Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 954
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
  • Габрово
Поначало  бих почнала да обмислям ММС  само ако чуя мнение на човек който познавам виртуално, чела съм го, имам поглед за детето какви проблеми има , какви терапии за приложени, прогрес, регрес, не за ден два а някакво проследяване -всичко това би ми очертали много добре картината в проекция.

Но така написано от човек който не е писал дума в темата, а аз съм тук от 7 години  , нищо не знаем за детето, за всичко което писах горе - признавам си че  съм много подозрителна и скептична.

Не го отричам този метод , но бих го приложила при дете  в подходяща възраст и само ако съм изчерпала всички други възможности, освен това само  ако детето е от ниския спектър.

Ами аз нямам време да съм постоянно тук  Naughty!А пък и да пиша вие с какво ще ми помогнете!?Правим всичко каквото трябва за доброто на детето .Вече осем години ходи на логопед,психолог,на психиатър пробвахме какво ли не ...Аз виждам развитие след като започнахме препарата -може би месец след началото започна подобрението .И НЕ НАТРАПВАМ МНЕНИЕТО СИ НА НИКОЙ!!!!!!!Децата са си ваши и вие решавате кое е най-доброто за тях!

# 421
  • Пловдив
   Re ge пак ме изпревари. Аз само не разбрах какво точно го боли детето. Да разбирам ли, че аутизъм=постоянна болка. Моят син е високофункционален, няма никакъв проблем да ми обясни, когато има някакъв проблем. Как се правят подобни заключения изобщо не ми е ясно. Всеки може да реши как да терапевтира детето си сам, дали има право е съвсем друг проблем, но моля Ви недейте да обобщавате.

# 422
Аз също искам да попитам за барокамерата, тук при нас има апарати маска с кислород и дали са с еднакво действие  както барокамерата или има разлика. Ние сме в чужбина и е много удобно в къщи да правим процедурите.

# 423
Ние също живеем извън България и мислим да се прибираме точно заради тези процедури с кислород. Затова питам в Интернет,нямам засега възможност на място да отида на разпитам. Не съм много запозната с темата,както вече се разбра, но си мисля че има огромна разлика между това да е в барокамера и в къщи дишането на чист кислород. Чела съм и съм чувала, че тези процедури се извършват само в барокамера под контрола на специалист.

# 424
  • Пловдив
Без да съм специалист, мисля, че целта на увеличеното налягане е по-добро усвояване на вдишвания кислород, т.е. би следвало действието му (доколкото, разбира се, има такова) и без по-високото налягане да е подобно. Но наистина, както личи и от формулирането на отговора, не съм специалист.

# 425
Различно е да се приема кислород под налягане и да се вдишва, явно под налягане по-добре се насищат тъканите.

А за това ММС, четох в нета, един казва това е белина, друг не е. На мен ми се вижда супер елементарно да се определи белина ли е или не е, какво пак ни вземат за малоумни.

# 426
  • Пловдив
Различно е да се приема кислород под налягане и да се вдишва, явно под налягане по-добре се насищат тъканите.
Ем` добре, де, това не е ли вид по-добро усвояване?  Embarassed

# 427

А за това ММС, четох в нета, един казва това е белина, друг не е. На мен ми се вижда супер елементарно да се определи белина ли е или не е, какво пак ни вземат за малоумни.

Едното е хлорит другото хипохлорит, формулите леко се различават , не съм химик...

# 428
Барокамерите са опасни, ако детето е предразположено към гърчове, а знаете, че голяма част от нашите деца са. Аз може би бих пробвала на по-късен етап и то първо след консултация с лекар и доколкото знам в София има медицинско лице по време на престоя, докато в Пазарджик не.
Аз имах една статия за ММС, ама трябва да я изровя.
А аз един въпрос. Колко от вас имат детенце след това с аутизъм? В смисъл осъзнато, знаели са вече диагнозата и са се решили на второ(за някои може и 3-то да е де, хихи)? Ясно е, че не е било лесно и постоянно са се претегляли плюсовете и минусите. Но като цяло тези от вас, които имат как реагираха децата на бебето? Сега вече минали години по-скоро положително ли ви се струва тази стъпка или ви костваше много.. Не говоря изобщо дали съжалявате и ясно е, че децата са най-хубавото нещо.  Heart Eyes Ще се радвам да споделите опит, защото ме вълнува в момента  Hug

# 429
  • Пловдив
Аз имам второ дете, но докато бях бременна, не знаехме за проблема на баткото. Когато съм забременяла, той е бил на 11 месеца, съответно разликата им е година и осем месеца. Опитваме обаче и за трето, само дето не можем да откажем напълно малката да суче, а това намалява вероятността от забременяване. Wink
Баткото, както може да се очаква, не обръщаше почти никакво внимание на бебето, случвало се е рядко да го поразгледа или да го пипне за момент с пръст и това е. Сега се гонят понякога, но като цяло повече тя е инициаторът за общуване, а не той - което също може да се очаква.
Сега, след като малката е вече на две години и проговаря, се радвам, че стана така, но докато я чаках да порасне, да проходи, най-вече - да започне да казва думи, а за капак тя имаше и друг проблем при раждането, физически (трудно изхвърли мекониума, с клизми, и имаше съмнение за една чревна малформация, за която в края на краищата така и не я изследваха), ми беше много притеснено. Казвам "радвам се, че стана така", защото е по-леко да имаш поне едно говорещо и нормално развиващо се дете, отколкото да имаш само едно, неговорещо.  Embarassed
Ако питаш дали е било по-трудно да ги гледаме двамата, отколкото ако големият нямаше проблем - не, не мисля. Поне дотук, за в бъдеще не мога да кажа.

Колкото до плюсовете и минусите, аз съм по-страхливата, докато мъжът ми сега, след като малката проговаря, е по-смел. Признава си, разбира се, че щеше да го е страх много, ако и тя не беше проговорила, не дай боже. Неговата теза като цяло изобщо е, че тези неща са непредвидими и няма смисъл дори от генетични и подобни изследвания - просто правиш повече деца и това е.  Laughing

Ако може третото ни бебе, което дано да стане, да бъде здрави разнояйчни близнаци (така стана при една съученичка, която сега има четири деца, всичките здрави), ще съм най-доволна. Wink

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 09:07 от Магдена

# 430
Магдена  Hug

А аз да ви кажа толкова съм напрашена, че направо получавам ПА от деца.

# 431
Да, точно. Ние винаги сме искали, просто се чудехме кога точно да е. Накрая решихме, че почваме, пък когато стане значи тогава е момента. Сега живот и здраве ще имат 5 години разлика и ще го видим "големия" батко как ще се държи.  Joy
Стискам ви палци.

# 432
Магдена,браво за решителността и смелостта:) Желая ви успех! Със сина ти досега колко влизания в барокамерата сте направили и има ли ефект. Каквото чета из нетa при много дечица има подобрение още след 20тата процедура.

# 433
  • с.Николово, обл. Русе
Ние имаме още един син. Разликата им е 3,5 г. Бяха ни посъветвали специалисти, че ако искаме второ дете е хубаво да им е по-малка разликата. Притеснения имахме докато проговори, но с напредване на годините, като малкия стана на 3,5 г. установихме, че е с функционално нарушение на речта. Не е аутист. Ходим на логопед да оправим речта. Баткото беше спокоен с бебето, но с напредването на възраста и на двамата се появи ревност, което си е нормално. Сега си играят, щипят, хапят и пак се гушкат. Но определено малкия оказва положително влияние върху батко си - започна да го извежда от неговия свят.

# 434
  • Пловдив
Да, и аз смятам, че на нашия контактът със сестра му му действа благотворно, а ако питате баща му - това е единственото, което изобщо би могло някак да действа в такива случаи.

Колкото до камерата, общо имаме около 40 процедури от лятото досега, тази и миналата седмица направихме няколко, днес също бяхме, утре - последно и ще направим пак пауза от 2-3 месеца.
Не мога да кажа дали точно камерата влияе, няма как да се прецени. Знам, че според много родители напредъкът на децата им е категорично свързан и с камерата. Не изключвам такава възможност (нали иначе нямаше да ги правим и ние тези процедури), но съм сигурна, че играе роля и субективността в преценката. Малкото изследвания, за които съм срещала нещо из нета, по-скоро не откриват данни за зависимост между барокамерата и напредъка на децата. Проф. Христо Бозов от Варна също беше публикувал резултати от някакво изследване, но ми се струва, че данните за напредъка на децата бяха взети само от родителите, т.е. пречупени са през тяхната преценка.

При нашия човек ще напиша за общия напредък от лятото до момента - не е голям, но има някакъв. Махнахме дневния памперс, научи се да пишка в тоалетната, с акането успехът засега не е голям, най-често обаче го прави в нощния памперс, т.е. вероятно се е научил да го контролира до някаква степен, да го задържи до вечерта. Започна да маха за "чао" в отговор на махане или на думите "кажи чао", а като че ли забелязвам и наченки на малко по-добро разбиране на реч. Досега разбираше точно пет кратки думи и фрази от типа на "дай ръка", "шише" и "ам". Сега като че ли разбира малко повече, като да реагира понякога на "тръгваме", "да съблечем якето", "пиш в тоалетната" и още едно-две такива. Разбира се, там играе роля и контекстът, не само фразата. Все още се случва, като му кажеш "дай да си ходим", да хвърли онова, което държи, защото явно е разбрал само "дай", но пък преди няколко дни обяснявах на сестра му, че довечера ще дойде на гости Р. (племенничката), и той, както стоеше малко по-встрани, се разрева. Може да е ревнал заради нещо друго, но може и да е разпознал името на племенничката - като я види, било вкъщи, на гости у тях или у майка ми, обикновено първо ревва.

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 19:30 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт