Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 930
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
Аз нали все съм с негативните постове, искам да споделя нещо много хубаво. Изключително съм доволна от г-жата в ПУ на малката. Казва се г-жа Константинова, училище Димчо Дебелянов във Варна. Изключително мила, спокойна и деликатна жена, която наистина иска да ни помогне. Направихме среща и с психолога и ресурсната в училище, също много приятно съм изненадана.

# 166
Гала, радвам се, че има такива госпожи  bouquet

Магдена, виж каква хубава новина
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=24436124

Можеш да се обърнеш и директно с РУО на МОН да питаш за близки на теб градини  Simple Smile

# 167
КотеВаня, Гала, кливия  Hug
трите ви последни поста и трите са положителни... Има надежда за децата ни дори и да зависи от субективния фактор. Като има Човеци винаги може да се намери компромисен вариант.

Гала, името пък си ги записвам в главата ако ме пита някой нещо...

# 168
  • Пловдив
Кливия, мерси за линка. В сайта, от който се кандидатства, са обявени общо за целия град 54 места в момента. Повечето свободни извън "сезона" на масово записване в детските градини (лятото и късната пролет, нали се тръгва септември), по мои наблюдения са за ясла и предучилищна група. На нас ни трябва първа група в една конкретна градина в Кършияка. А с директорката на настоящата градина все пак мисля да говоря, преди да го отпиша - ще и занеса и документите от прегледите, които щяхме да правим за ресурсното подпомагане, когато бъдат готови; ще я попитам и какви точно са оплакванията и предложенията на родителите, които (ако) са стигнали до нея. За момента няма да ходи, бавачката се съгласи да го гледа, все пак ще и се плати повече, а и той не е някакъв див, оставяли сме и го и преди, когато е бил болен и не е ходил на градина. Той дори според майка ми е най-лесен за гледане от тримата и внуци, защото е най-кротък. Бавачката и тя, макар да заяви, че няма против да го гледа, смята, че не трябвало толкова лесно да се съгласявам, щото в градините често се пробва тоя номер и ако мине, мине. Но аз не искам да бъда дразнител и всеки път да ме посрещат с мръщене и мрънкане, неприятно ми е.

Както и да е, за щастие имам алтернативи, така че това с градината е бял кахър, макар че бях много обидена и ядосана, когато ми го казаха. Пожелавам на всички деца от темата колкото може по-силно положително развитие.

# 169

Констанца много ми липсва.  Sad

Какво става с нея? Някой държи ли връзка с нея?

# 170
# 171
Ооо  Cry Cry да почива в мир!  smile3518

# 172
  • далеч от брега на морето, но с шума на вълните в сърцето
 Здравейте,

Казвам се Даниела и съм един от създателите на проект ParaKids, където работим с деца с увреждания и проблеми в развитието, като им осигуряваме занимания по спорт. За момента предлагаме адаптирано плуване и лечебна гимнастика, но желаем да закупим специализирана екипировка за зимни спортове и игри на открито.
С този проект достигнахме до полуфинал на конкурс ПРОМЯНАТА на фондация Reach for Change и имаме реална възможност да достигнем и до финал и да получим желаната специализирана екипировка.
Ако каузата ни Ви харесва, моля да ни подкрепите на този линк като гласувате за нас и споделяте линка и начина на гласуване с приятелите си.
Сърдечни благодарности!

http://nova.bg/promyanata/finalist/13

# 173
Здравейте и от мен! Страхотни новини!

Доброволчески клуб "Мисия Промяна" работи по създаването на единна информационна платформа за аутизма, която да даде възможност на всеки заинтересован да:

- търси в събраните и споделени ресурси информацията, която му трябва
- да пита въпроси, потърси съвет, мнение, помощ и подкрепа
- сподели какво полезно е научил, пробвал, прочел, гледал
- да качи всякакви материали, които са му/й били полезни: игри, терапии, диети, видеа, контакти на специалисти и центрове,
- да сподели и обмени опит и преживявания с други заинтересовани
- организира, споделя информация за и участва в онлайн и офлайн събития и срещи по темата.

За целта стартираме кампания за събиране на полезна информация по темата, която да направим общодостъпна.
В момента имаме близо 80 доброволци готови да превеждат информация от английски на български, затова молим да не ограничавате материалите само до майчиния ни език, а напротив пращайте всичко, което ви е помогнало през годините!

Единствената ни молба е материалите, които ни пратите да са материали от вашия опит, неща, с които сте съгласни, пробвали сте ги и имате опит.

Изпращайте ги на misiya.promyana@gmail.com до 30ти Ноември, 2016.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 02:06 от Викинце

# 174
Здравейте! Има ли сред потребителите майки, чийто деца ползват  TLP /the listening program/ ? Моето слуша програмата от няколко месеца - факт е, че много дръпна напред, но от една седмица е адски превъзбуден  и за момента правим няколкодневна пауза. Моля, споделете и вашия опит  с TLP.

# 175

За градината - вече взехме решение да отпишем човека, днес мъжът ми ще говори с бавачката. Ще дебна за място в близката градина. Племенничката ми в същата градина също не спеше в началото, и на брат ми му мрънкаха, и той смята, че в тази градина все за нещо намират да мрънкат, но тя е в норма и можеш да и обясниш поне да пази тишина.
Само по една причина съжалявам, че няма да се проведе родителската среща. Искаше ми се да видя кои точно са недоволните родители и какво предлагат. Пловдив не е толкова голям и не е изключено да се срещна някой ден с някои от тях по съседство, по работа, като познати на познати и т.н. Искам да знам кои са, за да не контактувам с тях никога в бъдеще, ако се случи. С тези хора не искам да имам повече нищо общо. Иначе хората обичат да казват, че "всеки си е прав за себе си". Wink

За съжаление това е отстъпление. Не е в полза на малкия човек...

# 176
Здравейте,момичета.   Hug Hug Бях ви писала,че имахме напредък започнахме да говорим на бебешки. Но твърде много лоши случки станаха вкъщи....Баща ми почина и някак си Дани усещаше,че дядо му го няма....та покрай тази ситуация беше на градина,за да се забавлява с децата,но взе че се разболя от ларингит и 2седмици вкъщи на антибиотик бяхме.... все едно дръпна назад,а тъкмо започнах да се радвам че говори макар и на бебешки.... сега започвам с всичко отначало,а много ми е мъчно.... Реших че освен центъра за аутисти ще търся и логопедична помощ,въпреки че те ми казват че нямало нужда,защото проблема на Дани бил поведенчески....трябвало първо да посетим клиниката св Никола....но до тогава има доста време,2 месеца за това обследване.

# 177
  • София
Александра, не мога да ви пиша на лични, моля да ми пишете Вие. Иначе да, изведнъж така повлиява някоя част от програмата, но е за добро. Изтърпете превъзбудата, говорете с логопеда за пауза в слушането. При нас след тотална, дразнеща превъзбуда за около месец, след това дойде голям скок в приказки и поведение.

# 178
Здравейте момичета. Днес звъннах за записване за обследване в Св Никола. Има часове за Януари. Та жената ми препоръча психолози,които имат опит с неговорещи деца и са работили в клиниката Св Никола и са запознати с аутизъм. Препоръча ми др Валентина Майсторова от Пловдив, др Попов пак от Пловдив и Биляна Мечкунова от Русе. Моля някой ако има информация за тези доктори да ми сподели и мнението си за тях. Благодаря предварително😉

# 179
  • Пловдив
Майсторова и Попов са лекари психиатри, не са психолози. За втория има писано в тази тема по-нагоре. При Майсторова не съм ходила, но точно имената на двамата ми бяха препоръчани преди близо две години, когато трябваше да заведем сина при психиатър за пръв път. Мисля, че само те двамата в Пловдив са психиатри (не невролози), които са насочени повече към работа с деца. Джипито на сина беше чувало само Майсторова, което може би е нормално, Попов е по-млад.

Общи условия

Активация на акаунт