Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 963
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
  • с.Николово, обл. Русе
Официално ни диагностицираха, когато синът ми стана на 5 години. Дотогава ни казаха, че има маркери на аутист, препоръчаха ни да работим с психолог и логопед /около 2 годишен беше тогава/. И ни казаха, че детето може да се промени и израсте някои от дефицитите, което не се получи за наше съжаление. Вече почти на 10 години все още неговори, но има добър пасивен речник - единствената дума, която произнася е "мама" и то когато е под стрес.
Добре е да сме наясно с проблемите при децата си за да можем да им помогнем, доколкото можем.

# 211
Не искам да "знам", заради диагнозата, телка или за да се отчитам на роднини и познати. Просто искам да знам какво се случва в душата на детето ми. Не знам как да го обясня, сигурно ви се струва смешно. Боли ме от факта,че мога да му дам в момента само любовта си,а той дори не ме поглежда, блъска ме и пищи при всеки опит за близост. Същевременно ме боли,че е много агресивен и към батко си,затова той бяга и се крие в детската си. А аз не мога да съм на 2 места едновременно. Смисъла на поста ми може би и не беше разбран,но в последно време така се и чувствам, много объркана.

# 212
Аз също бях на мнение, че диагноза поставена ей така само да има въобще не ми трябва. Терапии и лечения и добавки и каквото там се сетите започнахме на 1г.6м. Детето си остана със сериозни дефицити и поведенчески проблеми. Имахме преди половин година много сериозни обвинения от близки, че детето не е заведено за обследване, на което аз им повтарях, че смисъл никакъв не виждам. Но за всеобщото благо заведохме детето на обследване. Сега освен, че имаме черно на бяло диагноза аутизъм, друга полза нямаме. Досега минахме през епилепсия, ДЦП атаксична форма, умствено изоставане, сега и аутизма. И да си ги налепя по стената полза за детето ми никаква за съжаление.

# 213
Не искам да "знам", заради диагнозата, телка или за да се отчитам на роднини и познати. Просто искам да знам какво се случва в душата на детето ми. Не знам как да го обясня, сигурно ви се струва смешно. Боли ме от факта,че мога да му дам в момента само любовта си,а той дори не ме поглежда, блъска ме и пищи при всеки опит за близост. Същевременно ме боли,че е много агресивен и към батко си,затова той бяга и се крие в детската си. А аз не мога да съм на 2 места едновременно. Смисъла на поста ми може би и не беше разбран,но в последно време така се и чувствам, много объркана.

Кураж, миличка  Hug Не се предавай. С малки стъпки...към заветната цел...

И ние бяхме 1:1 с това, което описваш. Хапане, агресия, отсъствие...Аз не вярвах, че някога ще чуя 'мамо' от сина си. Сега просто се разтапям като ме потърси/прегърне/ми каже, че ме обича.

Успех ти желая  bouquet

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 00:55 от babunka

# 214
Джелато, недей да тълкуваш поведението на детето си като проява на липса на обич към теб и семейството. Това, което поне на мен ми говори подобно поведение е, че най-вероятно става дума за СИД. Поставянето на официална диагноза по никакъв начин не би ти помогнала да разбереш детето си по-добре - както правилно е отбелязала Re-ge, диагнозата се поставя на база моментното състояние на детето, а това състояние варира буквално с всеки изминал ден. Дали ще ти кажат ГРР, СИД или просто изоставане в НПР - все едно. Детето при всички положения трябва да работи с добри терапевти. Това е начинът да се върви напред.

# 215
Да се работи и за преодоляване на Сид нивата на дразнене също, за справяне с дразенено - зрителни, слухови, тактилност, вкусови проблеми -  това което го вади от равновесие и напряга като пружина

# 216
Здравейте,
от доста време се чудя дали да пиша в темата ви.
Проблемите ми се струват адски незначителни, но все пак ме притесняват.
Реших, че от вас мога да получа най-адекватни съвети и мнения.

Синът ми е на 1г и 2месеца.
Будно дете, проходи, засега само у нас, навън го е страх.
Прави ми впечатление, че не иска да имитира, прави много малко бебешки маймунджулъци, показва чао, как прави рибата, колко голям ще порасне.
Притеснявам се да няма аутизъм. Четох в нета, питах педиатърката, момче бил, да не съм се притеснявала.
Постоянно се опитвам да му ангажирам вниманието с разни неща, на които да го науча. Но не успявам.
Обожава да отваря и затваря врати, разглежда си ръцете с голям интерес на моменти, преди пробваше всичко дали се върти, сега остана само да върти колелата на колите си. Стои много често в поза W, постоянно го местя, но пак застава така. Бие си главата, когато не му се угоди за нещо или както си стои сам в леглото.
Иначе в сравнение със сестра си, той пълзи, изправя се от 8-9 месечен. Плямпа си понякога, има очен контакт, играе с деца, отговаря на усмивки.
Не винаги се гуши в мен, но когато има нужда идва и протяга ръце да го взема.
Привързан е към биба и една кърпичка за спане, като ги види и си ги иска и разнася.
От месец го мисля и много се притеснявам, имам ли основание?
Извинете, ако ви се сторя глупаво или не на място.

# 217
  • гр. Варна
Моля за съвет?-Къде е по добре да отидем с детето на обследване-в св.Марина или в св.Никола?Лятото ми бяха отказали обследване в св.Марина с довода,че нямат опит с малки деца.А сега ни викат за разговор и евентуално обследване.А от св.Никола ми пратиха днес имейл и ни викат за обследване и те.Дилемата ми е къде да отидем?

# 218
Ако имате възможност  Св.Никола.

# 219
някой да знае от къде да купя ризатарун за дете с аутистични признаци или добавка която да е със същото съдържание или клерижил

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 11:36 от mayly

# 220
Да обсъдим транскраниалната електростимулация?
Някой от опит да сподели?

# 221
  • гр. Варна
Ако имате възможност  Св.Никола.

благодаря за отговора newsm51

# 222
Здравейте,
от доста време се чудя дали да пиша в темата ви.
Проблемите ми се струват адски незначителни, но все пак ме притесняват.
Реших, че от вас мога да получа най-адекватни съвети и мнения.

Синът ми е на 1г и 2месеца.
Будно дете, проходи, засега само у нас, навън го е страх.
Прави ми впечатление, че не иска да имитира, прави много малко бебешки маймунджулъци, показва чао, как прави рибата, колко голям ще порасне.
Притеснявам се да няма аутизъм. Четох в нета, питах педиатърката, момче бил, да не съм се притеснявала.
Постоянно се опитвам да му ангажирам вниманието с разни неща, на които да го науча. Но не успявам.
Обожава да отваря и затваря врати, разглежда си ръцете с голям интерес на моменти, преди пробваше всичко дали се върти, сега остана само да върти колелата на колите си. Стои много често в поза W, постоянно го местя, но пак застава така. Бие си главата, когато не му се угоди за нещо или както си стои сам в леглото.
Иначе в сравнение със сестра си, той пълзи, изправя се от 8-9 месечен. Плямпа си понякога, има очен контакт, играе с деца, отговаря на усмивки.
Не винаги се гуши в мен, но когато има нужда идва и протяга ръце да го взема.
Привързан е към биба и една кърпичка за спане, като ги види и си ги иска и разнася.
От месец го мисля и много се притеснявам, имам ли основание?
Извинете, ако ви се сторя глупаво или не на място.

Първото ми момче е с аутизъм (3 г). Въпреки това не успявам да преценя дали малкият му брат също е. Накрая се предадох и го записах за обследване, та до НГ ще стане ясно...
Хубаво е, че детето ти има добър очен контакт и играе с деца. А децата връстници ли са или си ги избира по-големи?

# 223
И с по-големи, и с връстници играе.
Вчера примерно като му хвана ръцете и пляскам с тях се радва, но сам дори не прави опити.
Питах педиатърката да се притеснявам ли, че не имитира? Каза, че момчетата по-бавно се развивали и да не се притеснявам.
Иначе от вчера идва да се гуши в мен като има нещо, изпълнява прости команди като да затвори вратата или да вдигне нещо.
Защо си бие главата според вас?

# 224
Моята голяма дъщеря, която си е съвсем в норма си биеше главата и се тръшкаше по земята до към 3 год. Умирах от срам.

Общи условия

Активация на акаунт