Боледуване на децата ни - тема 43

• 53 851
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
И при нас няма хрема,,ноо от де таз кашлицаа,може би от гърлото щом дига все пак макар и малко температура...Сега е на инхалатора .. и ще видим как ще се развият нещатаа до утрее. Чудно ми е от де ..като си бяхме 3 дни в нас...съботата малко на разходка  бяхме и от тогас не сме мърдали.

# 691
А преди тези три дена? Вирус сте хванали вероятно...таман три дена му трябва, зада се развие да почне да прави бели Peace

# 692
  • Пловдив/София
искам да питам задължително ли се дава АБ при наличие на бактерии в гърлото? Още чакаме антибиограмата и не знам подробности, но от лабораторията казаха, че се е изолирало нещо. Детето е видимо здраво, преди 4 дни излезе обрив и само това остана, няма Т, няма кашлица, не вярвам да го боли гърло, защото има апетит...Изобщо не искам да блъскам АБ, като се чувства добре, а съм 99% сигурна, че ще назначат...освен това изследването е отпреди 3 дни, ами ако го няма вече? Няма ли шанс само да се оправи при силен имунитет?в момента АБ ми се вижда като краят на света, колкото и да ме успокояват, че си е "нормално"....

# 693
Пипи, има и здрави носители на бактерия в гърлото. Имат бактерии, но са само носители, заразни са, но самите те не се разболяват. Тогава не се налага прием на АБ.
Но ако детето има симптоми-червено гърло, Т..е за АБ според мен.

Виж какво ще се изолира все пак.
Аз ти предлагам, понеже те виждам, че си притеснена и се чудиш кой път да поемеш, ако искаш пусни ПКК от пръста, става почти ведна, да видиш левкоцитите. Ако те са в норма, значи НЯМА бактериална инфекция и не се налага АБ. Ако те обаче са над норма, сте за АБ.

Аз сякаш на кръвните по-вярвам, защото при секрет се случва да не е взета правилно пробата или да е замърсена после и излизат неверни резултати. ПКК от друга страна става бързо, веднага, не се налага да е на гладно и жадно-по-удобно ми е.

# 694
На упътването на инхалатора пише да не се прави докато детето спи. Някой да има идея защо. На мен май ще ми се наложи докато спи, не мога да го убедя иначе.

# 695
JasminaD не се притеснявай....при влизането ни в болница преди 4 години , почти всички инхалации му ги правеха докато спи.

# 696
  • Северозапада
Аз съм правила на спящо дете. Когато се налага посред нощ или когато е била толкова болна, че спи почти постоянно, няма друг начин. Гушваш, така че да е по-изправено и си инхалираш. Звука на инхалатора даже ги унася през нощта, като бял шум.

# 697
Благодаря, за отговорите  bouquet . За сега реших да изчакаме прегледа в неделя, няма да давам Суметролим, детето се чувства добре. Тогава ще поискам да го погледне на ехограф, ако не другата седмица ще ходим някъде на частно и ще пусна изследвания на ако. Мисля да пусна и за глисти, тази година не сме правили.

За инхалациите на спящо дете, аз също съм правила. Като беше бебе това ми беше единствения вариант, иначе ревеше и пищеше на цялата инхалация, което не мисля, че е по-добър вариант.

# 698
Здравейте. И аз искам да попитам нещо отново - дъщеря ми вече повече от месец е болна (с малко прекъсване за 4 - 5 дни). Първо носа й хъркаше (не течеше изобщо) и имаше червено гърло и лека кашлица, пи АБ, хербитусин, вит. Ц, фенистил. Кашлицата уж спря, но носа й продължи да хърка. Личната изписа първо Виброцил за 5 дни и като нямаше ефект - Бактробан за 7 дни. Пак нямаше подобрение, дори след него се появи по - силна влажна кашлица и носа й се разтече, та ходихме при още един педиатър, после и при пулмолог. Последния изписа Вентолин сироп и Флудитек, които пи 1 седмица. Тази сутрин ги спрях. Кашлицата намаля доста, вече е суха и основно след ставане от сън, проблема с носа обаче си остава. Тече и е запушен едновременно. От 3 дни отново слагаме Виброцил, защото не може да диша и да се храни или да заспи иначе. И двамата лекари, при които ходихме не изписват друго за носа освен спрей с морска вода  Tired
Според пулмолога било нормално да има хрема и сигурно щяла да има до пролетта  Shocked
На майка ми й излязоха стафилококи в носа, пи АБ и слага Бактробан. Била е в контакт с детето. Казах това на докторите, но никой не се впечатли, казаха ми да не търся бактерии в носа на детето, всеки човек имал.
Искам да питам глупости ли са това, което ми говорят за бактериите? И дали да заведа детето на УНГ или какво да правя? От една страна не ми се иска да я мъкна пак по кабинети и да лепне и още нещо, а секрет сега като слагаме капки май няма как да пуснем...от друга ако излезе нещо сиг. пак ще й изпишат АБ, а вече 35  дни не можем да спрем да даваме лекарства... Rolling Eyes
Извинявам се, че стана токова дълго...

# 699
Калина, да, бактерии всякакви виреят и в носа, и в гърлото. Но в количества, в които не правят проблем. Почне ли даден вид да се размножава неконтролируемо, вече е проблем.
Секрет от носа ще засече т.нар. "масов растеж" на даден вид бактерия, което значи, че вече има проблем...тоест даден вид е почнал да се множи, взел е превес над другите и е нарушен баланса.
Ако количеството е под 10 на 5 степен, се води, че резултата от посявката е отрицателен.

Ние сме лекували бактериална хрема само с АБ капки в нослето, не с орален АБ Peace

# 700
А преди тези три дена? Вирус сте хванали вероятно...таман три дена му трябва, зада се развие да почне да прави бели Peace

Ами 4 дни не е бил на училище...събота малко се разходихме.. та освен от тогава нещо...Или може от петъка от училищее, просто да има по- дълъг инкубационен период.Пак е с 37.6 и  понакашля...е изкарахме 3 седмици на училище,като почти две от които влачи задна хрема от предното боледуване.

# 701
Лайт, дано е някой хилав вирус и за три дена да отмине. Повечето заболявания почват като вирусни.. Hug

# 702
  • shumen
Лайт,може да е вирус някакъв.Дано отмине скоро.                                                                               Магнитче,оправяй се скоро.Дано не заразиш децата.                                                                           Калина,аз бих пуснала кръвни и ако има нужда тогава бих дала АБ.                                                 При нас днеска на визитацията мина лекарката,която ни прие и ме отчая.Все още каза има доста хрипове и не сме за изписване.Сестрата ме успокои,че имало случай,в който едно дете лежало 20 дена с нашата диагноза и направо като чух щях да припадна.

# 703
Благодаря за отговорите! Освен да спирам капките, че и без това много неща станаха в носа и доста време ги слагаме, страх ме е да не й увредя лигавицата, и до няколко дни ако не мине да пускаме секрет  Rolling Eyes въпроса е как ще спи до тогава ако й е все запушен носа. А и ме е страх да не направят някакво усложнение тези сополи, да не се разкашля пак...

# 704
Оффф,бе...ма*ка му!Днеска след две седмици вкъщи я пускам на градина,води я баща и.Отивам да я взема и на вратата огромна табела-Внимание в групата има скарлатина!Ми прирева ми се.На всичкото отгоре ми вика"Аз днеска целунах *** (приятелче)и той следобяд повърна!"Идеше ми да и отвъртя един!

Общи условия

Активация на акаунт