Боледуване на децата ни - тема 43

• 53 855
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Ееее, Уми...съжалявам. Сигурно по-късно сутринта са узнали и сложили известието....след като сте завели Габи. Много неприятно. Tired

Калина, не е задължително да ти направи усложнения като кашлица, бронхит и т.н. Зависи от детето и това как кара болестите. Но ти си в началото и вероятно тепърва ще трупаш опит в тази насока Tired

Ето моят например много рядко има кашлица от сополите, към дробовете пък хич не слиза. Виж хреми всякакви е карал и продължава да кара...Ако не ти е правил чести бронхитчета, мисля, че няма място за притеснение..Аз не разбрах ЛЛ видя ли го, прегледа ли, какво каза? В тази възраст често лекувахме хремата с АБ капки и помагаха.
Може Отривин капки за нос, преди лягане вечер да капеш, но не повече от ден-два,
че съдържат ксилометазолин и може да привикне към него. Консултирай се и с ЛЛ, дали са подходящи за вас, че не видях на колко сте години.. Веднага отпушват нослето и детето ще спи поне спокойно. Но да не се прекалява с тях Peace

# 706
teta75, на 1 година е малката. Наистина нямам опит в детските боледувания, досега 3 пъти се е разболявала, но минаваше доста по - бързо за около седмица. Иначе ЛЛ я гледа 3 пъти откакто е болна. Първия път я лекува само с Хербитусин, Виброцил и Фенистил. Но като не оздравя, изписа АБ - Оспамокс и Бактробан за носа. Тогава кашлицата временно спря, но носа продължаваше да хърка, а накрая вече и потече. После се разкашля много, ходихме за 3 път и ни изпрати на пулмолог. Това в рамките на месец, тогава вече той изписа други лекарства и ми каза това за бактериите, а за носа - само спрей с морска вода. Може би защото много неща бяхме слагали, не знам. И аз мислех за някакви АБ капки, ама нали и Бактробана е затова. Иначе аз мисля, че точно от сополите се разкашля...
Нормално ли е да има хрема по 1 месец нон стоп?

# 707
Оле, тя съвсем мъничка дъщеричката ти Simple Smile
Моят син в яслата особено все сополив беше, бях изгубила надежда вече, но като поотрасна нещата се редуцираха-по-бързо взе да му минава хремата, понякога сама, без лекарства...но той е вече голям, почти на 6г. е...

Важното е гърдите да са чисти. Явно проблема е горе в носоглътката. А Т вдига ли ти?

Не знам, при нас винаги педи ми казва, дали кашлицата е от сопола или е от гърдите. В първия случай предписва АБ капки за нос, и когато отмине хремата, минава и кашлицата.

# 708
Температура не е вдигала изобщо. Жизнена е, играе си, не е отпаднала. На всичкото отгоре и зъби й избиват и картинката е пълна. И мен точно това ме озадачава, че целия проблем тръгна от хремата, а не я лекуваме... Confused
Може би за сега няма да слагам повече капки стига да може да спи и ако до няколко дни не мине, ще търся УНГ и да пускаме секрет...

Благодаря ти за съветите!  Hug

# 709
И на мен ми е ново това с разболяванията,та и аз ви засипах с въпроси. Ако кашлицата стане по-влажна това  добре ли или е лошо.

# 710
Ееее, Уми...съжалявам. Сигурно по-късно сутринта са узнали и сложили известието....след като сте завели Габи. Много неприятно. Tired

Може и да е имало сутринта,били са малко деца,но с татко и винаги отиват в последния момент и той търчи,та много табели не гледа.То тук в съблекалните е табелка върху табелка..Нищо не мога да направя вече..освен да се моля,да ни се размине.  Praynig

# 711
  • shumen
Калина,малка е наистина.То тия ясли и градини са голям бациларник.                                          Уми,е,те след Вас са сложили явно табелата.                                                                                           Аз не знам до кога ще издържа тука.Това дете направо полудя затворено по цял ден и направо откача.

# 712
И на мен ми е ново това с разболяванията,та и аз ви засипах с въпроси. Ако кашлицата стане по-влажна това  добре ли или е лошо.

Добре е по принцип. Нормалния ход е суха, мъчителна, спастична кашлица в началото, после узрява и става влажна, тоест почва да се кърти.

Но има кашлица от сополи, т.нар. сополива кашлица, която с излекуване на хремата минава. Такава сме карали два три пъти.

Кашлица от дробчетата не сме имали и не мога да бъда полезна там.

При кашлица - винаги на слушалки, за да се отдефиринцира откъде точно идва - от гърло или от гърди. Peace

Уми, стискам палци. Ще я пускаш ли на градина при това положение?

# 713
Ми,кво да правя Тета?!Днеска е била.Ако знаех,щеше да ходи с баща си на работа 3дни.Сега вече има ли смисъл?!Била е в контакт с болни,ако има такива.Целунала е дете,дето по-късно е повърнало...Ако беше споменала по-рано,щях да скоча до УНГ ,да и взема секрет,който щеше да е готов чак в понеделник между другото...Абе,отивам да си сипя едно вино и казвам майтата му.Каквото има да става ще стане.

# 714
Teta  уж е от хрема цялата работа, поне последно като го преслушваха в събота беше така, в понеделник УНГ то видя жесток секрет да се стича по фарингса, но знам ли и аз. Факт днес вече най-накрая виждам сополи и отпред от нослето и кашлицата стана по-влажна.  Данаека дано все пак ви пуснат по-рано и детето да се закрепи по-бързо. И моето е доста диво, откача тези дни у дома, пък дори не мога да си представя в болница какъв ще е ужас

# 715
  • shumen
Ясмина,не знам ама тая вечер с едно момиченце от стаята вдигнаха отделението на балон чак сестрата се скара.Ама я да дойде тя да ги удържи в една стая 2 на 2.     Уми,дано и се размине на Габи скарлатината.

# 716
  • София

Относително - добре е, че не е суха и мъчителна, но когато кашлицата стане влажна, може заболяването да премине в бактериална инфекция. Най-добре е да няма никаква кашлица  Mr. Green; следи температурата на детето Peace.

# 717
Ний май ще преключим с температурата...но таз сутрин повечко кашляя.То при него сутрините и вечерите по се засилва. Май и утре в нас ...и вече вторник на училище.(  понеделник неучебен заради избороте).

# 718
  • Варна
Уми,
опитай да гледаш по-спокойно на нещата Hug Скарлатината не е толкова прилепчива. През пролетта, когато в нашата група имаше случай си остана единствен, никой друг не се разболя. Аз бях питала тогава педиатърката за секрет и тя ми каза, че на този етап е безсмислен и няма да покаже нищо... Сега дали е така или не не знам, но така и не пуснахме, ММ се закучи, че било излишно, аз пък на следващия ден тръгвах на екскурзия и нямаше как лично да се заема. Ами размина ни се. И в групата на племенницата ми е имало, пак 2-3 случая и толкова. За детето, дето е повърнало - нали не са се целували с език все пак Twisted Evil Спокойно Hug

# 719
Уми, не го мисли толкова  Hug И според нашият педиатър скарлатината не е толкова заразна, в нашата група се върти периодично от пролетта и моята, въпреки, че не е със силен имунитет, не е прилепнала, пупу. Мисълта ми е по-спокойно да гледаш на нещата. И като отиде 3 дни с баща си на работа какво? После пак може да има карантина, няма как да я държиш вкъщи толкова време превантивно.
Моята изкара нещо странно - в понеделник вечерта вдигна Т до 39.4, на следващата сутрин пак имаше Т, после взе да спада най-високото до което вдига, гърлото я наболява и отначало - главата малко. Нищо друго няма като кл. картина, педи каза  -вирус. Дано до понеделник да е 6. Откакто е тръгнала на градина този септември, 1 седмица е там, 1 е вкъщи. Че тя 1-ва група имаше по-дълги периоди на посещение от сега, когато е 4-та  ooooh! Взех бетаглюкан, че да слезнем от тая въртележка вече   Crazy
Всички болнички да оздравяват - и малки и големи  bouquet Магнитче, компреса с мед да пробваш  Thinking?

Общи условия

Активация на акаунт