Любители на Котки - Тема 108

• 46 983
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • на брега на морето
Много е разбрана, много е нахална, много е манипулативна. Избирателно.  Grinning

# 61
ПС. Ивекс, Аплаус сякаш има нужда от набавянето на още от някои от водноразтворимите витамини. Това може да става с даването на малко пил. сърца и дроб през седмицата.
Колко пъти и какво количество?
Котьо, ние сме напоследък предимно на пиле с минимум добавки за калций, йод, и вит. E. Пилето е също основната съставка при Аплоз. Давам сърца "по интуиция" или горе-долу два обяда и две вечери седмично (по около 75 грама на хранене на котка, сурови). Давам дроба по-скоро в две хранения седмично, по около 25 грама на хранене на котка, като добавка към месото. Последният дроб бе запържен леко в тиган.

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 17:03 от за животните

# 62
Не мога да не споделя този сладур Gimo

# 63
моята маца не яде приготвена храна
обича да си близва сирене, като беше малка ядеше дробчета, но сега не ги иска
давам и най-добрата суха храна по съвет на ветеринарите и

# 64
Ах, този Гимо, с тези очи. Гледах му и клипчето, хипнотично сладко е. Но пък и се замислям, защо все са му толкова разширени зениците и то при наличие на ярка светлина. Странно ми е...

давам и най-добрата суха храна по съвет на ветеринарите и

А тя е?

И (най-вероятно за добро утро) да ви покажа как някой път сънят поваля, както те свари:

Е, успял е поне до леглото да се добере и двата пъти...

# 65
Много хубави бебета.
Епона, остава ли? Simple Smile

# 66
  • София
Привет, мами и котета, в неделя сутрин! Я да ви поразсмея:

# 67
Здравейте, относно храненето аз в момента гледам 2 двумесечни котета.Брат и сестра са (спасих ги от улицата заедно с още едно, сега е при една приятелка), Бо (мъжкия) не е толкова притенциозен, обаче Бамби иска само месо и сърца да яде и не желае нито суха храна, нито паучове.
Имам въпрос-Какви гранули ще ми препоръчате за малки котета,който да са вкусни за тях, защото както изглежда малката е доста притенциозна.Бях им взела на ПроПлан и Бо яде, но Бамби цял ден седя гладна и се принудих след работа да и варя пилешко  Laughing .Още нещо трябва ли да давам мляко и месото и сърцата варени или сурови е по-добре, защото аз винаги ги варя? newsm78

# 68
# 69
...
месото и сърцата варени или сурови е по-добре, защото аз винаги ги варя? newsm78
...
Пилешките, телешките и агнешките меса и карантии е препоръчително да бъдат давани само размразени до стайна температура след замразяване за 72 часа. Готвенето унищожава частично някои витамини, особено B1, който бездруго не се намира в количества сигурни за котките, специално в мускулното месо от горните видове.
Свинското трябва да бъде готвено зарати макар нищожната вероятност от заразяване с Вирус на Ауйески. Това месо е най-богато на вит. B1. Рибите трябва да бъдат готвени с цел деактивация на ензима тиаминаза, който е наличен в доста видове в сурово състояние и унищожава вит. B1.
Важно е котето да получава бульона от готвеното месо, защотото тауринът остава там.

ПС. shalqlqq, дано намериш вкусни гранули, защото вкусът може да варира дори между партидите от най-качествените марки, например заради престоя някъде в някои складове. Гранулите най-често съдържат достатъчно калций, цинк, йод и мастноразтворими витамини. Ако останете само на месо, най-сигурно е да обогатяваш поне с калциева добавка и жълтък.

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 13:40 от за животните

# 70
  • София
И Макси, на 2 месеца, не иска гранули. Поне тези от ветеринаря. Ще пробваме с други. Иначе яде пилешко, риба и днес жълтък.

# 71
Нашата до 3 месеца почти не искаше никакви гранули, караше на паучове, бульони, пилешко месо и т.н. Разкашканите гранули в бульон или с пауч ги заобикаляше и изблизваше останалото. В един момент ни писна, и я оставихме два дни само на гранули. Прояде си ги, само стой та гледай...

# 72
  • на брега на морето
Свършил се боб, отучил се поп  Grinning

# 73
Някой с опит за сдружаване на котка с куче?
Един приятел намерил извън селото (в което си купихме къща) захвърлено куче - хъски или лайка според ветеринара. Оставено да умре от глад и от жажда. Прибрал го, нахранил го. Не може да го задържи, защото живее в малка квартира в София. Заведохме го на лекар. Тежи 11 кг., а трябва да е 25. На куче не прилича, оревах света от яд и от безсилие. Как е възможно така да се отнесе човек към живо същество! Кучето ще се оправи с много грижа. Окъпахме го и го обеззаразихме, сложиха му лекарства. Взе го той за една седмица докато измислим какво да го правим. Аз искам да го взема, обаче няма кой да се грижи за него още в нашата къща, защото тепърва ще правим ремонти. Освен това в момента няма и как да ходим ежедневно, сега караме шофьорски курс, ще купуваме кола. Ако намеря някой да го храни там ще го задържа. В апартамента не става, Бела изпадна в истерия, той не и обърна внимание. Ама той сега е немощен, ама като заякне няма да мога да ги опазя един от друг... Ако не намерим какво да го правим, обаче, остава варианта някак си да ги гледам и двамата в апартамента до напролет... Не знам какво да правя.

# 74
Милото животинче, дано се намери решение, тъжно ми стана, а днес е един от най-щастливите дни в живота ми.
Алечка, аз съвет не мога да дам, но ни дръж в течение. Hug

Общи условия

Активация на акаунт