Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 769
  • 770
  •   1
Отговори
# 30
Водих малкия при проф. Шошева-специален педагог в СтЗ. Кака ми, че е много малък още за работа(1г6м),да идем след 6 месеца,тогава можело. Посъветваме да направя тест за поносимост към глутен,така и смятам да направя. Междувременно излязоха резултатите от изследванията на В12 и В9,които пуснахме на наша глава,но не знам дали референтните стойности отсрани не са за възрастни. Може ли някой да ми каже дали са ОК-В12 292.4 pmol/l, B9 40.67 pmol/l. Търсих в нета каква би трябвало да е стойността за деца и нищо не намерих.

# 31
# 32
Благодаря  bouquet! Аз ли не разбирам -в линка има ли стойностите за конкретните витамини,защото аз виждам за други неща  newsm78?

# 33
Благодаря  bouquet! Аз ли не разбирам -в линка има ли стойностите за конкретните витамини,защото аз виждам за други неща  newsm78?

Е, надявах се да свърши работа...
Но намерих в едно медицинско списание стойностите за в12 за деца. В таблица 4

http://www.revistapediatria.cl/vol2num2/pdf/6_folatos.pdf

Дано този път да стане ясно дали съвпада нещо с вашите изследвания.

# 34
Когато Хриси бе по-малка и аз я изследвах за тежки метали, непоносимост към глутен, казеин...
Ами всичко си е в норма.Продължава да говори аграматично.
Натяквам кога се казва 2 дни, но 1 ден, 0 дни.
Задава въпроси от рода: "Ти в кой клас живееш?"  Crazy
И все повече се убеждавам, че просто така се е родила.
Мозъкът е с много центрове, отговарящи за различни функции.Кой точно е засегнат не знам, но единствено мога да й показвам правилно поведение и да я успокоявам, че не е фатално, ако не влезе първа в час.

Ощетени и надарени
Цитат
Причините за различното устройство на мозъка при болните от аутизъм са забавяне в развитието на лявото полукълбо по време на вътреутробното развитие и излишък в организма на мъжкия хормон тестостерон, който подтиска и заглушана лявото полукълбо.

Иновативен дидактичен модел за формиране на свързано речево изка … ково недоразвитие

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 10:18 от n_alex76

# 35
n_alex76, и моето момченце по същия начин говори аграматично - няма родове, числа. От друга страна така се зарадва милият, че се е качил нависоко на шведската стена и каза - високо. Явно осъзнава, че е по-нависоко от повечето страх, дето бере  Laughing

И аз споделям твоето мнение, че явно така се е родил. Също така мисля, че работата със специалисти ще помогне, но не докрай. Винаги ще си личи точно по тези белези, както и липсата на усет кога какво е прието да се прави в обществото.

# 36
Същата работа и при нас. Това за мен не е говор. Ако ще 1000 пъти да повторя как е правилно, пак го казва грешно. Сили не ми останаха вече. А за разказване и такива по-сложни неща и дума не може да става. Тъпче на едно място и това е, грам напредък няма. И си говори сама, пита се и си отговаря. Идея нямам как да я отуча от това. За поведението там въобще не ми се говори.

# 37
Здравейте! Нещо напоследък съм се обезкуражила, сина ми е на 3г. и 6м,както вече съм писала работим по пекс системата,вече 3ти месец...Явно е рано още да искам резултати,но имам чувството че този метод няма да му помогне нито в разбирането,нито в започването да говори. Знам,че трябваще да почнем по рано,а не да чакам да стане на 3,но...Чела съм и за други терапии,музикотерапия, хипотерапия, но за сега няма как да ги приложим...Моето питане е, кой е този метод, терапия...,която мислите че помогна на детето ви да започне да говори и разбира.Най вероятно нещата са комплексни, но аз все пак да питам. Да уточня само, че живеем извън България и използването на двата езика е проблем. И още нещо...сина ми казва мами, баби, това лято отговори на въпрос на баща си с „да“ и отвърна на братовчедка ми със “здрасти„,когато тя го поздрави. Не съм почнала да давам никакви витамини или нещо от този род,но мисля да започна. Колебая се дали да не е рибно масло....

# 38
Водих малкия при проф. Шошева-специален педагог в СтЗ. Кака ми, че е много малък още за работа(1г6м),да идем след 6 месеца,тогава можело. Посъветваме да направя тест за поносимост към глутен,така и смятам да направя. Междувременно излязоха резултатите от изследванията на В12 и В9,които пуснахме на наша глава,но не знам дали референтните стойности отсрани не са за възрастни. Може ли някой да ми каже дали са ОК-В12 292.4 pmol/l, B9 40.67 pmol/l. Търсих в нета каква би трябвало да е стойността за деца и нищо не намерих.
Защо да е малък за работа? Толкова са ценни тези 6м. - дори да не се работи конкретно за нещо, самото създаване на правила и свикване със специалиста ще стане много по-лесно сега. За мен това да връщат дете, защото е малко, за да се работи с него, е меко казано непрофесионално и бих поискала и друго мнение  Peace

# 39
Ние работихме с Пекс година и 8 месеца преди да сработи в съчетание с други терапии...., три месеца е несериозно.... Въобще има ли някой в тази тема на който да му се получава нещо за три месеца.. ми то ние да приговприм с изречение от две думи година и осем месеца имахме седмично - два пъти по един час - логопед, два пъти по час - специален педагог и три пъти по час ресурсен... Ако можеше да стане за три месеца Пекс нямаше да ви е нужен... След 5- тата година вкарахме и психолог, последните две години е два пъти седмично. Като тръгнахме на училище спряхме ресурсния и логопед. Опитвахме хипотерапия- той се страхува от коне. Занимаваме се с йога и кинезитерапия от две три години. В съчетания с другите и контакта с деца му е плюс.

И трябва да спрете втория език и да се насочите към по простия и по структурирания от двата.

# 40

Задава въпроси от рода: "Ти в кой клас живееш?"  Crazy
.

" Ние сме петък" константен бисер при над...

# 41
Бисер от нас "съм в фтицата" - люлее се с люлка лебед и е седнал в нея  Simple Smile

Липсват аз, ти, липсват обръщения. Констатира "Тати го няма" или "Тати болен" /понеже е кихнал/, но никога не казва "Тате, дай вода"

Даже повтаря своето име при ехолалията.

При нас се случи това, което очаквах: имаме забрана аз, майка ми и баща ми да виждаме детето, защото не му се радваме достатъчно и му правим забележки  Sad

Понеже на родителите не мога да го кажа, искам с вас поне да го споделя: ние обичаме детето безусловно и безрезервно  Peace То е кръв от кръвта ни /а  е и живо същество/. Ние нямаме проблем с детето и не му правим забележки, играем си с него, стараем се да го научим на нещо. Забележките бяха към тях деликатно отправени, да помогнат на детето.

Това е при условие, че миналия път нищо не съм казала, явно още помнят април месец, че казах мръсните за тях думички ЕХОЛАЛИЯ, ЛОГОПЕД и не могат да ми простят.

Аз съм спокойна, старая се да бъда спокойна. Нещата ще се развиват тепърва. Но ...боя се, че още повече ще се озлобят, когато научат диагнозата.

Детето имаше малшанс да се роди с такъв проблем и в такова семейство  Cry

Сега вече то наистина няма да има контакт с друг освен с тях двамата и ще е тотално изолирано.

Аз обаче повече от това не мога да направя и да искам  Peace

Щраусът заравя главата си в пясъка с надежда, че като не вижда проблема, значи проблемът не съществува. Обаче докога ще може да издържи в тази поза с вирнатото дупе нагоре?!? /това е алегория  Wink/

# 42
  • Варна
Моето питане е, кой е този метод, терапия...,която мислите че помогна на детето ви да започне да говори и разбира.........
Не съм почнала да давам никакви витамини или нещо от този род,но мисля да започна. Колебая се дали да не е рибно масло....

За мен, а и всеобщо мнение е , че една от най-добрите терапии е ABA, но си права че всичко върви комплексно, хипотерапия, музикотерапия, са все успешни добавки, но в никакъв случай не основи.
Иначе за рибеното масло препоръчвам, направо те съветвам,не се чуди,  да се дава Krill Oil (дълбоководни планктонни ракообразни), за останалите рибни масла, все още се оспорва съдържание на тежки метали. Даваш един месец, после 10-20 дни почивка примерно.  Peace

Кливия, много съжалявам. Е как беше  "произнесена" тази забрана, чудно ми е?

# 43
Майка ми е звъннала по телефона да попита кога може да види детето и тогава й е казано, че не може вече да го виждаме.

Томела, а сигурно ли е, че детето има аутистични проблеми. Виждам, че още няма реч, само от поведението ли съдите?

# 44
Благодаря за отговорите на re ge и karie. Най вече за тази схема/давам един месец и после почивка,защото наистина не знаех за какъв период мога да давам... И по тази схема може да приема сина ми предполагам година,две...Кари,значи да не търся fish oil да пише на опаковката, a krill oil,тъй като е по добрия вариант. Благодаря ти още веднъж!
Кливия, да...освен това го водихме на детски психолог и психиатър.Обследване не сме правили,защото още си чакаме за направление 4ти месец, в държавата където живеем сега е така...

Общи условия

Активация на акаунт