, защото ако се беше разпищял във въздуха , няма връщане назад, а и возенето е над 20 минути. Миналият месец летяхме със самолет сигурно за 20-ти път и за първи път се изнерви. Имаше много бебенца и те от промяната в налягането доста плачеха. Имаше и забавяне от около два часа, а той обича всичко да му е точно и ясно и като объркаме програмата настават драми.
   Просто пробвайте, като за начало с нещо по-просто.

# 556
Ходили сме на увеселителен парк и се возихме на въртележките, заедно. Също сме пробвали батут, където малко се заплесваще и забравяше да скача. Според мен се ориентираше по другите деца, въпреки че не личи да обръща внимание. Надуваемите замъци го привличаха, но се качваше най-отгоре и не се пързаляше, дори да вижда другите, че го правят. Като ни писнеше да го гледаме как стои и нищо не прави, помолвахме човека да го свали.

Сега ходим почти всяка седмица в един спортен комплекс със заведение за рождени дни. Там има надуваеми замъци, батути, пързалка, конче и чешмичка. И винаги има деца. Понякога е шумно, понякога сме само ние. Децата подскачат, а ние сядаме в барчето. Забавляват се, но им писва бързо.

Томела, работите ли върху обличане/събличане на дрехи? Че ни го поставиха за задача.

# 557
Lilimay,да, но нямам насока относно това от психоложката.Действам, както аз преценя и и започнхме от якето и обувките...сина ми имитира за много малко неща, особено когато се изисква усилие и няма мотивация, но няма как...

# 558
Днес бяхме пробно на терапия с куче. Кучето е мармалад - можеш да правиш с него каквото си поискаш. Моето юначе почти не му обърна внимание, но се приема за успех, че не се изнерви или уплаши.

Заинтересува се от килима - от тези гумените с фигурки, които се сглобяват. Едната частица падна в жилетката на кучето и той бръкна да си я търси. После нареждахме фигурките върху кучето... Идеята май е да се пипа кучето...

# 559
Здравейте, мили хора, никога не съм писала тук, но явно времето дойде. Дъщеря ми е на 2г 6м. От година и половина обикаляме невролози и психолози. В крайна сметка диагнозата е аутизъм. Не ми се иска поста да става много дълъг, за това на кратко. Когато беше на година забелязахме, че изостава, просто не правеше нещата, които другите правят на тази възраст, не махаше, не пляскаше, не даваше боц и т.н. и т.н. Все още не е започнала да ги прави. Речта и е на нивото, на което беше и когато беше на 8м. т.е повтаря се едно мам мам, уаа, уебе, уеуе...Нищо, което означава нещо. Дори не се опитва да комуникира с нас по някакъв неин начин. Не разбира и дума от това, което и казваме, не се обръща, когато я викаме, не посочва с пръст, предпочита да стои сама в другата стая... Иначе е много усмихната, понякога ми се гушка (само на мен), обича да и пея песни. Размахва ръце и понякога се върти в кръг.. Това, което направихме за тази година и половина е (освен, че обикаляхме болниците) : започнахме диета БГБК, вече 7 месеца, като от 2 месеца изключих от менюто и също захарта и олиото. Това, което се промени след като започнахме диетата е, че детето започна да се храни по-добре и да е сравнително по-спокойно. Миналото лято направихме 20 влизания в барокамера, от които не видях резултат, но не съм се отказала и смятам това лято да направим още (може би просто и трябват повече). От месец и половина давам Brain Booster, за сега ефект за съжаление няма. Опитахме да започнем работа с логопед.. уви и там нещата не се получиха. При един, при втори... не, тя просто пищи до откат. И така, имам чувството, че каквото и да направя резултат няма, дори миниатюрен...
 Днес се включвам най-вече, защото търся информация. Гледах доста клипчета на деца с аутизъм и случайно попаднах на сайта на една майка от Русия. Руския ми е доста зле, но до колкото разбрах дава на детето си добавки, на основата на пчелни продукти - Тенториум и твърди, че детето е напреднало невероятно много, благодарение на тях. Та реших да се допитам до вас.. Някой чувал ли е за тях? Давал ли ги е? В сайта от който се поръчват има опоменато името на жена в БГ, която е нещо като дистрибутор, но не намирам никакво инфо на български.
Това е сайта на майката - http://stopautism.ru/
От тук се поръчват добавките - http://happiness.beewellness.ru/
А това е клипчето, което ме доведе до тук - https://www.youtube.com/watch?v=4ZSJf1ywfS0

# 560
Привет, mamma_d!

От това, което пишеш, изглежда че детето е доста спокойно, което е много добре. За точно тези добавки не знам, но аз давам в периода на вирусите (започвам малко преди това) прополис на ампули.

Продължавай да търсиш логопед, защото е важно. Има родители, които са обучили децата си сами, но не е лощо да имаш подкрепа на специалист. Не става ясно от кой град си?!
Флоресита беще пуснала тук видео за сън райз терапия (прави се в домашна обстановка от родителя). Ако искаш пробвай. Аз съм много доволна от това клипче, защото някои от нещата съм ги правила интуитивно точно така. И моето момче се гушка много в мен. Същото прави и с логопеда...
Ето клипчето от Флоресита:

https://www.youtube.com/watch?v=NeJUK-rXcyQ

Peace Peace Peace

# 561
  • София
Mamma d, чела ли си книгата на др Яско, ако не си, прати ми имейл, за да ти я изпратя.
Там е описано какво трябва да направиш. Много хубаво за диетата,  пробиотик и нистатин и след това чети в книгата.
Логопедът не ти е толкова спешен чак, първо отблокирай мозъка. Иначе малко логопеди работят с толкова малки деца.

# 562
Здравейте, в същност доста неща мислих, че знам, но не съм чувала нито за сън райз терапията, нито съм чела книгата на др Яско. Благодаря ви за отговорите, от полза ще ми е всякаква информация. От Пловдив съм. Трудна работа е с логопеда...толкова много плаче, че всеки път повръща... Страхувам се да не и се отрази по-скоро отрицателно, знам ли да се травмира.. От понеделник смятам да пробвам да я пусна на ясла, като имам уговорка с директорката в началото да ходи за по час-два, за да видим как ще и се отрази. Освен това имаме запазен час при хомеопат, видях че и тук скоро сте коментирали детокс при хомеопат, смятам, че ако не помогне, то поне няма да навреди.

# 563
  • София
Недей да я пускаш на никаква ясла. Докато не оправиш имунната система поне.
Кабинет спектър го хвалеха в Пловдив. Иначе защо реве при логопеда, нали седиш с нея?
За лисънинг програмата чувала ли си?

# 564
При първата логопедка стоях с нея... Първите 5-6 посещения, после каза, че вече е време да я отделим и да не влизам. Ходихме още 3 пъти и прекратихме, винаги я извеждаше на 10-тата минута обезумяла от плач. Изчаках 2-3 месеца и започнахме да ходим в друг център. Там от началото ми казаха, че нямат практика родителят да влиза с детето и че най-важното било тя да се отдели от мен.. Водих я около 10 пъти паралелно логопед и психолог, първо плачеше половин час при едната, после още половин час при другата. Убеждаваха ме че това са номера, за това изчаквах, но накрая аз се сринах.. Нямах сила да слушам как плаче, пък и това повръщане всеки път...
За имунната система сега давам киндеримун, беше единственото без глутен и захар, което намерих. А за лисънинг програмата не съм чувала, нещо като музикотерапия ли е?  Simple Smile

# 565
  • София
Аз още седя с дъщеря ми вътре и така е спокойна, 4 месеца вече.
Когато стане готова, тогава ще я оставя сама.
Имунната система се подобрява от червата. Имуностимулантите аз не ги тача изобщо.
Иначе хомеопатия- търси хомеопати, които са запознати с cease.
Книгата на Тинус Смитс ще ти е интересна преди това.

# 566
Много зависи от специалиста. Казвала съм и преди че моят син не само плачеше а се опитваше да заспива( изпадаше в подобно на безсъзнателно положение)  и дори се наак... е с извинение. Логопедката която се сработи с него след всички неуспешни до тогава опити още от първия път каза че го иска сам.  А какво с а правили и домашните ще обсъждаме преди и след занятието. когато го оставих за пръв път ми беше много свито сърцето. Тя буквално ми каза - махай се оттук отивай да пиеш кафе. Тръгнах и го чувах как се дере. по едно време е заспал, тя ми се обади д ами каже да го взема половин час по- късно. нищо не бяха правили де, играли ходили да купуват солети дори се бяха поразходили. Така да се каже период на опознаване. този период на опознаване отне да кажем месец. По два пъти седмично. Нали разбирате че няма как нашите деца които са деца с проблеми да седнат и от раз да почнат да работят с някой непознат. той трябва да ги спечели. а това е първо трудно второ изисква време.
За сведение със същата тази логопедка работихме в периода когато детето беше на 3 до 7 и половина  години . Накрая бяхме като роднини- прегръдки, целувки, чуваме се по телефона.

# 567
Съгласна съм с Реге. Сработването изисква време. Не мога да преценя дали трябва родителя да присъства. Моето момче започна сам със специалиста, но на кучешката терапия и на водната е с родител. Деси от ЮАР беше писала как първия месец логопедът само е редял кула от кубчета и детето ги е събаряло, и логопедът му казвал браво. То си е нищо и половина, ама е било важно, за да успее да му спечели доверието.
Мамма_д, питай логопеда как ще работи, а той трябва да те разпита суперподробно какво харесва детето.

За детската градина, аз съм по-скоро за. Лимончо започна по час-два, за седмица пробваха да го оставят цял ден и не се получи. Така, че следващия месец седеше все по час-два, после остана за обяд и зчпочна да остава да спи чак на третия месец.

Всички знаете, че нещата се случват бавно. Едни бавно, други - още по-бавно. И от детето зависи...

# 568
Момичета Ноотропил и Brain Booster могат ли да се дават заедно? Първото е изписано от детски невролог, а Бустера го даваме от известно време по препоръка на друг специалист.

# 569
Ако някой има желание да попълни анкетата  Simple Smile

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7iyEB1k_jvfzqsk3OePD2 … V7MHjfEw/viewform

Общи условия

Активация на акаунт