Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 882
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
А, ясно, аз все си мисля, че тук пишем само майки на деца с аутизъм и се обърквам като някоя каже, че не е, хихи. Не че има нещо лошо де.
Ясно, ами успех!

# 451
Няма проблем.... Аз пиша и тук за да се консултирам с вас или за някоя препоръка за доктор или за работа а детето.... Та надявам се лека полека нещата да се оправят...

# 452
  • София
На какво се дължи умственото изоставане, че ми стана интересно newsm78
Каква е диагнозата?
Иначе нормално да ви пращат при невролог, и нас ни пращат.
Beauty, не пишат само майки на деца от спектъра  Peace

# 453
Да, ясно ми е, че не пишат.
Как се прави изследването за тежки метали? Всъщност как се казва, за да го намеря в лабораторията - или отделно се пускат разни Б12, цинк, магнезий  newsm78

# 454
  • София
Аз пусках в детокс центъра изследвания на коса.
В изследването са включени цинк и магнезий.
Б12 се изследва в кръв.

# 455
На какво се дължи умственото изоставане, че ми стана интересно newsm78
Каква е диагнозата?
Иначе нормално да ви пращат при невролог, и нас ни пращат.
Beauty, не пишат само майки на деца от спектъра  Peace

Ами психиатъра ни обясни че са 3 степени на умствено изоставане... Чрез тест за интелигентност се разбира на какво ниво е детето... При него е лека умствена изостаналост. Явно по рано сме можели да забележим някои неща като това че малкия не тичаше добре като малък, не можеше сам да изкачва и да слиза по стълбите...Както и с памперса... Всичко това го научи когато беше на 3... Но след стреса от операция на трета сливица,върна назад.... И пак с постоянство махнахме памперса. Сега вече слиза и се качва сам...По рядко търси подкрепа... Сега трябва много работа вкъщи с логопед и психолог... А за невролог мисля да изчакам,да се поработи с детето а не само да го разхождам по доктори

# 456
  • София
Вероятно има някакви съмнения, щом ви праща при невролог.
При нас са за диспраксия, а аз искам да направя еег.
По това, което пишеш като обяснение, прилича на нашето.

# 457
Да, звучи като диспраксия, трябва да се провери.
Иванка, т.е. цинк, магнезий и Б12 е всичко, което се изследва?

# 458
  • София
Неее, как ще е всичко? Много неща се изследват, но ти питаш конкретно за тези и затова за тях ти написах.

# 459
Вероятно има някакви съмнения, щом ви праща при невролог.
При нас са за диспраксия, а аз искам да направя еег.
По това, което пишеш като обяснение, прилича на нашето.

Не знам как за първа среща която траеше половин час установи че трябва невролог... до сега не е работила а детето ми.Каза ни че може да ми препоръчала клиника в която имало специалисти... Тя им имала голямо доверие...

# 460
  • София
Неврологът е стандартен преглед, очудвам се, че досега не сте ходили.
За добър специалист и 1 преглед стига, за да прецени какъв е проблемът.
Диспраксията е неврологично и невролозите имат право да поставят диагноза, логопеди насочват.

# 461
Тина това, което описваш са двигателно изоставане плюс умствено, затова ви праща на невролог.

# 462
Иванка, питах за това, защото за това съм чувала, нямам представа под тези 3 неща ли имат предвид хората "тежки метали", чистене на тежки метали и прочие, защото досега нито съм му правила такива изследвания, нито съм се интересувала от темата и понеже ти изглеждаше много навътре исках да питам какво са това тежки метали и като ида в лабораторията кои конкретно изследвания трябва да направя.

# 463
  • София
Тежки метали в коса включват изследвания за 34 елемента, включително алуминий и живак, които често са над норма при деца с проблеми в развитието. Цинк и магнезий са необходими полезни минерали, които обикновено са под нормата при такива деца и се налага да се пият допълнително.
Това е най- общо казано.
Виж сайта на детокс центъра, мисля имаше по- подробно обяснение, че пиша през телефона.

# 464
Здравейте, имам патане към всички вас. Кога вашите деца започнаха да ви казват мамо, защото моето момче не ме нарича мамо, а е на 2 години и 7 месеца почти. Например вече целенасочено казва на баща си "тати" повиква го когато е в другата стая. Също така и с дядо си прави. Иначе все още не е започнал да прави смислени изречения, но му и любимо да имитира доста какво правим,но говоренето не иска да имира. В момента най използваната дума е "айде" или когато иска да попита нещо използва "та" или "то" има предвид "ами той". Иначе от към разбиране немога да се оплача, почти всичко разбира като му говорим. Даже в момента сме на вълна "всичко мога сам" опитва  да се облича сам,маже се с крем сам и т.н. Много ми е притеснено. Смятам сега на пролет да отидем на логопед и дано нещата се подобрят.

Общи условия

Активация на акаунт