Любители на Котки - Тема 108

• 46 982
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Тази нощ спахме без котешки драми  Heart Eyes
Сутринта точно в 7 пак се сбиха, но само за секунди и се кротнаха. А вчера вечерта дори се близаха един друг.

Относно храната - аз в момента храня с гранули Аплауз и консерви Карни (консервите не са всеки ден). Преди това хранех с всякакви рекламирани храни и мога да кажа, че разликата във вида на котката ми (големия котак) е огромна между тогава и сега. В момента козината му е в пъти по-гъста и лъскава, дори на допир е различна.

Същия опит имам и с кучето ми, което навремето хранех с Роял Канин и после минах на Карно и висококачествени гранули.

Прилагам и снимки, защото както казах, разликата е очевидна:

Скрит текст:
Преди
Сега

Темата не е кучешка, но при кучето разликата е още по-очевадна и затоване мога да не я споделя
На Роял Канин
На Карно
Това всичко и при двамата е козина, а не сланина

И тук не става дума за сезонна промяна в козината, защото върху котката ми наблюденията са от близо две години (и двамата бяха вече големи като ги взехме), а върху кучето три години.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 11:33 от Адри́

# 421
 Shocked
Огромна разлика и при двамата.
Не съм капацитет, но съм чела, че храната влияе на козината и изцяло на външния вид на животното, явно наистина е така.

# 422
  • София
И аз не съм капацитет и затова не вярвах много на всички превъзнасяния колко било важно да е качествена храната. Доверявах се и на ветеринарите, които си продават РК. Заради форума реших все пак да пробвам друг вид храна и сама се убедих колко огромно значение има. И съм сигурна, че не е само във външния вид, но и по отношение на общото здраве на животинките.

# 423
Съгласна съм.
Ветеринарите в Щатите при които водих Топчо заради неговите проблеми ми обясняваха същото, наблягаха най-вече на това как се отразява здравословно на животното в дългосрочен план, ако се храни с по-ниско качество гранула.
Но както не веднъж съм писала точно мненията във форумите ме "накараха" да сменя храната на котката.
Свекърва ми имат 6 котарака, осиновени са всичките от приюти, хранят с Орижен и им приготвя храна, която замразява на порции, защото просто финансово е трудно с толкова много котки, но като ги е жал, а и имат къде да ги гледат, къщата е голяма, а те са само двамата.
От разни организации имат дават месечно някаква храна като помощ, главно гранули и някакви консерви.

# 424
Като ви чета колко трудно се отказват котките от тази храна, няма да се учудя ако ѝ слагат нещо, към което да се пристрастяват.

# 425
Zdravika, прочети съдържанието на храната и ще ти стане ясно. Защо нападаш? Естествено, че друго няма да искат. Като тръгнах да отказвам Топчо от Роял Канин беше истински ад и до системи стигнахме, защото котката отказваше всичко друго дори и вода.
Щом и ветеринарите ми казаха да не се храни с нея, защото е нискокачествена какво друго да говорим.
Онзи ден се загледах в пастетите на Гурме, много сладко изглеждат, но като прочетох съдържанието и се отказах.
[/quote]

Ивекси,
Скрит текст:
разбрахме до какво положение сте си докарали котето във вашето упорство и неспазване препоръките на лекарите.Исках най-добронамерено да ви помогна защото сама питате как да си храните котето и дали не бъркате някъде.Резултата не го очаквах,първо ме нападнахте,после ме приканихте да напусна темата,страшно си противоречите в постовете,а сега ме обвинявате,че аз съм нападала.Помислете си,не е хубаво така,уважавайте мнението на другите,кажете едно мерси,но не искам да ползвам тази храна и точка.

Епона,bubbata, вие с какви точно научни литератури и доказани изследвания подкрепяте твърденията си?Ами да,важна е формата на гранулата за персийската котка.Моите са хималая кръстоска на персийка със сиамска и са най-малките котки в света,веднъж по грешка взех крокети за мей кун те бяха като топчета и 10 пъти по-големи от нашите,естествено не ги ядоха.

С постовете си само доказахте,че котетата се чувстват добре с тази храна едва ли я предпочитат само заради някакви овкусители.

За останалите съфорумци искам да кажа,че РК е ужасно скъпа в Бг.Аз я купувам на 40 евро за 4 кг. пакет който стига за 2 месеца,идва ми 40 лева на месец за 3 котета по 13 лева на коте.Освен  това с карта на РК на 9 закупени пакета получавам 10 тия безплатно-това им е масовата фирмена политика.В Бг. храната е 32 лева килограма,получава се разлика от 40 лева и нагоре за един пакет от 4 кг.,разликата отива в джоба на дистрибуторите,плюс това те я взимат на едро на още по-евтина цена.Вадят по 50 лева на пакет.Мусовете на Гурме струват 1.55 евро за кутия от 4 консерви,а в Бг. ги купувах на 5.10 лв. от Лекси-разлика от 2 лева  на кутия.Голяма кутия от 12 муса струва при нас 3.50 евро-29 цента на консерва или 60 стотинки.Надценките са прекалени,не са коректни българските търговци.Миналото лято си бяхме за 3 месеца в Бг. с котетата и се видях в чудо от цените.Доволна съм от тази марка единствено те предлагат комплект от адаптирано майчино мляко с биберон за бебета котета,благодарение на което бебето ни оцеля хранено от първия ден на раждането до втория месец.   

# 426
Здравейте! Имам мъжки котарак на 7 месеца. Каква е подходящата възраст за кастриране?

# 427
До какво да са ми докарали котката?
Изобщо не те разбирам, искаш да кажеш, че заради това, че не храня с Роял Канин котката ми има здравословни проблеми ли? Пълни глупости.
За последен път, ветеринарите не позволяват да се храни с тази храна, защото е нискокачествена, а той има нужда от пълноценна и качествена  храна, за да е здрав. Точно откакто се храни с най-качествената храна на пазара и у нас и в Щатите, котката няма никакви проблеми в продължение на година вече, надявам се да сме се преборили.
Вие нападате, хранете животните си с каквото желаете. Достатъчно информация има, за да прецените сами кое е най-доброто за тях.
Ако смятате, че Роял Канин и Гурме са качествена храна, уважавам мнението Ви, но и Вие уважавайте чуждото.
Прочетете съдържанието и вижте какво давате на животните си.
Да, има оцветители и съдържа също пристрастяващи агенти.
Не смятам, че животните се чувстват добре с тази храна, защото не приемат необходими вещества, а и не мисля, че птичето брашно /на челно място в състава на Роял Канин/ е по-добра алтернатива от чистото месо обозначено на други марки храни или същото давано в чист вид.
Дотук съм и аз, защото ми писна.

Топчо преди малко:

# 428
  • София
Здравейте! Имам мъжки котарак на 7 месеца. Каква е подходящата възраст за кастриране?

Мисля, че 7 месеца му е рано. Нашият беше на 10-11 месеца като го кастрирахме. Не мога да кажа точната възраст, защото е уличен и гадаехме на колко е само по външния му вид и по времето за смяна на зъбите.

# 429
  • София

Oт 7-8 месеца нататък става, но казват, че е добре да достигнат полова зрялост и тогава да се кастрират. Предишните ми котараци започнаха да маркират рано - още на 7-8 месеца. Тогава ги кастрирахме и не сме имали проблеми. Да, имаха запушване около 2 години по-късно, но беше от нискокачествена суха храна и след като я спрях, не се е повторило. Сегашният ми котарак все още не е започнал да маркира и не сме го кастрирали. На година и няколко месеца е. Предполагам, че на пролет ще се обадят инстинктите и ще се наложи. Личното ми мнение е да изчакаш до първото маркиране. Да, неприятно ще е да изпереш нещо (може да е и диван или матрак Wink ), но поне ще си му дала максимално време, за да се развият напълно всичките му органи.

Написаното е за котараците. При женските е добре кастрирането да е колкото може по-рано, преди първо разгонване.

Ивекс, страхотна пухена топка!  Heart Eyes

# 430
Епона,bubbata, вие с какви точно научни литератури и доказани изследвания подкрепяте твърденията си?
Въпросът е, че като влизаш с бутонките в темата и обясняваш, че не знаем как да си храним котките и сме виновни за техните болести, поне се обоснови. Твоето си е чисто безсилие да го направиш. Аз няма какво да се обяснявам, защото не съм тръгнала да давам непоискани съвети и да размахвам пръст.
Специално снощи изчетох няколко статии от медицински сайтове за спецификите при челюстта на персийките. Никъде не беше упоменато, че храната трябва да е по-специлна. Единствено на едно място имаше съвет да се дават по-малки гранули и това пак според котката.
В момента се храним отново с грейнфрее храна. Медицинската РК беше само за 2 седмици, след което лекарят ми каза, че отново трябва да минем на високо белтъчна храна.
Спирам и аз.

Има една организация, която помага на бездомни животни от Варна. Ако някой се сети как се казваше ще съм много благодарна.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 13:41 от bubbata

# 431
Ивекс, да го хванеш тоя Топи и да го мачкаш, мачкаш, мачкаш, както се меси питка  Heart Eyes

# 432
  • София
Bubata, има две с почти еднакви имена Animal Hope Bulgaria - Varna и Animal Hope Varna. Сигурно има и други, но тези съм ги харесала във Фейсбук. Simple Smile

Погледнах в първи пост. Освен тези двете, има още една в списъка.

# 433
Много благодаря, това е! Simple Smile

# 434
Като сте подхванали храната да се оплача.
Днес ходихме с котката на преглед, водим го всеки месец профилактично заради проблема му.
Исках да му взема някаква консерва да хапне нещо различно.
Предложиха ми на РК някаква за алергични котки, отказах любезно и се почна: как това била най-най храна, че била полезна и  blahblah Аз си трая, но мм като почна и стана една. ooooh! Слава Богу сдържа нервите си и разговора протече нормално, но доктора не беше доволен от поведението му. Пита какви консерви му взимаме по принцип - Applaws. И се почна, че било пазарна политика, че храната била еди каква си и т.н. Крайно разочарована съм, на път към къщи купихме консервичка с риба тон, Роял Канина изобщо не пожелах да го взема. Доктора се обиди, че не следваме препоръките му, но той бил длъжен да ни каже какво трябвало да яде котката.
Не сме го хранили правилно според него, вие какво мислите:
Яде гранули на Applaws, пилешко месо или риба 2 пъти седмично /това го спазваме и ветеринарите в Щатите така ни посъветваха/, консерва яде на 2 седмици.
Този е втори ветеринар, който ни казва, че не храним "качествено" котката.
Вече не знам. Crossing Arms

Това вие ли сте го писали?
Българските ветеринари явно са лукови глави. Simple Smile
А какво има в останалите 20% от крокетите на Applaws-Картофи?Яйца на пудра?

Скрит текст:
Applaws Cat is great for your pets nutrition
Many dry cat foods use grains as their primary source of protein. Diets that contain high levels of grain can be hard for cats to digest and convert into energy. This could stress the liver and kidneys and can lead to the development of sensitivities and allergies….. That’s why Applaws is grain and cereal free!
Composition

Dry Chicken Meal (65%), Chicken Mince (17%), Potato, Brewer‰Ûªs yeast, Beet Pulp, Chicken Gravy, Salmon Oil, Vitamins and Minerals, Dried Egg, Cellulose Plant Fibre (0.03%), Sodium Chloride, Calcium Carbonate, Seaweed/Kelp, Cranberry, DL-Methionine, Potassium Chloride, Yucca Extract, Citrus Extract, Rosemary Extract.
Additives

Nutritional Additives: Vitamins: Vitamin A (retinyl acetate) 27,850 IU/kg, Vitamin

D3 (Cholecalciferol) 1,200 IU/kg, Vitamin E (alpha-tocopherol acetate) 615 IU/kg; Trace Elements: Selenium from Sodium Selenite 0.13 mg/kg, Iodine from Calcium Iodate Anhydrous 1.5 mg/kg, Iron from Ferrous Sulphate Monohydrate 80mg/kg, Copper from Cupric Sulphate Pentahydrate 48 mg/kg, Manganese from Manganese Sulphate Monohydrate 38 mg/kg, Zinc from Zinc Sulphate Monohydrate 135 mg/kg. Technological Additives: E1705 Enterococcus faecium cernelle 68 (SF68;NCIMB 10415) 1,000,000,000 cfu/kg as an aid in the establishment, maintenance and restoration of a balanced gut flora in cats, Natural Antioxidant: Mixed Tocopherol and Rosemary Extract.
Analytical Constituents

Crude Protein 38%, Crude Oils & Fats 20%, Crude Fibre 2.1%, Crude Ash 10.5%, Omega 6: 3.8%, Omega 3: 0.8%, Calcium 2.3%, Phosphorus 1.5%, Taurine 2,000 mg/kg.

https://www.applaws.co.uk/product/dry-cat-adult-chicken/

Персийските котки идват от китайския императорски двор,може и да са си хапвали ориз,но картофи?Хм...

Общи условия

Активация на акаунт