Любители на Котки - Тема 108

• 47 004
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Ивекс, не се натъжавай  Hug Кучето все пак извади късмет, че го намери свестен човек. По един или друг начин ще има дом и няма да бъде никога повече гладно, за това ще се погрижим

# 76
  • София
Скрит текст:
Някой с опит за сдружаване на котка с куче?
Един приятел намерил извън селото (в което си купихме къща) захвърлено куче - хъски или лайка според ветеринара. Оставено да умре от глад и от жажда. Прибрал го, нахранил го. Не може да го задържи, защото живее в малка квартира в София. Заведохме го на лекар. Тежи 11 кг., а трябва да е 25. На куче не прилича, оревах света от яд и от безсилие. Как е възможно така да се отнесе човек към живо същество! Кучето ще се оправи с много грижа. Окъпахме го и го обеззаразихме, сложиха му лекарства. Взе го той за една седмица докато измислим какво да го правим. Аз искам да го взема, обаче няма кой да се грижи за него още в нашата къща, защото тепърва ще правим ремонти. Освен това в момента няма и как да ходим ежедневно, сега караме шофьорски курс, ще купуваме кола. Ако намеря някой да го храни там ще го задържа. В апартамента не става, Бела изпадна в истерия, той не и обърна внимание. Ама той сега е немощен, ама като заякне няма да мога да ги опазя един от друг... Ако не намерим какво да го правим, обаче, остава варианта някак си да ги гледам и двамата в апартамента до напролет... Не знам какво да правя
.

Алечка, има много лесно разрешение на проблема ти. Слагаш намордник на кучето, за да не може да захапе котето, ако случайно стане агресивно в някой момент. А котката ще свикне, всички реагират така отначало. Аз бях прибрала едно кученце със счупено краче едно време, и котката ми се побърка да вие и да съска. След няколко дена свикна с него, започна да си играе и като му захапеше кожата отдолу на шията, и го прескачаше по някакъв начин, и му прикарваше тая кожа отгоре на врата. Беше голяма игра. На кучо ще му сваляте намордника само когато му давате да яде, мисля, че те могат да си пият водичка и с намордник. Бедната душичка, може и да не му е най-удобния вариант, но пък е безопасно за всички. Пожелавам ви всичко да мине безпроблемно, и много да ви радват и двете душички.

# 77
Цитат
Алечка: Някой с опит за сдружаване на котка с куче?
Един приятел намерил извън селото (в което си купихме къща) захвърлено куче
... като заякне няма да мога да ги опазя един от друг... Ако не намерим какво да го правим, обаче, остава варианта някак си да ги гледам и двамата в апартамента до напролет... Не знам какво да правя.
Аз въведох без сътресения общо седем кучета при нашите котки (макар едното да бе временно, за   два-три месеца).
Преди 15 години стана инцидент между едното куче (ризеншнауцер) и едно коте, само защото не обърнах внимание, че котето се върти около паницата на кучето. Без да забележа, било е хапнато леко през гръдния кош, колкото да остане без въздух. Чух, че драска под масата, извадих го, видях, че не може да поеме въздух, запуших устата и вдъхнах въздух през ноздрите.
Вторият случай стана с пекинеза, като той бе пострадалият. Някой се бе завирал в неговата паница, той го е подгонил, но един нокът бе одраскал роговицата на окото му.
Важно е котките да не се въртят около кучата паница и когато паницата е празна, тя да бъде прибрана за да не се ангажира кучето с нейната охрана. Всае пак, кучката Лора се бе вживяла в ролята на майка на едно от котетата ни и двете ядоха от лорината паница докато Лора не премина основно на кучи гранули.

# 78
  • Варна
Домакинствам си тези дни на воля. Заедно с котките-нали трябва и надзирател на качеството да има.   Mr. Green
От днес-готвя си аз(под напрежение, че не съм сигурна какво ще се получи) и Мила ме нервира-мяуууу, мяууууу. Подканва ме да си поиграем, стрелка се и като я погледна-изчезва. Обаче аз-пас. Готвя все пак!  Twisted Evil
И моят мъж се обажда-"Иди с Мила, вика те, помилвай я"  Twisted Evil
Нали него не го викаха така... докато сменя фасонгите из къщи вчера Simple Smile

# 79
  • София
Домакинствам си тези дни на воля. Заедно с котките-нали трябва и надзирател на качеството да има.   Mr. Green
От днес-готвя си аз(под напрежение, че не съм сигурна какво ще се получи) и Мила ме нервира-мяуууу, мяууууу. Подканва ме да си поиграем, стрелка се и като я погледна-изчезва. Обаче аз-пас. Готвя все пак!  Twisted Evil
И моят мъж се обажда-"Иди с Мила, вика те, помилвай я"  Twisted Evil
Нали него не го викаха така... докато сменя фасонгите из къщи вчера Simple Smile

Joy Joy Joy

# 80
Хихихи, същата история и у нас!
Така се случи, че един ден веднага след работа като влязох в кухнята и чак към 19 ч. приключих. През цялото време Стейси идваше да ме проверява, мяукаше настойчиво, тичаше в галоп между стаите. Искаше внимание, чак ми се караше. После се милвахме, кротна се и откърти  Simple Smile

Много ми е мило, когато ме посреща след тренировка. Понеже първо се прибирам до вкъщи, върша нещо набързо из кухнята, храня котето, почиствам тоалетна и т.н. и оставям Стейси пак сама. После като се прибирам ме посреща тичайки и с мъърр-мъррр-мяууу  Heart Eyes
Мъжът ми казва, че щом чуе ключа да щраква и ще си счупи краката да скача от катерушката и да тича  Laughing Него не го посрещат така  Mr. Green

Танче, благодаря за хубавата есенна тема  bouquet

# 81
Ааа и Бела следи процесът на готвене стриктно.  Качва се на стола или на един страничен плот и наблюдава. Ако вземем много да шаваме из кухнята ни преследва с писъци. После пренасяме до масата в хола, а тя прави тигели с нас. Накая сядаме да се храним и тя между нас 😀

# 82
  • София
Така се случи, че един ден веднага след работа като влязох в кухнята и чак към 19 ч. приключих. През цялото време Стейси идваше да ме проверява, мяукаше настойчиво, тичаше в галоп между стаите. Искаше внимание, чак ми се караше. После се милвахме, кротна се и откърти  Simple Smile

Оооооо, това ли било  ooooh! Аз се чудя защо се върти и мяука толкова настойчиво около мен.

# 83
Здравейте приятели. Обръщам се към групата с голямо притеснение и за съвет.
Преместихме се в ново жилище и котенцето естествено взехме със себе си. Той е Персиец , почти 3 годишен. Цялото събитие е със вчерашна дата. Взели сме всичките му играчки, любими одеялца и завивки. Котешката тоалетна почистихме, но не сменихме пясъка, за да си мирише на него. Когато пристигнахме първо го пуснах в банята , където е тоалетната и храната му. Той естествено е ужасно стресиран. Завря се в раклата и не излезе от там. Късно през нощта , около 3 часа излезе, подуши всичко наоколо и дойде да легне при мен под завивките, сгуши се на кълбо и се зави през глава . И така остатъка от нощта. Сутринта пак влезе в раклата и досега не излиза от там. Най-много се тревожа, че от вчера на обяд ,до сега не е ходил да пишка, нито пие вода, нито яде. Най-много се тревожа за пишкането. Нормално ли е да не пишка толкова време? Какво да направя за да облекча стреса му. Извинете за дългият пост, но моля за съвет.
  Много ми е мъчно. Вече съм съгласна да пишка където и да е, само да го направи, за да не му стане нещо.

# 84
  • София
Здравейте приятели. Обръщам се към групата с голямо притеснение и за съвет.
Преместихме се в ново жилище и котенцето естествено взехме със себе си. Той е Персиец на почти 3 годишен. Цялото събитие е със вчерашна дата. Взели сме всичките му играчки, любими одеялца и завивки. Котешката тоалетна почистихме, но не сменихме пясъка, за да си мирише на него. Когато пристигнахме първо го пуснах в банята , където е тоалетната и храната му. Той естествено е ужасно стресиран. Завря се в раклата и не излезе от там. Късно през нощта , около 3 часа излезе, подуши всичко наоколо и дойде да легне при мен завит през глава . И така остатъка от нощта. Сутринта пак влезе в раклата и досега не излиза от там. Най-много се тревожа, че от вчера на обяд ,до сега не е ходил да пишка, нито пие вода, нито яде. Най-много се тревожа за пишкането. Нормално ли е да не пишка толкова време? Какво да направя за да облекча стреса му. Извинете за дългият пост, но моля за съвет.
  Много ми е мъчно. Вече съм съгласна да пишка където и да е, само да го направи, за да не му стане нещо.

Единственото нещо, за което се сещам, е да потърсиш Фелиуей за привличане, и да напръскаш с него по стените и мебелите, на височината на котето. Това са котешки феромони, като тези, които те разпръсквт, като търкат муцунките си, за да бележат обекта като ''свой''. А защо не вземете да сложите една дълбока тава с малко от котешката му тоалетна и да му я сложите в шкафа? Ще е временно, докато свикне котето с обстановката, но ще е решение, за да не си увреди здравето. А можете да му сложите и водичка, за да не се дехидратира, докато привикне.

# 85
Благодаря за съвета. Сега ще се обадя да кажа на мъжа ми да му сложи нещо . Много ме е страх, цяла нощ го мисля.

# 86
Няма страшно и Бела беше така. Една седмица живя под леглото, там и бях натикала тоалетната и купите с храна и вода. Оревах света. Сега е цар и господар в апартамента. Сложи му нещата в непосредствена близост, за да може да си ги ползва.

# 87
Благодаря. И аз си отревах цяла нощ. Сега изпратих мъжа ми да купи този спрей с феромоните и ще сложим храната и водата в стаята.

# 88
Поздрави и прегръдки на всички мамчета и техните прекрасни котешки деца  Hug
И аз отдавна не съм писала, но редовно ви чета. Данък ще платя по-късно.
Kristal, би ли споделила моля, кой е този ветеринар-хомеопат. Аз отдавна търся такъв  Praynig

# 89
  • София
Kristal, би ли споделила моля, кой е този ветеринар-хомеопат. Аз отдавна търся такъв  Praynig
Нямам наблюдения от работата му, защото в събота го видях за пръв път, но е най-близо до дома ми. Ветеринарна клиника Dr. Animals, София, Младост 3, бл. 327. д-р Петър Дюлгерски - 0888268882. Имат клиника и в Младост 1. В интернет има мнения относно работата му.

Общи условия

Активация на акаунт