Боледуване на децата ни - тема 43

• 53 885
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Според прегледа лекува тонзилит?! Заради гърлото го изписа,лекарката е педиатър гастроентеролог, а детето не го боли гърло, а корем. Ще видя какво ще стане в неделя на прегледа и ако няма диагноза за коремната болка ще търсим друг лекар. Обясняваше ми, че на тази възраст правели гастрит вследствие на вируси, но дали е това не е ясно.

# 661
Е, това обяснява защо му е гледала и гърлото...защото е и педиатър Peace
Предполага значи бактериален тонзилит Thinking но без Т ми е много странно. При ангини обикновено се вдига висока Т, не винаги, но обичайно е така. Освен това нямате  пресни кръвни изследвания, потвърждаващи диагнозата й. Разбира се, опитен педиатър би могъл да диагностицира бактериално възпаление в гърлото и само от преглед, но пак казвам---вие нямате Т?! Rolling Eyes
Може да пуснеш една ПКК да видиш левкоцитите. Ако са над 10 - почвай АБ Peace

# 662
По принцип при червено гърло и  сливици, ангини.. може да има и болки в корема...там също има лимфни възли, а сливиците са лимфна тъкан... та има връзка. Но щом детето няма температура и не е болно едва ли активна инфекция в гърлото и сливицитее. Нашите са си уголемени и в здраво състояние.Даже лекарката е казала, че гърлото му в здраво състояние си е леко червено и сочно.
Може би е последица от стомашният вирус при вас.. дисбактериозаа...която понякога трудно се оправя.. с по дълъг прием на пробиотици. Може да пуснете едно изследване на гърлен секрет...да няма някой бактерия.
И моят от 2 седмици е със проблемен стомах, особено предните 2-3 дни- болки, тежест , гадене и уригвания..еднократно малко повърна. .. не е вирус със сигурност.. вчера и днес по- добре но пак не му е съвсем  в ред стомаха днес на моменти.Освен това от вчера  до сега не може да иде по  голяма нужда.Имам съмнения за гастрит при нас... Според мен гастроентеролога ви не си е свършил работата, това опипване на корема е крайно недостатъчно...един ехограф да беше направила да види лигавицата на стомаха и червата.

# 663
Явно я притесни уголемената дясна сливица, но тя е така от лятото, гърлото е съвсем леко червено. ЛЛ му е виждала сливицата и не се притесни особено, изписа имунотрофина, за да я смалим.Друг педиатър също му я е гледал, даже двама, защото бяхме в провинцията като направи гнойна ангина и го преглеждаха там. За година е пил 6 антибиотика и не ми се дава просто така. Той е и с астма и прави бронхити редовно.Ще пускаме пак кръв май, може и секрет от гърлото. Иначе той си ходи всеки ден то тоалетна и предните дни му беше рядко или кашаво, а напоследък е идеално на вид. Не знам вече...

# 664
Бих се доверила на неговата лекарка, тъй като тя го познава най-добре Peace

# 665
  • shumen
Тете,малко по добре е и вече ме ядосва и прави бели.Сега едва го натиснах да легне,че да не събуди всички деца.

# 666
Дани, радвам се. Утре може да ви пуснат контролни кръвни, дано са в норма...
АБ на колко часа ви го вливат?

# 667
  • shumen
Тете,докторката днеска каза,че все още има хрипове и чак към края на седмицата ще ни изпишат най вероятно.АБ му го слагат по 3 пъти на ден през 8 часа.

# 668
Аха....имах предвид, ако се пооправи, да ви пуснат по-рано, а да ходите само за вливанията, но щом има хрипове още, не става. А и АБ на 8 часа е много неудобно като часове...знам, че и ние бяхме така.
важното е да оздравее напълно малчо Hug

# 669
  • shumen
Тете,при нас поне в детско не дават да се ходи само за инжекциите.Докторката и ме предупреди,че после трябва да го пазим много.Така,че детска ще види не по рано от 10-15.10,ако има кой да го гледа.

# 670
Аз не говоря за детска. Имах предвид да се долекувате вкъщи, защото знам какво е да си в болница Peace

# 671
  • shumen
Тете,разбрах те.При нас и това не дават.

# 672
  • София
Зои как сте?
Ади вчера не искаше да се храни, днес е с Т, а преди малко имаше съмнително изхождане. Предполагам че е ентеровирус.
За болките в коремчетата пак да кажа, след прекаран вирус много често се завъждат гъбички и те дават много проблеми. Така миналата година докато разберем, Ади изпи един АБ и един Суметролим без да е нужно. За мен гастро лекар, който не пуска изследвания на ако или не прави ехограф не е читав. Ади беше с АБКМ и затова съм тесен специалист.
Нямаме никакви аромати и прахосбирници, защото каката ми е с астма. Дори и цветя нямам.
За сливиците и ангините препоръчвам Д-Р Петров от МВР болница. Там оперираха на каката третата сливица и ушите, и спряха гнойните ангини и парацентезите на тъпанчевите мембрани.
За голямата сливица, може да сте изкарали инфекциозна мононуклеоза. Много често се бърка с гнойна ангина и после сливиците много бавно се възстановяват. Бих пуснала едно АСТ, около 4-5 лв с кръв от пръста.

# 673
Хм,вчера следобед с 37,4 ,а сега 37.7.  Thinking 

# 674
Снощи малкия пак кашля доста и температура има само вечер в неделя 38.6, в понеделник 37.7 и снощи 37,2. Но кашля , кашля. През деня като че ли намаля, но вечер.... Мисля днес да го водя пак да го преслушат. Не очаквам, че терапията на унг-то от понеделник ще подейства толкова бързо, а от друга страна ме е страх да не слезе към гърдите. Последноо го преслушваха в събота. Лошото е, че всеки лекар си има собствено мнение за лечението и става голяма обърквация... Направо луда станах вече. Още един въпрос, ако сте запознати. Искам да запиша детето при джи пи, което не е педиатър. В такъв случай може ли доктора да дава направление за педиатър и те определен брой ли са или са неограничени.

Общи условия

Активация на акаунт